تیتر امروز

تبرئه مدیرمسئول دیدارنیوز پس از شکایت قرارگاه ثارالله تهران
حسن یونسی، وکیل دادگستری خبر داد

تبرئه مدیرمسئول دیدارنیوز پس از شکایت قرارگاه ثارالله تهران

در پی شکایت معاونت اطلاعات قرارگاه ثارالله تهران از پایگاه خبری دیدارنیوز به پنج عنوان اتهامی در خصوص مطالب و گفتگوهای منتشر شده در این رسانه در شعبه 1 دادگاه کیفری یک تهران به ریاست قاضی جواهری،...
آغاز جنگ يا ادامه مذاکرات؟/ دسترسی به ا‌سناد تاسیسات اتمی اسرائیل/ بازداشت پسر و همسر پسر امام جمعه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آغاز جنگ يا ادامه مذاکرات؟/ دسترسی به ا‌سناد تاسیسات اتمی اسرائیل/ بازداشت پسر و همسر پسر امام جمعه

این صد و یکمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
فدراسیون جهانی قلب هشدار داد

بحران چاقی در جهان تا سال ۲۰۵۰

فدراسیون جهانی قلب هشدار داد که تا سال ۲۰۵۰ از هر سه بزرگسال دو نفر ممکن است چاق باشند. در سطح جهان تعداد بزرگسالانی که چاق هستند از سال ۱۹۹۰ چهار برابر شده است.

کد خبر: ۱۸۴۴۳۰
۱۹:۳۵ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴

بحران چاقی در جهان تا سال ۲۰۵۰

دیدارنیوز: کارشناسان فدراسیون جهانی قلب در گزارش جدیدی هشدار داده‌اند تا سال ۲۰۵۰ از هر ۳ بزرگسال بالای ۲۵ سال ۲ نفر ممکن است چاق باشد یا اضافه وزن داشته باشد. به گفته آنها، درحال‌حاضر بیش از ۸۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان چاق‌اند.

به نقل از دیجیاتو، براساس گزارش ۲۰۲۵ فدراسیون جهانی قلب، در سطح جهانی تعداد بزرگسالانی که چاق هستند از سال ۱۹۹۰ چهار برابر شده و از ۱۹۴ میلیون نفر به ۸۷۸ میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ رسیده است؛ رقمی که انتظار می‌رود افزایش یابد. ممکن است سال ۲۰۵۰ از هر ۳ نفر ۲ نفر با چاقی دست‌وپنجه نرم کنند. به گفته کارشناسان، عواملی مانند دسترسی راحت به غذا، افزایش کار‌های پشت میزی و ساعات کاری طولانی‌تر در افزایش سطح چاقی نقش داشته است.

افزایش نگران‌کننده تعداد افراد چاق تا سال ۲۰۵۰

گزارش فدراسیون جهانی قلب هشدار می‌دهد چاقی سالانه باعث ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار مرگ می‌شود و یکی از عوامل اصلی مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی است. شاخص توده بدنی (BMI) بالا تقریباً ۱۰ درصد کل مرگ‌های قلبی عروقی در سراسر جهان را تشکیل می‌دهد و در ۳ دهه به یک‌میلیون و ۹۰۰ هزار نفر رسیده است.

همچنین کودکانی که شاخص توده بدنی بالایی دارند، ۴۰ درصد بیشتر از کودکان با شاخص توده بدنی پایین، در میانسالی به بیماری‌های قلبی عروقی مبتلا می‌شوند. محققان می‌گویند این تصور که افراد چاق «تنبل، پرخور و بی‌انضباط» هستند، عواقب روانی و جسمی طولانی‌مدتی بر آنها می‌گذارد. همچنین اکنون علت اصلی قلدری و تمسخر کودکان و نوجوانان در مدارس چاقی است که بر آموزش و سلامت روان آنها نیز تأثیر می‌گذارد.

استاد کالج پزشکی مایو کلینیک و یکی از محققان فدراسیون جهانی قلب می‌گوید: «شرم و تبعیض دیرینه درباره وزن، مانع تلاش‌ها برای مقابله با چاقی شده و بیماری‌های قلبی‌عروقی را افزایش داده است؛ بنابراین رسیدگی به هر ۲ ضروری است.»

تأثیر اقتصادی چاقی نیز درحال افزایش است. تخمین زده می‌شود هزینه‌های اقتصاد جهانی ناشی از نیاز‌های مراقبت‌های بهداشتی مرتبط با چاقی، کاهش بهره‌وری و مرگ‌ومیر، ۲.۲ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی (GDP) باشد؛ این رقم تقریباً ۲ تریلیون دلار در سال است و می‌تواند تا سال ۲۰۶۰ به ۳ درصد در سال برسد.

برای مقابله با این مشکل، برخی کشور‌ها ازجمله بریتانیا، ژاپن و رواندا با محدودکردن تراکم فروشگاه‌های فست‌فود، به‌ویژه نزدیک مدارس و مناطقی که کودکان تردد دارند، گام‌هایی برای مقابله با چاقی برداشته‌اند. گزارش فدراسیون جهانی قلب همچنین تأکید می‌کند مداخلات پزشکی مانند دارو‌هایی مثل Wegovy، گام‌های مثبتی را نشان می‌دهند.

اخیراً نیز شرکت Syntis Bio از توسعه داروی لاغری به نام SYNT-۱۰۱ خبر داده که در آزمایش‌های انسانی امیدبخش ظاهر شد و عوارض جانبی رایج دارو‌های مشابه را نداشته است.

برچسب ها: قلب چاقی آمار چاقی
ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۲۲ خرداد
امروز پنجشنبه ۲۲ خرداد
امروز پنجشنبه ۲۲ خرداد
امروز پنجشنبه ۲۲ خرداد
پرطرفدارترین ها