تیتر امروز

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...
همان خریداری که نفت ایران را «ارزان» می‌خرد

چرا عربستان فروش نفت به چین را افزایش می‌دهد؟

انتظار می‌رود که صادرات نفت خام عربستان سعودی به چین در ماه آتی میلادی افزایش یابد و پس از ماه‌ها به حداقل ۴۴ میلیون بشکه برسد.

کد خبر: ۱۶۸۴۱۹
۱۲:۳۹ - ۱۹ تير ۱۴۰۳

چرا عربستان فروش نفت به چین را افزایش می‌دهد؟

دیدارنیوز: خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه ۹ ژوئیه (۱۹ تیر ۱۴۰۳) به نقل از منابع تجاری متعدد نوشت که احیای سهم عربستان از بازار به دنبال کاهش شدید قیمت‌ها توسط شرکت دولتی آرامکو صورت می‌گیرد که باعث شده تا حجم تقاضا را تحریک کند.

به گفته این منابع، انتظار می‌رود صادرات عربستان به چین در ماه اوت برای اولین بار در چهار ماه گذشته افزایش یابد و از حدود ۳۶ میلیون بشکه در ماه ژوئیه به ۴۴ میلیون بشکه افزایش یابد.

این احیای مجدد، به عربستان به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت کمک می‌کند تا سهم خود را در بزرگترین بازار نفت وارداتی یعنی چین بازیابد.

داده‌های شرکت تحلیلی «کپلر / Kpler» نشان می‌دهد که صادرات عربستان به چین در ماه ژوئن به ۱.۱۲ میلیون بشکه در روز کاهش یافت که پایین‌ترین میزان از ماه مارس ۲۰۲۰ است.

پتروشیمی ژجیانگ، ساینوپک، ساینوکِم و پتروچاینا از جمله خریداران چینی نفت عربستان هستند.

به گفته این منابع، آرامکو عربستان به طور جداگانه نیز قصد دارد کل مقدار نفت خامی را که با حداقل سه پالایشگاه در منطقه شمال آسیا قرارداد بسته است، در ماه اوت تامین کند.

این تخصیص تنها چند روز پس از آن صورت می‌گیرد که آرامکو عربستان قیمت نفت بارگیری شده در ماه اوت به آسیا را برای دومین ماه کاهش داد و قیمت «نفت خام سبک عرب» خود را به پایین‌ترین حد از مارس تا کنون رساند.

یکی از منابع آگاه به رویترز اشاره کرد که قیمت‌های رسمی فروش ماه اوت برای نفت خام عربستان در مقایسه با ماه‌های گذشته رقابتی‌تر بود. پیش از این، قیمت‌های عرضه مدت‌دار عربستان سعودی بالاتر از سایر گرید‌های فروخته شده در بازار نقدی بود، اما قیمت‌های ماه اوت معقول‌تر در نظر گرفته شدند.

صادرات نفت ایران به چین

پیش‌تر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب ایران در جریان مناظرات انتخاباتی خود در واکنش به سوالی درباره موضوع تحریم‌ها علیه ایران گفت: «همین تحریم‌ها باعث شده نفت ایران با ضرر راهی چین شود.» وی در ادامه گفت: «ما الان گران می‌خریم و ارزان می‌فروشیم. در نفت کلی ضرر می‌کنیم. کی باید جواب دهد که چرا اینقدر مفت دارایی خودمان را می‌فروشیم؟ چه کسی باید جواب دهد چرا باید گران بخریم؟

مسعود پزشکیان در همان برنامه مناظرات خود گفته بود که «چین قرار بود سرمایه‌گذاری کند، اما آن‌ها گفتند تا اِف‌اِی‌تی‌اِف را حل نکنید سرمایه گذاری نمی‌کنیم. امکان ندارد بدون وارد شدن به این چارچوب‌ها بتوانیم سرمایه‌گذاری ایجاد کنیم یا شریک تجاری درست حسابی داشته باشیم.»

جواد اوجی، وزیر نفت دولت ابراهیم رئیسی روز ۱۲ تیر در پاسخ به اظهارات پزشکیان گفت: «منتقدان مدام تکرار می‌کنند که فقط به چین و آن هم با تخفیف زیاد نفت می‌فروشید. خدا شاهد است که به ۱۷ کشور و با تخفیفی کمتر از انگشتان یک دست، نفت می‌فروشیم.»

اوجی در ادامه گفت که «کمیته‌ای هفت نفره از نمایندگانی از اطلاعات سپاه، قوه قضائیه، مجلس و ... وجود دارد که بر فروش نفت طبق مصالح ملت و کشور نظارت می‌کند.»

سعید جلیلی، رقیب پزشکیان در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ایران گفته بود که ایران نفت را «به قیمت جهانی» می‌فروشد که بلافاصله با واکنش پزشکیان مواجه شد که «اگر آنقدر نفت می‌فروشید، پس چرا انقدر مردم بدبخت شده‌اند.»

ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر