
احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در آستانه دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در عمان و اظهارات تهدیدآمیز ویتکاف، نماینده ترامپ گفت: ما به توافق میرسیم، این صحبتهای ویتکاف نیز به دلیل وجود یکسری محاسبات اشتباه است. محاسبات اشتباه او از اینجا ناشی میشود که فکر میکند ایران از ترس جنگ به سمت مذاکره آمد، از این رو میگوید یا توافق یا راه دوم یعنی جنگ. در نهایت ما توافقی مثل برجام خواهیم داشت البته کمی قویتر امتیاز میدهیم تا ترامپ خوشحال شود.
دیدارنیوز: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ما توافقی مثل برجام خواهیم داشت البته کمی قویتر امتیاز میدهیم تا ترامپ خوشحال شود.
دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در حالی برگزار میشود که به گفته طرف آمریکایی اگر با نتیجه همراه نباشد، کلا پنجره دیپلماسی بسته خواهد شد بنابراین از حالا همه چشمها به مسقط دوخته شده است. البته شکست مذاکرات هم در ایران، هم در آمریکا و اسرائیل طرفدارانی دارد که با استدلالهای خود تلاش میکنند بر نظر و جهت گیری تیمهای مذاکراتی تأثیر بگذارند. حال سئوال این است که شکست مذاکرات چه تبعاتی خواهد داشت؟
احمد بخشایش اردستانی در گفتوگو با نامه نیوز درباره تبعات تلاش مخالفان توافق برای شکست مذاکرات گفت: بالاخره گروههای مختلفی در کشور هستند که نظرات گوناگونی درباره مذاکرات ایران و آمریکا دارند. این تنوع دیدگاه واقعیت غیرقابل انکاری است که البته کشور به آن نیاز دارد، اما مقامات مسئول تصمیم میگیرند و کار را به نتیجه میرسانند حالا نتیجه هر چه باشد همه پذیرا میشوند و سکوت خواهند کرد.
وی درباره اظهارات تند و ضرب الاجلی ویتکاف در آستانه دور چهارم مذاکره با هیأت ایرانی افزود: ما به توافق میرسیم، این صحبتهای ویتکاف نیز به دلیل وجود یکسری محاسبات اشتباه است. محاسبات اشتباه او از اینجا ناشی میشود که فکر میکند ایران از ترس جنگ به سمت مذاکره آمد، از این رو میگوید یا توافق یا راه دوم یعنی جنگ.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: آمریکاییها هر چند دو گزینه توافق یا جنگ را روی میز گذاشتند و با استناد به این دو گزینه مذاکرات را شروع کردند، اما انصافا آنها در طول سه دور گفتوگو، مذاکره نکردند و همراهی کردند، معتقدم روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ویتکاف به راحتی همراهی خواهد کرد و دو طرف به نتیجه خواهند رسید.
وی با اشاره به ۳ چالش اصلی پیش روی نشست یکشنبه افزود: ۳۰۰ کیلو سوخت ۶۰ درصد غنی سازی شده در کشور داریم، آمریکا میگوید این میزان سوخت به کشور دیگری همچون روسیه منتقل شود، اما ایران میگوید ما این سوخت را میتوانیم تحت نظارت آژانس در داخل کشور نگه داریم. آمریکاییها خواهان کاهش غنی سازی ایران به ۳.۶۵ درصد هستند، اما ما میگوییم سطح ۲۰ درصد غنی سازی هم جزء اهداف صلح آمیز است و آن را نیاز داریم. چالش سوم این است آمریکاییها تضمین میخواهند که صنعت هستهای ایران به سمت ساخت بمب نرود.
بخشایش با اشاره به راههای حل چالشهای مذاکراتی بین ایران و آمریکا اظهار کرد: ایران خود اعلام کرده دنبال ساخت بمب هستهای نیست و حتی موشکهای با قابلیت حمل کلاهک هستهای را استفاده نمیکند. البته فعلا درباره موشکها ما بحث نداریم. ۲ چالش دیگر به زودی نیز قابل حل هستند. ما خودمان پیشنهاد دادیم که برای ضمانت در رفع تحریم ها، آمریکا در حوزههای اقتصادی، انرژی و هستهای با ما سرمایه گذاری مشترک کنند. در نهایت ما توافقی مثل برجام خواهیم داشت البته کمی قویتر امتیاز میدهیم تا ترامپ خوشحال شود.