
معاملات امروز (دوشنبه) بورس تهران کم رمق پیگیری شد و اثر منفی اخبار ضد و نقیض گروه خودرویی بر کلیت بورس تهران در نمادهای مختلف آشکار بود.
دیدارنیوز: معاملات بورس تهران در روز دوشنبه با رشد اندک شاخصهای سهامی همراه شد. در معاملات امروز، شاخص کل با رشد ۰.۲۴ درصدی همراه شد و به سطح ۳ میلیون و ۱۰۹ هزار واحدی رسید. شاخص هموزن نیز ۰.۰۵ درصد بر ارتفاع خود افزود و در محدوده ۹۵۲ هزار واحدی آرام گرفت. اما برخلاف دو نماگر بورسی، شاخص کل فرابورس با افت ۰.۰۷ درصدی همراه شد.
در معاملات امروز، ارزش معاملات خرد بازار سهام به ۱۱ هزار و ۸۲۴ میلیارد تومان رسید و ۶۴۴ میلیارد تومان پول حقیقی نیز به بازار تزریق شد.
۳۱۳ میلیارد تومان از این تزریق پول به ۵۰ شرکت بزرگ بازار اختصاص داشت.
همچنین صندوقهای اهرمی با خروج پول ۲۰ میلیارد تومانی همراه شدند. همچنین تا لحظه تنظیم این گزارش، حدود ۹۰ میلیارد تومان پول حقیقی وارد صندوقهای درآمد ثابت شد و ۱۶ میلیارد تومان پول حقیقی نیز از صندوقهای طلا خارج شد.
خودروییها در مدار منفی
امروز نیز مانند روز گذشته، نمادهای خودرویی بورس تهران با فشار فروش مواجه شدند و اغلب با رنگ قرمز به کار خود پایان دادند. این روند منفی عمدتاً ناشی از تداوم ابهاماتی است که پیرامون واگذاری مالکیت شرکتهای خودروساز بزرگ همچون ایرانخودرو و سایپا شکل گرفته است؛ موضوعی که در هفتههای اخیر به یکی از چالشهای اصلی صنعت خودرو در بازار سرمایه تبدیل شده است.
پس از انتشار اخبار ضد و نقیض درباره نحوه و چارچوب واگذاری سهام خودروسازان، بیاعتمادی میان فعالان بازار نسبت به تحقق واقعی سیاست خصوصیسازی افزایش یافته است.
برخی از سرمایهگذاران نگرانند که این واگذاریها صرفاً در حد جابهجایی صوری سهام باقی بماند و عملاً منجر به بهبود عملکرد مدیریتی و ساختار تصمیمگیری در شرکتهای خودروساز نشود. از سوی دیگر، عدم شفافیت در اعلام جزئیات فرآیند واگذاری فضای تردید را تشدید کرده است.
همچنین، برخی اظهارنظرهای مقامات دولتی نیز سیگنالهای متناقضی به بازار ارسال کردهاند و این موضوع باعث شده تا سرمایهگذاران محافظهکارانهتر رفتار کنند و از ورود یا ماندن در نمادهای خودرویی پرهیز نمایند.
در مجموع، تا زمانی که ابعاد مختلف واگذاری مالکیت خودروسازان با شفافیت و قاطعیت روشن نشود، نمیتوان انتظار بازگشت اطمینان و رونق به گروه خودرویی بورس را داشت. این صنعت همچنان درگیر تردیدهای ساختاری است و آینده آن بیش از هر چیز به تصمیمات سیاستگذار بستگی دارد.
وضعیت بازارهای موازی
دلار که معاملات شب گذشته را در قیمت ۸۲ هزار و ۴۰۰ تومان به پایان رسانده بود؛ امروز در قیمت ۸۲ هزار و ۵۰۰ تومان بازگشایی شد و در ادامه به نیمه دوم کانال ۸۲ هزار تومانی رسید.
همچنین در معاملات امروز، صندوقهای طلا در دامنه منفی آغاز به کار کردند. با فروکش تب التهابات در بازار ارز، از شدت هیجانات در بازار طلا و سکه نیز کاسته شده است و کاهش ارزش معاملات صندوقهای طلا نیز خود در حکم مویدی بر این مدعا است.
شاخص ارزی نیز همچنان چشمانتظار مساله مذاکرات است تا مسیر آتی خود را براساس نتایج این مذاکرات تعیین کند.