تیتر امروز

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم
بررسی کلان موضوعات حکمرانی فضای مجازی در ایران با حضور یک فعال سیاسی و یک پژوهشگر فضای مجازی

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم

شماری از کلان‌موضوعات و مسائل مهم پیرامون حکمرانی فضای مجازی در ایران، بهانه‌ای شد تا به سراغ حسین نقاشی و امیررضا باقرپور شیرازی، فعال سیاسی و پژوهشگر فضای مجازی رفته و در یکی دیگر از سلسه مناظرات...
علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
با اقدام پارلمان

طرح استیضاح رئیس‌جمهور کره‌جنوبی تصویب شد

در پی اعلام حکومت نظامی نافرجام در کره‌جنوبی در سوم دسامبر، دومین طرح استیضاح رئیس‌جمهور این کشور امروز (شنبه) رای آورد.

کد خبر: ۱۷۷۰۵۰
۱۱:۵۰ - ۲۴ آذر ۱۴۰۳

طرح استیضاح رئیس‌جمهور کره‌جنوبی تصویب شد

دیدارنیوز: پارلمان کره‌جنوبی طرح استیضاح رئیس‌جمهور را تصویب کرد.

به دنبال آنکه اعلام حکومت نظامی کوتاه‌مدت در کره‌جنوبی باعث ایجاد ناآرامی‌ها و اعتراضات مردمی و همچنین خشم قانونگذاران این کشور شد، «یون سوک یول» رئیس‌جمهور کره‌جنوبی برای دومین مرتبه با رای‌گیری بر سر آغاز استیضاح مواجه شد.

در جریان رای‌گیری امروز، ۲۰۴ قانونگذار به طرح استیضاح رای مثبت دادند، ۸۵ رای منفی، ۳ ممتنع و ۸ رای باطل هم ثبت شد.

او در رای‌گیری قبلی توانسته بود از طرح استیضاح جان سالم به در ببرد. یون سوک یول به تحریک شورش متهم است. در رای‌گیری اول، قانونگذاران حزب حاکم از استیضاح حمایت نکرده بودند، اما طرح استیضاح دوباره او، امروز تایید شد.

اپوزیسیون کره‌جنوبی برای آنکه طرح استیضاح علیه یون سوک یول را به جریان بیندازد، به رای مثبت دست‌کم ۸ قانونگذار حزب حاکم «قدرت مردم» نیاز داشت. اپوزیسیون و معترضان از قانون‌گذاران حزب حاکم می‌خواستند که حمایت از رهبرشان را به دلیل صدور فرمان حکومت نظامی کنار بگذارند. رای‌گیری دوم در بحبوحه اعتراضات مردمی مقابل پارلمان برگزار شد.

تلاش یون سوک یول برای قرار دادن کشورش تحت حکومت نظامی برای اولین بار پس از ۴۵ سال تنها ۶ ساعت به طول انجامید. شنبه گذشته، حزب یون با تحریم رای‌گیری مانع از تصویب آن شد و گفت به جای استیضاح باید به او فرصت استعفا داده شود. تنها سه نفر از ۱۰۸ قانونگذار حزب حاکم در رای‌گیری شرکت کردند.

فرایند استیضاح

استیضاح یک رئیس‌جمهور برای کره‌جنوبی قلمرو ناشناخته‌ای نیست؛ آخرین بار در سال ۲۰۱۶ یک رئیس‌جمهور از طریق این فرآیند از کار برکنار شد.

طرح استیضاح به این صورت است که در ابتدا باید یک لایحه استیضاح توسط اکثریت قانونگذاران در مجلس ملی ارائه شود. سپس، حداقل دو سوم مجلس ملی باید به این پیشنهاد رأی مثبت دهند؛ عدد جادویی ۲۰۰ است. قانونگذاران مخالف حداقل به هشت رأی از اردوگاه یون نیاز دارند. بعد از اینکه طرح در مجلس تصویب شد، رئیس‌جمهور از کار تعلیق می‌شود و محاکمه در دادگاه قانون اساسی برگزار می‌شود. اگر شش نفر از ۹ عضو دادگاه به استیضاح رای دهند، رئیس‌جمهور از سمت خود برکنار می‌شود.

در لایحه استیضاح، قانونگذاران اپوزیسیون استدلال کردند که اعلام حکومت نظامی یون، قانون اساسی را نقض کرد، قانون اساسی که به گفته آن‌ها به او اجازه می‌دهد فقط در زمان جنگ، درگیری مسلحانه یا سایر شرایط اضطراری ملی از آن استفاده کند. آن‌ها همچنین یون را متهم کردند که با فرستادن نیرو‌های ویژه به مجلس در تلاش برای ممانعت از رای دادن قانون‌گذاران علیه حکومت نظامی، همانطور که طبق قانون اساسی مجاز است، یک شورش انجام داده است.

کل فرآیند استیضاح ممکن است هفته‌ها به طول انجامد. رای‌گیری امروز، لزوما تضمین نمی‌کند که او برای همیشه از سمت خود برکنار شود. چنانچه دادگاه قانون اساسی به برکناری او رای بدهد، در این سناریو، انتخابات برای رئیس‌جمهور بعدی ظرف ۶۰ روز پس از صدور حکم برگزار می‌شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۲۴ آذر
امروز دوشنبه ۲۴ آذر
امروز دوشنبه ۲۴ آذر
امروز دوشنبه ۲۴ آذر