
در نشست بازسازی و نوسازی مناطق آسیب دیده از جنگ، بر لزوم تعیین تکلیف وضعیت اسکان خانوادههای آسیبدیده و تعیین تکلیف ۹۰۰ خودروی آسیبدیده تاکید شد.
دیدارنیوز: نشست بازسازی و نوسازی مناطق آسیب دیده ناشی از حمله رژیم صهیونیستی به ایران در استان تهران تشکیل شد.
نشست بازسازی و نوسازی مناطق آسیب دیده ناشی از جنگ ۱۲ روزه در استان تهران امروز (یکشنبه) به میزبانی استانداری تهران برگزار شد.
علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این نشست اظهار کرد: ۱۵ وظیفه برای دستگاههای مختلف تعریف شده بود. شهرداری به طور اساسی سمتی نداشت؛ اما برای ایجاد هماهنگیهای بین دستگاههای اجرایی و دولتی وارد و پیگیریها انجام شد. در مسئله اسکان اضطراری تا امروز ۱۱ هتل اجاره شده و ۲ هتل متعلق به شهرداری تهران است و ۳۸۶ خانوار در این هتلها اسکان پیدا کردند؛ اما به هر حال آمار در نوسان است.
وی ادامه داد: از ۸۲۰۰ واحد بیشترین آسیب از این بین شکستن شیشههاست؛ ۴۷۰۰ آسیب شیشه، ۲۶۰۰ تعمیرات متوسط، ۵۰۰ ساختمان برای مقاومسازی و تعمیرات اساسی برای ۴۰۰ ساختمان هم در دستور کار بازسازی دستگاههاست و طی چند روز آینده تدابیر لازم اندیشیده خواهد شد. زاکانی دستور داد که تا ۲۵ تیر ماه تعمیرات باید تمام شود. ما موظف به تعمیرات جزئی هستیم؛ یعنی مواردی که صرفا شیشه است.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران عنوان کرد: شهرداری تهران به جایی ورود میکند که متولی حاکمیتی ندارد؛ از این حیث ۲۶۰۰ واحد داریم. ۱۶۰۰ واحد زیر ۳۰۰ میلیون تومان و ۱۰۰۰ واحد بالای ۳۰۰ میلیون هزینه خواهد شد. از روزهای ابتدایی بنرها روی ساختمانهای آسیب دیده نصب شده است. شمارههای متعددی را هم اعلام کردیم، اما شماره ۱۳۷ را هم به این مسئله اختصاص دادیم تا مردم با ما تماس بگیرند.
وی ادامه داد: در ۳۵ نقطه از ۴۵ نقطه سطح شهر میز خدمت و چادر برپا کرده بودیم؛ شهرداران نواحی حضور میدانی پیدا میکردند و مردم هم با آنها آشنا میشدند.
نصیری اضافه کرد: ساختمانهایی هم نیازمند مقاوم سازی هستند؛ کار به یک مرجع تخصصی به نام سازمان نوسازی شهر تهران سپرده شده است. مدیریت لازم صورت میگیرد و قاعدتا ظرف یک سال مقاوم سازی صورت میگیرد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به نوسازی ساختمانهای آسیب دیده در پایتخت، گفت: اغلب نوسازیها مربوط به واحدهای پرتابه و اصابت دیده شده است که حدود ۴۰ تا ۵۰ عدد هستند و تراکم تشویقی برای آنها در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به وضعیت اسباب و اثاثیه خانوارهای آسیب دیده، اظهار کرد: آنهایی که لازم است اسباب و اثاثیهشان را به مدرسه میبریم، اما ممکن است بیش از سه ماه طول بکشد و مدارس آغاز به کار میکنند. ما انبارهایی هم در مناطقی مثل منطقه ۱۸ داریم که کانکسهایی در آن اجاره داده میشود. تمام واحدها باید تا پایان ماه تعیین و تکلیف شوند؛ مردم اگر خانهای را میخواهند اجاره کنند یا اینکه بازسازی کنند باید زودتر تعیین و تکلیف کنند تا کار پیش برود.
نصیری اضافه کرد: شهردار تهران برای اجاره کردن خانه توسط خانوادهها عدد یک و نیم میلیارد پیش و ۳۰ میلیون اجاره را پیشنهاد داد و به این عدد رسیدیم. مجموعا به ۲ همت پول نیاز است؛ این عدد با ۲۰ درصد بالا و پایین به شهرداران مناطق محول شده است. پیش بینی سازمان برنامه و بودجه این است که وام اخذ شود و این هزینه به شهرداری داده شود.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اضافه کرد: برای کسانی که تمام اسبابشان تخریب شده برای هر خانوار ۲۵۰ میلیون تومان به آن اختصاص داده میشود و حداقلهای زندگی اضطراری در این خصوص تأمین خواهد شد.
وی در پایان با اشاره به خودروهای آسیب دیده بیان کرد: حدود ۹۰۰ خودرو تعیین و تکلیف شدند و خسارات تا حدود ۳۰ درصد را بیمه ایران پرداخت کند و برای خودروهای غیرقابل هزینه از ۲۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان هزینه در بر خواهد داشت و طبق صحبتهایی هم که داشتیم خودروهای معوض به خسارت دیدهها داده میشود.
در ادامه سید کمالالدین میرجعفریان معان عمرانی استانداری تهران با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی در بحث اسکان اضطراری، اسباب خانوار آسیب دیده است، اظهار کرد: خانوادهها در این موضوع با مشکل مواجه هستند و نیاز است در این خصوص تدبیر صورت بگیرد.
وی ادامه داد: اگر اسکان موقتها تعیین و تکلیف شود، حدود ۴۰ درصد از مشکلات حل میشود؛ همراه با اسکان موقت اسباب منزلها نیز تعیین و تکلیف خواهد شد. با رفع این دو موضوع از دایره نابسامانی خارج میشویم. پس از این متمرکز در دو نقطه میشویم؛ به سراغ تخریب و بازسازی و همچنین تعمیرات اساسی میرویم.
میرجعفریان همچنین عنوان کرد: از مردم ایران تشکر میکنم که همیشه در صحنه بودند. دستگاهها به صورت میدانی رصد و پایش کردند؛ در همین ایام قرارگاههایی برای رفع مسائل تشکیل میشد و این موجب بهبود شرایط میشد.
به گفته وی، همکاری بین دستگاهها باید ادامه پیدا کند و از پشتیبانی شهرداری تهران تشکر میکنیم و خدا قوت میگوییم. کم و کاستیها در حال برطرف شدن است و انشاءالله تا پایان ماه خسارات جزئی و وضعیت اسکانهای موقت مشخص خواهد شد.
معاون استاندار تهران گفت: بنیاد مسکن آسیب دیدگیها در سطح شهرستانهای دماوند، ملارد و اسلامشهر را پیگیری میکند. متولی خسارت خودروها نیز بیمه ایران خواهد بود. انشاءالله همکاریها و هم افزاییها از این به بعد بیشتر خواهد شد.
حسین خوش اقبال فرماندار تهران در این نشست ضمن تشکر از اقدامات صورت گرفته توسط دستگاهها طی ۱۲ روز جنگ تحمیلی، اظهار کرد: مردم ۱۲ روز سخت را تحمل کردند؛ در این روزهای سخت کنار ما بودند و حالا ما باید کنار آنها باشیم.