تیتر امروز

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

این صد و چهل و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
شیرین هانتر: بزرگترین خطر این است که تهران فکر کند؛ مسئله نظامی آمریکا درباره ایران منتفی است/ تهران باید مستقیما و بدون واسطه با واشینگتن مذاکره کند/ نباید بگذاریم که نتانیاهو تنها کسی باشد که شرایط خاورمیانه را برای ترامپ تعریف می‌کند
گفت و گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با استاد پیشین دانشگاه جرج تاون از واشینگتن

شیرین هانتر: بزرگترین خطر این است که تهران فکر کند؛ مسئله نظامی آمریکا درباره ایران منتفی است/ تهران باید مستقیما و بدون واسطه با واشینگتن مذاکره کند/ نباید بگذاریم که نتانیاهو تنها کسی باشد که شرایط خاورمیانه را برای ترامپ تعریف می‌کند

دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» به سراغ شیرین هانتر، استاد برجسته و پیشین دانشگاه جرج تاون و تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی رفته و موضوعات مختلف از تحولات ونزوئلا، سند ملی ایالات متحده، مذاکره ایران...
مهدی پازوکی: مذاکره یعنی تسلیم، تفکر اسراییلی‌هاست که تندرو‌ها آن را بیان می‌کنند/ حدادعادل با مصوبه تثبیت قیمت بنزین گفت به مردم عیدی دادم!/ طرفداران وفاق بانیان وضع موجود هستند
گفت و گوی دیدار در برنامه تیتر با یک اقتصاددان و استاد دانشگاه

مهدی پازوکی: مذاکره یعنی تسلیم، تفکر اسراییلی‌هاست که تندرو‌ها آن را بیان می‌کنند/ حدادعادل با مصوبه تثبیت قیمت بنزین گفت به مردم عیدی دادم!/ طرفداران وفاق بانیان وضع موجود هستند

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان مهدی پازوکی استاد دانشگاه و اقتصاددان بود؛ در این برنامه تخصصی درباره دلایل افزایش قیمت ارز و بحران‌های اقتصادی صحبت شد، ببینید و بخوانید.
یادداشتی از عباس آرگون

معضلات تعطیلی پنجشنبه

عباس آرگون در یادداشت خود با عنوان «معضلات تعطیلی پنجشنبه» به بحث این روزها درباره تعطیلی پنجشنبه یا شنبه در ایران پرداخت و در روزنامه تعادل نوشت: ۹۰ درصد کشور‌های دنیا تعطیلاتشان شنبه و یکشنبه است. تنها کشوری که تعطیلاتش پنجشنبه است ما هستیم. وقتی ما تعطیل هستیم آن‌ها سر کارند، وقتی ما سر کار هستیم آن‌ها تعطیلند. بهترین حالت این است که تعطیلات ما جمعه و شنبه بشود و یک روز به جهان نزدیک شویم و چهار روز با جهان در تعامل باشیم.

کد خبر: ۱۶۴۱۲۸
۱۲:۰۴ - ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳

معضلات تعطیلی پنجشنبه

دیدارنیوز _ عباس آرگون*: در خصوص تعطیلات پایان هفته مستحضر هستید که تعطیلات ما نسبت به سایر کشور‌ها کمتر است. کشور‌های دیگر ۲ روز در هفته و ما ۱ روز تعطیل هستیم. میانگین تعطیلات در دنیا ۱۱۹ روز است که تا ۱۲۹ روز هم هست. ما ۷۹ روز تعطیل هستیم. بحثی که الان هست افزایش تعطیلات به دو روز است.

اینکه تعطیلات پنجشنبه یا شنبه باشد مساله است. ۹۰ درصد کشور‌های دنیا تعطیلاتشان شنبه و یکشنبه است. دیگر کشور‌ها جمعه و شنبه است. تنها کشوری که تعطیلاتش پنجشنبه است ما هستیم. تعطیلات آخر هفته به تقویت گردشگری بین‌المللی کمک می‌کند، امکان افزایش سفر را در کشور فراهم می‌کند و موجب رونق اقتصاد رفاهی می‌شود. بنیان خانواده و همبستگی نیز تقویت می‌شود. روحیه نشاط و پویایی اجتماعی و رفاه اجتماعی افزایش می‌یابد و در هزینه‌های دولت و ترافیک و آلودگی هوا صرفه‌جویی می‌شود و مصرف انرژی نیز کاهش می‌یابد.

اکثر کشور‌ها به علت کاهش مصرف انرژی ساعت کار را کاهش می‌دهند. سال گذشته ناچار شدیم به علت کمبود برق ساعت کاری را کم کنیم. در محیط کار مهم مدت حضور نیست، بلکه باید کیفیت انجام کار را بالا برد. مزیت تعطیلی جمعه و شنبه این است که امکان رقابت با جهان بیشتر می‌شود و با بازار‌های جهانی همگام می‌شویم و دسترسی بیشتری به آن‌ها خواهیم داشت. بین‌المللی شدن بازار‌ها را به دنبال دارد. موجب رونق تبادلات تجاری و ترانزیتی می‌شود. توسعه رفاه اجتماعی، تقویت حضور کشور در عرصه اقتصادی و منطقه‌ای، فراهم‌سازی ارتباط با جهان و همراهی با تغییر و تحولات جهان و... را به دنبال دارد.

ما عضو شانگهای هستیم، اگر بخواهیم پنجشنبه را تعطیل کنیم چگونه با آن‌ها کار کنیم؟ وقتی ما تعطیل هستیم آن‌ها سر کارند، وقتی ما سر کار هستیم آن‌ها تعطیلند. بهترین حالت این است که تعطیلات ما جمعه و شنبه بشود و یک روز به جهان نزدیک شویم و چهار روز با جهان در تعامل باشیم. تعطیلی پنجشنبه به جای شنبه، فاصله ایران را با جهان بیشتر می‌کند، همین مساله باعث اعتراض اتاق بازرگانی به تصمیم مجلس شده است. فعالان بخش خصوصی معتقدند که تعطیلات در ایران کم است و برای افزایش آن نیز باید به شکلی برنامه‌ریزی شود که موجب افزایش بهره‌وری و نزدیک شدن به جهان شود. اگر ما پنجشنبه را تعطیل کنیم، عملاً ۳ روز با جهان ارتباط داریم. درخواست اتاق این است که از این فرصت استفاده کنیم و تمامی فعالان بخش خصوصی خواهان تعطیلی شنبه هستند. اگر پنجشنبه را تعطیل کنیم، خودمان را محدود کردیم و نوعی تحریم داخلی است. نامه‌هایی به ریاست مجلس و مقام معظم رهبری درباره این مساله ارسال شده است.

*عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی تهران

ارسال نظرات
امروز جمعه ۰۵ دی
امروز جمعه ۰۵ دی
امروز جمعه ۰۵ دی
امروز جمعه ۰۵ دی