تیتر امروز

تغییر احکام‌ اجتماعی از منظر دین عقلایی؛ پروژه اتمام یافته یا شروع یک پروسه اصلاحی مادام العمر؟
اولین برنامه دیدار اندیشه با حضرت آیت الله ایازی

تغییر احکام‌ اجتماعی از منظر دین عقلایی؛ پروژه اتمام یافته یا شروع یک پروسه اصلاحی مادام العمر؟

در اولین برنامه «دیدار اندیشه»، حسین جعفری به شهر قم رفته و گفتگویی جالب و شنیدنی با آیت الله ایازی از مدرسین و محققین و اندیشه ورزان حوزه علمیه در قم داشته، که در ادامه می‌خوانید.
یکشنبه طوفانی در آئینه رسانه‌ها
مطبوعات جهان درباره سقوط بالگرد حامل رئیسی و همراهان چه گفتند

یکشنبه طوفانی در آئینه رسانه‌ها

سانحه سقوط منجر به درگذشت حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی و همراهان، علاوه بر انتظار حدود ده ساعته و واکنش‌های داخلی، بازخورد خبری در سطح جهان را هم به دنبال داشت
اندیشکده آمریکایی: برای پیروزی در جنگ اوکراین، باید نخست پنج مساله راهبردی را حل و فصل کرد (قسمت پایانی)
از چشم جهان (۱۵۱)

اندیشکده آمریکایی: برای پیروزی در جنگ اوکراین، باید نخست پنج مساله راهبردی را حل و فصل کرد (قسمت پایانی)

در قسمت اول مقاله «اندیشکده آمریکایی: برای شکست روسیه در جنگ اوکراین، باید نخست پنج مساله راهبردی را حل و فصل کرد» به دو مساله اشاره شد و در این مطلب، سه مساله راهبردی دیگر و پایانی را می‌خوانید.

قطعنامه پیشنهادی غرب علیه ایران به آژانس ارائه شد

ایالات متحده و متحدان اروپایی واشنگتن همانطور که پیش‌تر وعده داده بودند قطعنامه پیشنهادی خود را علیه ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه کردند.

کد خبر: ۱۴۰۵۱۴
۱۳:۵۸ - ۲۵ آبان ۱۴۰۱

قطعنامه پیشنهادی آمریکا و تروئیکای اروپایی علیه ایران تسلیم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد

دیدارنیوز: به گفته منابع دیپلماتیک در وین، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده و سه کشور اروپایی طرف مذاکره با ایران بر سر توافق هسته‌ای وین یعنی بریتانیا، فرانسه و آلمان شامگاه سه‌شنبه تحویل آژانس بین المللی انرژی اتمی شد.

در این قطعنامه پیشنهادی که قرار است در شورای حکام آژانس به تصویب برسد ایران به عدم همکاری برای بررسی موارد مشکوک مرتبط با سایت‌های هسته‌ای اعلام نشده در این کشور متهم شده است.

یک دیپلمات اروپایی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه تایید کرد که متن این قطعنامه سه‌شنبه شب تحویل دفتر آژانس در وین شده است.

این در حالیست که منابع آگاه پیش‌تر در آستانه نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده بودند که آمریکا و تروئیکای اروپایی در صدد تصویب قطعنامه‌ای تازه علیه ایران هستند.

چهار کشور غربی پس از اطلاع از گزارش هفته گذشته آژانس مبنی بر عدم پیشرفت در همکاری با ایران و باقی ماندن اختلافات بر سر سه سایت اعلام نشده که در گذشته آثاری از اورانیوم در آن‌ها کشف شده بود، این تصمیم را گرفتند.

در پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا و تروئیکای اروپایی که خبرگزاری فرانسه مدعی است به بخشی از آندست یافته، بر «نگرانی عمیق» شورای حکام نسبت به مشکلات حل نشده ناشی از «فقدان همکاری کافی از سوی ایران» تاکید شده است.

متن پیش‌نویس این قطعنامه همچنین «ضروری و فوری می‌داند» که تهران بدون تأخیر «توضیحات فنی موجهی» را در باره ذرات اورانیوم کشف شده در برخی سایت‌های اعلام نشده ارائه و همچنین امکان «دسترسی به سایت‌ها و تجهیزات» برای «جمع‌آوری نمونه‌ها» را فراهم کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه قرار است هیئتی از آژانس در تلاش برای حل این مناقشه طولانی مدت تا پایان ماه جاری به ایران سفر کند.

به گفته منبع دیپلماتیک مورد استناد در خبرگزاری فرانسه، یکی دیگر از دلایل نگرانی غرب «توسعه مستمر برنامه هسته‌ای ایران» است، حال آنکه نزدیک به دو سال است که ظرفیت راستی آزمایی آژانس بین المللی انرژی اتمی در ایران به شدت محدود شده است.

هشدار مشترک تهران و مسکو

مسکو در واکنش به اقدام کشور‌های غربی برای به تصویب رساندن قطعنامه‌ای تازه علیه ایران در آژانس روز دوشنبه با ارائه یک سند غیررسمی به کشور‌های عضو این اقدام را «غیرسازنده» خواند و نسبت به «عواقب جبران ناپذیر» آن در صورت تحقق یافتن هشدار داد.

شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی ماه ژوئن گذشته نیز به رغم مخالفت روسیه و چین قطعنامه مشابهی را علیه ایران تصویب کرده بودند.

اعضای این شورا در این قطعنامه که با اکثریت قاطع به تصویب رسید به شدت از ایران به دلیل عدم ارائه توضیحات لازم در باره وجود آثار اورانیوم در سه مکان اعلام‌نشده انتقاد کرده بودند.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران روز چهارشنبه در واکنش به احتمال تصویب قطعنامه‌ای دیگر علیه کشورش در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مسیر اروپایی‌ها را غیرسازنده خواند و گفت که مذاکرات پیشین برای دستیابی به نتیجه انجام شده بود.

وی سپس در این خصوص هشدار داد: «پیام‌های لازم را به طرف‌های اروپایی داده‌ایم با برخی از وزرای خارجی اروپا از جمله آقای جوزف بورل مسئول عالی سیاست خارجی اروپا صحبت کرده‌ایم اگر اروپایی‌ها این مسیر غیرسازنده را متوقف نکنند با پاسخ متقابل، اما موثر ما مواجه خواهند شد.»

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز روز چهارشنبه قطعنامه پیشنهادی آمریکا و کشور‌های اروپایی را ناشی از «سیاست فشار حداکثری و اتهام به جمهوری اسلامی» از سوی «استکبار و رژیم صهیونیستی» دانست و گفت: «خودشان می‌دانند قطعنامه‌ای که پیش نویس کردند صحت ندارد و از طرف جمهوری اسلامی ایران هم مردود است.»

ایران پیش‌تر ادعای کشف ذرات اورانیوم از سایت‌های اعلام نشده و در پی آن تصویب قطعنامه علیه خود را یک اقدام سیاسی خوانده و در پاسخ ۲۷ دوربین در دسترس آژانس برای نظارت بر تاسیسات هسته‌ای این کشور را خاموش کرده بود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی