تیتر امروز

تبرئه مدیرمسئول دیدارنیوز پس از شکایت قرارگاه ثارالله تهران
حسن یونسی، وکیل دادگستری خبر داد

تبرئه مدیرمسئول دیدارنیوز پس از شکایت قرارگاه ثارالله تهران

در پی شکایت معاونت اطلاعات قرارگاه ثارالله تهران از پایگاه خبری دیدارنیوز به پنج عنوان اتهامی در خصوص مطالب و گفتگوهای منتشر شده در این رسانه در شعبه 1 دادگاه کیفری یک تهران به ریاست قاضی جواهری،...
آغاز جنگ يا ادامه مذاکرات؟/ دسترسی به ا‌سناد تاسیسات اتمی اسرائیل/ بازداشت پسر و همسر پسر امام جمعه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آغاز جنگ يا ادامه مذاکرات؟/ دسترسی به ا‌سناد تاسیسات اتمی اسرائیل/ بازداشت پسر و همسر پسر امام جمعه

این صد و یکمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
واکنش‌ها به تهاجم وحشیانه تل‌آویو به غزه ادامه دارد

انتقادهای شدید بین‌المللی از اسرائیل/ مرتس: به نتانیاهو گفته بودم زیاده‌روی نکند

فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان از تهاجم گسترده نظامی اسرائیل در نوار غزه انتقاد کرد و گفت: به مصیبت کشاندن این‌چنینی غیرنظامیان، آن‌گونه که در روز‌های اخیر هر چه بیشتر رخ داده است، دیگر با استدلال مبارزه با حماس قابل توجیه نیست. او گفت که پیش‌تر نیز در گفت‌و‌گو‌های شخصی به نتانیاهو گفته است: «زیاده‌روی نکنید.»

کد خبر: ۱۸۴۸۴۲
۱۷:۵۱ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۴

انتقادهای شدید بین‌المللی از اسرائیل/ مرتس: به نتانیاهو گفته بودم زیاده‌روی نکند

دیدارنیوز: صدراعظم آلمان از تهاجم گسترده نظامی اسرائیل در نوار غزه انتقاد کرد. فریدریش مرتس از "عبور از مرزها" و "نقض حقوق بین‌الملل" سخن گفت. تهاجم گسترده نظامی اسرائیل در نوار غزه با انتقاد‌های شدید بین‌المللی روبه‌رو شده است.

به نقل از دویچه‌وله فارسی، به گفته فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان از حزب دموکرات مسیحی (CDU)، عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه دیگر از مرز‌های قابل قبول بین‌المللی عبور کرده است. مرتس امروز دوشنبه ۲۶ ماه مه (۵ خرداد) در "همایش اروپا" به ابتکار فرستنده آلمانی WDR، گفت: «صادقانه بگویم که دیگر نمی‌فهمم آنچه ارتش اسرائیل اکنون در نوار غزه انجام می‌دهد، با چه هدفی صورت می‌گیرد.»

صدراعظم آلمان به‌ویژه از برخورد ارتش اسرائیل با غیرنظامیان در این باریکه، که دیگر به شکل گسترده‌ای ویران شده است، انتقاد کرد و گفت: «به مصیبت کشاندن این‌چنینی غیرنظامیان، آن‌گونه که در روز‌های اخیر هر چه بیشتر رخ داده است، دیگر با استدلال مبارزه با حماس قابل توجیه نیست.»

مرتس مشخصا به حمله‌ای به یک مرکز نگهداری از کودکان در آخر هفته اشاره کرد و آن را "یک تراژدی انسانی و فاجعه‌ای سیاسی" خواند.

صدراعظم آلمان همچنین با اشاره به "ارتباط تنگاتنگ" دولت آلمان با دولت اسرائیل، اعلام کرد که در همین هفته بار دیگر با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفت‌و‌گو خواهد کرد. او گفت که پیش‌تر نیز در گفت‌و‌گو‌های شخصی به نتانیاهو گفته است: «زیاده‌روی نکنید.»

فریدریش مرتس در عین حال به مسئولیت تاریخی آلمان در قبال اسرائیل، که ریشه در فاجعه هولوکاست دارد، اشاره کرد و گفت: «این کشور، آلمان، باید در ارائه توصیه‌های علنی به اسرائیل بیش از هر کشور دیگری در جهان خویشتن‌دار باشد.»

با وجود این، مرتس در ادامه افزود: «اما وقتی مرز‌ها شکسته می‌شود، وقتی حقوق بشردوستانه بین‌الملل به سادگی نقض می‌شود، آنگاه آلمان هم، صدراعظم آلمان هم، باید چیزی بگوید؛ و من این را در روز‌های اخیر با صراحت بیشتری بیان کرده‌ام.»

مخالفت‌ها با ارسال تسلیحات به اسرائیل

مرتس در شرایطی به انتقاد صریح از عملیات اسرائیل در غزه پرداخته که با توجه به تصاویر منتشرشده از رنج و فقر مردم در این منطقه محاصره‌شده فلسطینی، فضای سیاسی آلمان در روز‌های گذشته شاهد افزایش هر چه بیشتر انتقاد از این عملیات، از جمله در میان احزاب آلمانی، بوده است.

در این میان، چندین نماینده حزب سوسیال دمکرات (SPD) در مجلس نمایندگان آلمان (بوندستاگ) خواستار پایان صادرات تسلیحات این کشور به اسرائیل شده‌اند و وزیر خارجه نیز وضعیت غزه را "تحمل‌ناپذیر" توصیف کرده است.

آدیس احمدوویچ، سخنگوی سیاست خارجی فراکسیون این حزب در بوندستاگ، به مجله اشترن گفت: «تسلیحات آلمانی نباید برای گسترش فجایع انسانی و نقض حقوق بین‌الملل به کار گرفته شوند. به همین دلیل ما از دولت نتانیاهو می‌خواهیم که آمادگی خود را برای آتش‌بس و بازگشت به میز مذاکرات نشان دهد.»

رالف اشتگنر، دیگر نماینده حزب سوسیال دمکرات، نیز گفت: «فاجعه انسانی برای غیرنظامیان فلسطینی و نقض حقوق بین‌الملل از سوی دولت نتانیاهو باید فورا پایان یافته و نباید با تسلیحات آلمانی ادامه پیدا کند.»

اشتگنر افزود که دولت آلمان، به دلایلی موجه، برای اسرائیل استثنا قائل شده و برخلاف سیاست کلی خود مبنی بر عدم صدور سلاح به مناطق درگیر، تسلیحات به این کشور صادر کرده است؛ تسلیحاتی که قرار بوده در خدمت امنیت و دفاع از موجودیت اسرائیل باشند. اما به گفته او «اکنون دیگر نمی‌توان چنین چیزی را درباره نوار غزه و کرانه باختری گفت.»

ایزابل کادمارتوری، نماینده دیگر حزب سوسیال دمکرات نیز هشدار داد که آلمان با ارسال تسلیحات به اسرائیل ممکن است در ارتکاب "جنایات جنگی" سهیم قلمداد شود. او به مجله اشترن گفت: «این موضوع می‌تواند باعث شود که آلمان خود از سوی دادگاه‌های بین‌المللی تحت پیگرد قانونی قرار گیرد.» این سیاستمدار سوسیال دمکرات همچنین خواستار محدود کردن صدور تسلیحات، به‌ویژه مهمات و قطعات تانک‌ها، به اسرائیل شد.

لارس کلینگ‌بایل، رئیس حزب سوسیال دمکرات و معاون صدراعظم آلمان نیز از اسرائیل خواسته است تا به حقوق بین‌الملل پایبند بماند.

دمکرات مسیحی‌ها هم از "نقض حقوق بین‌الملل" سخن می‌گویند

سیاست خارجی در ائتلاف جدید دولتی در آلمان میان احزاب مسیحی و حزب سوسیال دمکرات (موسوم به ائتلاف سیاه−سرخ)، عمدتاً بر عهده حزب دموکرات مسیحی (CDU) است.

وزیر خارجه آلمان از حزب دموکرات مسیحی است و ریاست کمیته امور خارجی بوندستاگ را نیز آرمین لاشت، از سیاستمداران ارشد این حزب، بر عهده دارد. این هر دو سیاستمدار نیز اخیراً با توجه به وضعیت نوار غزه مواضعی انتقادی نسبت به اسرائیل اتخاذ کرده‌اند.

لاشت، با اشاره به کُندی روند ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه، اقدامات اسرائیل را "نقض حقوق بین‌الملل" خواند. او در مصاحبه‌ای که هم‌زمان با کانال اول (ARD) و دوم تلویزیون آلمان (ZDF) داشت، گفت: «باید بیش از پیش مواد غذایی و دارو به نوار غزه ارسال شود. در غیر این صورت، نقض حقوق بین‌الملل رخ داده است.»

یوهان واد‌ه‌فول، وزیر امور خارجه آلمان نیز وضعیت غزه را در گفت‌و‌گو با شبکه اول تلویزیون آلمان "تحمل‌ناپذیر" خواند. این سیاستمدار دمکرات مسیحی گفت: «از یک سو ما حامی دولت اسرائیل هستیم و خود را در قبال آن مسئول می‌دانیم، و از سوی دیگر طبعا به ارزش‌های انسانی پایبندیم و رنج این مردم را به وضوح می‌بینیم.»

او خواستار رساندن سریع و مؤثر کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه شد و در عین حال اذعان کرد که «این وضعیتی بسیار دشوار برای ما است.»

بحث "اصل بنیادین" مسئولیت آلمان در قبال اسرائیل

فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، در نخستین سخنرانی رسمی خود درباره وضعیت نوار غزه ابراز نگرانی کرده، اما تا پیش از سخنان امروز خود مستقیما از اقدامات نظامی اسرائیل انتقاد نکرده بود. او اخیرا حتی، به‌رغم صدور حکم بازداشت بین‌المللی برای نتانیاهو، دیدار او از آلمان را محتمل دانسته بود.

فلیکس کلاین، مأمور مقابله با یهودستیزی در دولت آلمان، با توجه به عملیات اخیر در غزه، خواستار بحثی شفاف‌تر درباره مفهوم "اصل بنیادین" مسئولیت آلمان در قبال امنیت اسرائیل شده است.

او به "فرانکفورتر آلگماینه زونتاگس‌سایتونگ" گفته است: «ما باید با تمام توان برای حفظ امنیت اسرائیل و یهودیان در سراسر جهان تلاش کنیم. اما همچنین باید به وضوح بگوییم که این مسئولیت نمی‌تواند توجیه‌گر هر اقدامی باشد.» کلاین همچنین گفته که گرسنگی دادن به فلسطینی‌ها و وخیم‌تر کردن عامدانه وضعیت انسانی، هیچ ربطی به تضمین حق موجودیت اسرائیل ندارد و «نمی‌تواند اصل بنیادین آلمان باشد.»

کلاین تأکید کرد که انتقاد شدید از اسرائیل و پرسش درباره مطابقت اقدامات این کشور با حقوق بین‌الملل "یهودستیزی" نیست.

او، اما در عین حال طرح اتهام نسل‌کشی علیه اسرائیل را به عنوان امری "بسیار مشکل‌ساز" رد کرد و گفت: «صحبت از نسل‌کشی یهودستیزانه است، زیرا کل اسرائیل را اهریمنی جلوه می‌دهد.» او همچنین با توقف صادرات تسلیحات به اسرائیل مخالف است و گفت: «من این را راه درستی نمی‌دانم.»

اسرائیل ۱۸ مارس گذشته، پس از آتش‌بسی دوماهه، حملات خود در نوار غزه را از سر گرفت و حدود یک هفته پیش نیز حمله گسترده جدیدی را در این منطقه آغاز کرد. ارتش اسرائیل در آغاز، هدف از عملیات گسترده خود را از جمله آزادسازی گروگان‌های باقی‌مانده در نوار غزه و نابودی کامل حماس اعلام کرده بود.

جنگ در غزه با حمله گروه حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد. طبق اعلام مقام‌های اسرائیلی، در حمله اسلام‌گرایان افراطی حماس به اسرائیل حدود ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۱ نفر گروگان گرفته شده و به نوار غزه منتقل شدند.

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۲۲ خرداد
امروز پنجشنبه ۲۲ خرداد
امروز پنجشنبه ۲۲ خرداد
امروز پنجشنبه ۲۲ خرداد
پرطرفدارترین ها