تیتر امروز

ترامپ: هفته آینده با ایران توافق می‌کنیم!/ تقاضای خانه احزاب برای اعلام عفو عمومی/ آیا مکانیزم ماشه فعال می‌شود؟
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: هفته آینده با ایران توافق می‌کنیم!/ تقاضای خانه احزاب برای اعلام عفو عمومی/ آیا مکانیزم ماشه فعال می‌شود؟

این صد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
کوروش احمدی: وضع فعلی، نه آتش‌بس که بیشتر نوعی توقف عملیات نظامی است/ ضامن تداوم وضعیت کنونی، شخص ترامپ است/ موضع کیهان درباره دستگیری و اعدام گروسی، کار ایران را مشکل‌تر کرده/ مذاکره با آمریکا ضرورت دارد
در گفتگوی دیدار با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: وضع فعلی، نه آتش‌بس که بیشتر نوعی توقف عملیات نظامی است/ ضامن تداوم وضعیت کنونی، شخص ترامپ است/ موضع کیهان درباره دستگیری و اعدام گروسی، کار ایران را مشکل‌تر کرده/ مذاکره با آمریکا ضرورت دارد

دیپلمات پیشین ایران در نیویورک در گفتگو با دیدارنیوز می‌گوید: نظام باید از حالت تعلیق، خارج شده و بتواند تصمیمات لازم را بگیرد. مذاکره با آمریکا ضرورت دارد و دولت باید در این باره تصمیم‌گیری...
علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...
بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان‌ها در گفت‌و‌گو با یک روان درمانگر:

علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...

در پنجمین برنامه از سری برنامه های تیتر بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان ها با دکتر علی نیکجو، روان درمانگر مطرح کردیم. او معتقد است: صدا و سیما و اینترنشنال به عنوان دو ابرمدیا، آسیب بزرگی...
نیویورک تایمز گزارش داد

شرط ایران برای دیدار با آمریکایی‌ها

نشریه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: ایرانی‌ها اصرار دارند که می‌خواهند در طول مذاکرات، اطمینان حاصل کنند که دوباره مورد حمله قرار نخواهند گرفت. کارشناسان امید کمی به توافقی که هر دو طرف را راضی کند، می‌بینند.

کد خبر: ۱۸۶۶۵۰
۲۰:۰۳ - ۱۲ تير ۱۴۰۴

شرط ایران برای دیدار با آمریکایی‌ها

دیدارنیوز: رسانه آمریکایی می‌نویسد صحبت‌های اولیه در مورد دیدار دیپلمات‌های ایران و آمریکا برای دستیابی به یک توافق هسته‌ای حداقل فعلاً از بین رفته، چراکه ایرانی‌ها اصرار دارند که می‌خواهند در طول مذاکرات، اطمینان حاصل کنند که دوباره مورد حمله قرار نخواهند گرفت.

یک اصل در دنیای امنیت ملی می‌گوید که نمی‌توانید کشوری را بمباران کنید تا از برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای خود دست بکشد. خود این حمله تنها عزم کشور را برای ایجاد بازدارندگی نهایی تقویت می‌کند.

نیویورک تایمز با این عنوان می‌نویسد: تهران همکاری خود با بازرسان بین‌المللی را پایان داده و اعلام کرده که هیچ توافقی پس از بمباران در کار نیست. روز چهارشنبه، در آنچه که ممکن است نگاهی اجمالی به آینده باشد، «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران قانون جدیدی را امضا کرد که تمام همکاری‌ها با بازرسان هسته‌ای سازمان ملل را به حالت تعلیق در می‌آورد. 

اما با اقدام ترامپ علیه تاسیسات هسته‌ای ایران، اکنون ممکن است فصل جدیدی از حماسه ربع قرنی آرمان‌های هسته‌ای ایران آغاز شده باشد.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا طوری صحبت می‌کند که انگار این یک عملیات یک‌باره و تمام شده است. او هفته گذشته در اجلاس ناتو در لاهه گفت: «من دیگر نمی‌بینم که آنها دوباره درگیر تجارت هسته‌ای شوند.» گویی آرمان‌های ایران زیر آوار فردو و نطنز ناپدید شده است.

اما به این سادگی نیست. کاخ سفید از هرگونه توصیف عمومی از یک استراتژی بلندمدت اجتناب کرده است. ترامپ گهگاه به مذاکرات جدیدی اشاره کرده که می‌تواند منجر به لغو تحریم‌ها شود -، اما احتمالاً فقط در ازای تعهد ایران به برچیدن هر آنچه از برنامه هسته‌ای‌اش باقی مانده و اجازه دادن به بازرسان برای تأیید این کار. به نظر نمی‌رسد که این با حال و هوای فعلی تهران مطابقت داشته باشد.

«جیک سالیوان» که در زمان خدمت به عنوان مشاور امنیت ملی در دوران ریاست جمهوری «جو بایدن» به اصلاح طرح‌های حمله علیه برنامه ایران کمک کرده بود، گفت: «پس از حمله، مشکل قدیمی همچنان پابرجاست؛ ایران اورانیوم را غنی کرده، سانتریفیوژ دارد و هیچ بازرسی وجود ندارد. برای هرگونه توافق، ترامپ با همان مشکل قبلی رو‌به‌رو است؛ آیا بر برچیدن کامل اصرار دارید، که احتمالاً ایران حتی الان هم با آن موافقت نخواهد کرد؟ یا سعی می‌کنید برنامه را مهار کنید» و نوعی غنی‌سازی سطح پایین و با بازرسی بالا را مجاز بدانید، ذخایر سوخت آنها سالم مانده و دانشمندان هسته‌ای بازمانده آنها به آن دسترسی دارند. 

«رابرت آینهورن» دیپلمات سابق آمریکایی و متخصص هسته‌ای موسسه بروکینگز که یک دهه پیش با برنامه ایران سروکار داشت، گفت: این یک مسیر بالقوه برای ساخت یک زرادخانه هسته‌ای کوچک توسط ایران در آینده‌ای نسبتاً نزدیک است و بنابراین ما باید هر کاری که می‌توانیم برای جلوگیری از آن انجام دهیم، که عمدتاً بازگرداندن ناظران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تأسیسات هسته‌ای پراکنده این کشور، از جمله دو مرکز غنی‌سازی جدید است.

طبق این گزارش مقامات ایرانی گفته‌اند که «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همدست این حملات بوده است.

نیویورک‌تایمز می‌نویسد صحبت‌های اولیه در مورد دیدار بین «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و «استیو ویتکاف» نماینده ویژه ترامپ، برای دستیابی به یک توافق هسته‌ای پس از حمله - احتمالاً توافقی محدودتر از آنچه قبل از حمله روی میز بود - حداقل فعلاً از بین رفته است. ایرانی‌ها اصرار دارند که می‌خواهند در طول مذاکرات، اطمینان حاصل کنند که دوباره مورد حمله قرار نخواهند گرفت. کارشناسان امید کمی به توافقی که هر دو طرف را راضی کند، می‌بینند.

رسانه آمریکایی نوشته حالا حتی اگر به ایران تعهد داده شود که دوباره مورد حمله قرار نخواهد گرفت، ایرانی‌ها باور نخواهند کرد. زیرا فقط دو روز بعد از آنکه ترامپ به ایران دو هفته فرصت داده بود تا به پیشنهاد آمریکا پاسخ دهد، بمب‌افکن‌های آمریکایی بر فراز اهدافشان بودند.

یکی از مقامات ارشد اطلاعاتی سابق آمریکا می‌گوید که اگر ایران سلاح هسته‌ای داشت، نه اسرائیل و نه آمریکا ریسک این حمله را نمی‌پذیرفتند.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۳ تير
امروز جمعه ۱۳ تير
امروز جمعه ۱۳ تير
امروز جمعه ۱۳ تير