تیتر امروز

آمریکا: ترامپ آماده مذاکره با ایران/ عراقچی: هر لحظه ممکن است جنگ از سر گرفته شود/ واکنش شورای نگهبان به درخواست رفراندوم میرحسین موسوی
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آمریکا: ترامپ آماده مذاکره با ایران/ عراقچی: هر لحظه ممکن است جنگ از سر گرفته شود/ واکنش شورای نگهبان به درخواست رفراندوم میرحسین موسوی

این صد و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
«ال‌پی‌جی؛ فرصت یا تهدید؟ دو روایت متضاد از یک تصمیم ملی»
در مناظره دیدار اقتصادی مطرح شد:

«ال‌پی‌جی؛ فرصت یا تهدید؟ دو روایت متضاد از یک تصمیم ملی»

در مناظره جدید دیدار اقتصادی، مجید شفیع‌پور، مدرس دانشگاه تهران و منتقد ورود LPG به سبد سوخت، و احمدرضا غلامی، نایب رییس هیات مدیره انجمن صنفی گاز مایع ایران به عنوان موافق و حمید یزدانیان به...
ستاره حجتی: ۱۵ سال است که زنگ خطر در حوزه آب به صدا درآمده، اما کسی نشنید/ مدیریت بحران آب هزینه اقتصادی اجتماعی دارد/ خودکفایی کشاورزی برای ایران اشتباه بود
گفت و گوی دیدار با یک کارشناس حوزه آب:

ستاره حجتی: ۱۵ سال است که زنگ خطر در حوزه آب به صدا درآمده، اما کسی نشنید/ مدیریت بحران آب هزینه اقتصادی اجتماعی دارد/ خودکفایی کشاورزی برای ایران اشتباه بود

شرایط بحرانی آب در کشور دیدارنیوز را برآن داشت تا در سلسله گفت و گوهایی این موضوع مهم را به بحث و بررسی بنشینیم و راهکارهای متخصصان و کارشناسان را مطرح کنیم.
در سیزدهمین برنامه دیدار اندیشه با محمدرضا یوسفی اقتصاددان، استاد دانشگاه و حوزه مطرح شد

اصلاح نظام‌حکمرانی مقدم بر اصلاح اقتصادی است/اعتقاد به امام زمان هم مورد دستبرد واقع شده/ از اینهمه نهج البلاغه خوانی پزشکیان می‌ترسم!

در سیزدهمین برنامه دیدار اندیشه با دکتر محمد رضا یوسفی اقتصاددان، استاد دانشگاه درباره "الزامات سیاسی برای انجام وعده‌ها و اصلاحات اقتصادی دولت پزشکیان"گفتگو کردیم.

کد خبر: ۱۷۰۴۹۶
۱۴:۴۳ - ۲۷ مرداد ۱۴۰۳

اصلاح نظام‌حکمرانی مقدم بر اصلاح اقتصادی است/اعتقاد به امام زمان هم مورد دستبرد واقع شده/ از اینهمه نهج البلاغه خوانی پزشکیان می‌ترسم!

 دیدارنیوزـ حسین‌جعفری: در سیزدهمین دهمین برنامه دیدار اندیشه با دکتر محمدرضا یوسفی درباره "الزامات سیاسی برای انجام وعده‌ها و اصلاحات اقتصادی دولت پزشکیان" گفت‌وگو کردیم.

در بخش اول این‌گفت‌وگو بدنبال پاسخ به این سوال بودیم که دولت پزشکیان برای تحقق وعده‌های اقتصادی و بهبود معیشت مردم، رسیدن به رشد اقتصادی سند چشم‌انداز و ارتقاء سطح رفاه مردم باید چه اقدامات و اصلاحات سیاسی را در بخش سیاستگذاری داخلی و خارجی پیگیری کند.

قسمت اول این گفت و گو را می توانید اینجا،یوتیوب و آپارات ببینید.

به عبارت دیگر آیا وعده‌های اقتصادی فقط از طریق اصلاحات صرفاً اقتصادی که توسط علم اقتصاد توصیه می‌شود محقق می‌شود و یا هرگونه اقدام اقتصادی دولت چهاردهم منوط به اصلاح و تغییر ریل سیاست خصوصاً سیاست خارجی از جمله تنش زدایی، الحاق به fatf، مراوده بین المللی جامع نگر و ... است؟

به اعتقاد یوسفی اصلاح نظام حکمرانی باید قبل از انجام اصلاحات اقتصادی صورت گیرد. زیرا زیر ساخت‌های اقتصادی کشور شدیداً ضربه خورده و برای احیای آن نیاز به سرمایه‌گذاری دارد که فقط با تعامل سازنده با دنیا میسر می‌شود. در حالی که از سال ۸۴ مسیر تعامل بهم خورده و با دنیا سر ستیز پیدا کردیم و در نهایت نیز تحریم می‌شویم.

وقتی منابع درآمدی کاهش می‌یابد، نرخ ارز و تورم افزایش یافته، امکان سرمایه گذاری از بین می‌رود و در نتیجه رشد اقتصادی کاهش یافته و به تبع آن بیکاری افزایش می‌یابد و در این وضعیت ِ درماندگی و بیچاره گی ناگزیر می‌شویم تحریم را دور بزنیم و در این فرآیند، فساد گسترده در کشور نهادینه می‌شود.

مساله مهم دیگر کاهش شدید سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی است به گونه‌ای که بجای احترام به سبک زندگی مردم، دولت در زندگی مردم در همه جا؛ اقتصاد، فرهنگ و ... دخالت می‌کند و نتیجه اش می‌شود همین شکاف اجتماعی بزرگ. این استاد دانشگاه معتقد است حضور و نقش پررنگ بخش خصولتی به تضعیف و حذف بخش خصوصی انجامیده و بدلیل وحود و حضور ذینفعان پرقدرت شرایط تحریمی، چه بسا دولت ناگزیر باشد بجای مقابله جدی که نیاز به عزم و اراده ملی دارد، به تعامل و ایجاد وضعیت "رانت مولد" فکر کند.

پرسیدیم چقدر نگاه آخرالزمانی حاکمیت موثر در بی برنامه بودن است و اینکه بجای برنامه فقط کافی است چند سال باقی بمانند تا دولت را تحویل امام زمان دهند؟ پاسخ حجت الاسلام یوسفی جالب بود: اعتقاد به امام زمان همانند بسیاری از مفاهیم‌با ارزش مورد دستبرد واقع شده است و ... در پایان بخش اول گفت‌وگو جناب یوسفی دغدغه مهمی را طرح می‌کند؛ "من خوفی دارم که آقای پزشکیان که از نهج البلاغه می‌گوید، در عمل فراموش کند.

احمدی نژاد ذهن مردم را نسبت به امام زمان دچار خدشه کرد، من می‌ترسم ایشان هم که اینهمه نهج البلاغه می‌خواند و پرچم نهج البلاعه را بالا برده، راه قبلی را ادامه دهد و نهج البلاغه ضربه بخورد از خوانندگان فرزانه دعوت می‌کنم این گفتگو را از "دیدار اندیشه" مشاهده و مورد توجه قرار دهند.

ارسال نظرات
پربازدیدها
امروز سه‌شنبه ۱۴ مرداد
امروز سه‌شنبه ۱۴ مرداد
امروز سه‌شنبه ۱۴ مرداد
امروز سه‌شنبه ۱۴ مرداد