تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.
محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه

این هشتاد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
برای بسیاری از ترک فعل‌ها، جرم‌انگاری صورت نگرفته است

رئیس عدلیه: مسوولان با صبر و حوصله به دغدغه‌‌های مردم گوش دهند

غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس عدلیه با اشاره به دیدار‌های بدون واسطه مسئولان عالی قضایی با مردم در مساجد و سایر مجامع گفت: ما در دوره اخیر، مقامات و مسئولان قضایی را مکلف کرده‌ایم که مستمراً دیدار‌ها و ملاقات‌های بدون‌واسطه را با مردم و متن جامعه برقرار کنند و با صبر و حوصله و طمأنینه شنوای مسائل، مشکلات و دغدغه‌ای مردم باشند.

کد خبر: ۱۸۳۰۱۰
۱۱:۵۳ - ۲۹ فروردين ۱۴۰۴

رئیس عدلیه: مسوولان با صبر و حوصله به دغدغه‌‌های مردم گوش دهند

دیدارنیوز: رئیس قوه قضاییه در نشست هم‌اندیشی با مبلغین حوزوی گفت: پیشگیری از وقوع جرم یکی از وظایف و مسئولیت‌های قوه قضاییه به موجب قانون اساسی است؛ ما در این راستا، سلسله تدابیر و برنامه‌هایی را اتخاذ کرده‌ایم؛ همچنین در دوره جدید بر برگزاری منظم و مستمر جلسات «شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم» اهتمام داشته‌ایم.

به نقل از رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، در ادامه سلسله جلسات مستمر خود با جوامع نخبگانی کشور در نشست هم‌اندیشی با مبلغین حوزوی شرکت کرد.

رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در این نشست، با اشاره به اهمیت مشورت با نخبگان و مزایای این امر در پیشبرد مسئولیت‌های حکمرانی، اظهار کرد: برپایی سلسله جلسات مستمر با جوامع نخبگانی کشور یکی از ضروریات اساسی برای کارگزاران نظام است و بنده طی حدود ۴ سال اخیر که مسئولیت ریاست دستگاه قضا را برعهده دارم، بر برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی با نخبگان و صاحبنظران در حوزه‌های مختلف تاکید و ابرام داشته‌ام و اعتقاد راسخ دارم که این قبیل جلسات، اثرات نافع و سودمندی برای ما کارگزاران نظام دارد.

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: ما در قوه قضاییه ادعایی ناظر بر مبرا بودن خود از عیب و نقص نداریم و بر همین اساس، از شما نخبگان حوزوی و جهادگران در عرصه تبلیغ دین، استمداد می‌طلبیم که به ما برای رفع عیوب و نواقصی که داریم یاری رسانید و به ما کمک کنید تا هر چه مطلوب‌تر و ارزنده‌تر، خدمات‌رسانی قضایی و حقوقی برای مردم داشته باشیم. 

رئیس عدلیه در ادامه ضمن تبیین و تشریح شکل‌گیری نهاد «پیشگیری از وقوع جرم» در دستگاه قضا و تصویب قانون مربوطه و فعل و انفعالاتی که این مهم داشته است، گفت: پیشگیری از وقوع جرم یکی از وظایف و مسئولیت‌های قوه قضاییه به موجب قانون اساسی است؛ ما در این راستا، سلسله تدابیر و برنامه‌هایی را اتخاذ کرده‌ایم؛ همچنین در دوره جدید بر برگزاری منظم و مستمر جلسات «شورای‌عالی پیشگیری از وقوع جرم» اهتمام داشته‌ایم، هر چند که همچنان معتقدیم فواصل زمانی برگزاری این جلسات زیاد است و باید در طول سال جلسات بیشتری در این زمینه برگزار شود. البته در این رابطه باید نکته‌ای مهم را متذکر شوم و آن اینکه، وقوع جرم، دارای مقدمات و زمینه‌های متعددی است که دستگاه قضایی نمی‌تواند متولی مرتفع کردن کلیه‌ی آن مقدمات و زمینه‌ها باشد؛ فی‌المثل، رابطه مستقیمی میان «شاغل نبودن» و «ارتکاب جرم» وجود دارد؛ در اینجا سؤال آن است که آیا قوه قضاییه می‌تواند متولی ایجاد اشتغال باشد؟ البته قطعاً معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، اهتمام تام و تمامی دارد که سایر دستگاه‌های متولی زدودن زمینه‌های جرم را به حرکت و تکاپو درآورد. 

قاضی‌القضات با اشاره به دیدار‌های بدون واسطه مسئولان عالی قضایی با مردم در مساجد و سایر مجامع بیان داشت: ما در دوره اخیر، مقامات و مسئولان قضایی را مکلف کرده‌ایم که مستمراً دیدار‌ها و ملاقات‌های بدون‌واسطه را با مردم و متن جامعه برقرار کنند و با صبر و حوصله و طمأنینه شنوای مسائل، مشکلات و دغدغه‌ای مردم باشند و تا آنجا که در چارچوب مقدورات و موازین قانونی است، به رفع مسائل مردم بپردازند. مساجد یکی از پایگاه‌های اصلی ملاقات‌های مسئولان و دست‌اندرکاران قضایی و حقوقی کشور با متن مردم است؛ در تهران و بسیاری از شهرها، شاید مسجدی نباشد که مسئولان و دست‌اندرکاران حقوقی و قضایی و اعضای مرکز وکلای قوه قضاییه در آن برای ملاقات با مردم حضور نیافته باشند. 

محسنی اژه‌ای با اشاره به اقدامات «مرکز توسعه حل اختلاف» و گسترش ایجاد مصالحه در پرونده‌های قضایی و حقوقی و تشکیل دادگاه‌های صلح در نقاط مختلف کشور گفت: به منظور بسط و توسعه فرهنگ صلح و سازش در دعاوی، اقدامات قابل توجهی در «مرکز توسعه حل اختلاف» صورت گرفته است؛ اگرچه فلسفه وجودی شورا‌های حل اختلاف، بهره‌گیری تمام و کمال از ظرفیت‌های مردمی برای ایجاد مصالحه در دعاوی، فارغ از ایجاد تشکیلات سازمانی بود، اما به هر ترتیب، ما در قوه قضاییه با تعیین اعتبارات لازم، برای این منظور، تشکیلات درنظر گرفتیم و اکنون به موجب «قانون شورا‌های حل اختلاف» در حوزه‌های قضایی، دادگاه‌های صلح را دایر کرده‌ایم. از همین تریبون نیز از شما مبلغین دینی برای کمک هر چه بیشتر به ما جهت توسعه فرهنگ صلح و سازش در دعاوی، دعوت به عمل می‌آوریم. 

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: ما سازوکار مخصوصی را برای جذب نخبگان حوزوی و دانشگاهی در دستگاه قضایی ایجاد کرده‌ایم و بر مبنای این سازوکار، نخبگان حوزوی و دانشگاهی، شناسایی شده و تحت آموزش‌های فشرده و تخصصی قرار می‌گیرند؛ در این زمینه ما به تفاهمات خوبی با شورای‌عالی حوزه‌های علمیه رسیده‌ایم.

رئیس دستگاه قضا در پایان با اشاره به مبحث «ترک فعل‌ها» گفت: نباید یک دامنه وسیع برای مبحث «ترک فعل‌ها» تعریف کنیم و هر موضوعی را در امتداد آن دامنه بگنجانیم؛ باید توجه داشت که بسیاری از ترک فعل‌ها در زمره جرائم نمی‌گنجند و ما نمی‌توانیم در قبال آنها ورود قضایی داشته باشیم؛ البته سازمان بازرسی ما از حیث تخلف و تخطی از قوانین و مقررات به این ترک فعل‌ها ورود پیدا می‌کند و در همین راستا در دوره اخیر بیشترین گزارشات برای دستگاه‌های مسئول از ناحیه سازمان بازرسی از حیثِ تخلف و تخطی از قوانین و مقررات ارسال شده است و به موجب آن، پیگیری‌های مربوطه و قانونی صورت گرفته است؛ علی‌ایحال، باید توجه داشت که برای بسیاری از ترک فعل‌ها، جرم‌انگاری صورت نگرفته فلذا ما مجوز ورود قضایی به آنها را نداریم. البته ممکن است من نیز موافق جرم‌انگاری برخی از ترک فعل‌ها باشم، اما در حال حاضر، قانون آنها را جرم تلقی نکرده است.

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها