تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی:

تنها ۷ درصد خشکی دریاچه ارومیه مربوط به سدهاست

News Image Lead

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی گفت: تنها ۷ درصد خشکی دریاچه ارومیه مربوط به سدهاست.

کد خبر: ۱۸۵۸۱
۱۶:۰۶ - ۲۴ دی ۱۳۹۷
دیدارنیوز - یاسر رهبردین در نشست خبری احیا دریاچه ارومیه افزود: بنا به مطالعات انجام یافته از سوی دفتر مطالعات شرکت آب منطقه‌ای و ستاد احیای دریاچه ارومیه سدهای استان تنها 7 درصد در خشکی آن تاثیر داشته‌اند و 93 درصد مابقی مربوط به تغییر رژیم بارش‌ها، تغییرات اقلیمی، تغییر الگوی کشت و هم‌چنین افزایش سطح زیرکشت دراین حوضه است که متاسفانه مغفول مانده‌اند.

رهبردین با اشاره به اهداف ایجاد سدها گفت: سدهای استان در راستای تامین آب مطمئن، کنترل و توزیع عادلانه آب، مهار سیلاب‌ها و جلوگیری از بروز مشکلات و خطرات ناشی از وقوع سیلاب‌ها ایجاد شده‌اند. سد شهرچای  ارومیه 70 درصد از آب شرب مردم ارومیه را تامین می‌کند و در سیلاب‌های فروردین سال 95 شاهد آن بودیم که خسارت و مخاطره‌ای برای مردم این منطقه ایجاد نشد اما در رودخانه‌های باراندوز و نازلو شاهد خسارت به کشاورزان این مناطق بوده‌ایم.

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت مرمت و بازسازی تاسیسات آبی در سدهای استان و سردهنه سازی گفت: در حوضه آبریز دریاچه ارومیه کلا 7 سد داریم که از این تعداد 2 سد بزرگ مهاباد و سد بوکان که حجم اصلی آب پشت سدهای استان در آنهاست، مربوط به قبل از انقلاب هستند؛ هم‌چنین کل ظرفیت آب پشت سدهای استان معادل یک میلیارد و 455 میلیون مترمکعب است که 70 درصد آن مربوط به سدهای مهاباد و بوکان است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی بااشاره به 5 طرح مهم این شرکت در احیای دریاچه ارومیه گفت: 110 کیلومتر لایروبی رودخانه‌های نازلو، زولا، روضه چای، گدار، مهاباد و باراندوز به همراه لایروبی و اتصال 25 کیلومتری زرینه رود به سیمینه رود و هم‌چنین رودخانه کانی رش درکنار 390 کیلومترلایروبی انهار و زهکش‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه تاثیر بسزایی در تسهیل انتقال آب به پیکره اصلی دریاچه ارومیه و تثبیت تراز آن داشته است.

رهبردین با اشاره به دبی 96 مترمکعب آب ورودی به دریاچه ارومیه افزود: در سال جاری 156 میلیون مترمکعب آب از پشت سدهای مهاباد، بوکان، شهرچای و زولا به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شده است که با توجه به انتقال آب از طریق رودخانه‌ها و انسداد انهار جمعا تا به این لحظه 380 میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه انتقال یافته است.

وی در ادامه با انتقاد از برخی آمار غیرکارشناسی دربحث توسعه کشاورزی با اشاره به اجرای طرح‌های تعادل بخشی درحوضه آبریز دریاچه ارومیه با هدف ایجاد اکیپ های گشت و بازرسی در راستای جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز تصریح کرد: طرح های تعادل بخشی و پایش و نظارت روزانه 41 اکیپ گشت و بازرسی در حوضه آبریزدریاچه ارومیه باعث کاهش اضافه برداشت غیرمجاز از آبخوان‌ها شده است که از اقدامات مهم در این بخش می‌توان به توقیف 1100 دستگاه موتورپمپ آب غیرمجاز، 213 عدد توقیف دستگاه حفاری غیر مجاز، پر و مسلوب المنفعه  نمودن 3700 حلقه چاه غیر مجاز و نصب و راه‌اندازی 4500 عدد کنتور هوشمند آب و برق بر روی چاه‌های دارای پروانه بهره‌برداری درحوضه آبریز دریاچه ارومیه اشاره کرد.


ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
پرطرفدارترین ها