تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
محمود احمدی نژاد کجاست؟

احمدی‌نژاد اپوزیسیون یا آلترناتیو نظام؟

بعد از تمدید حضور محمود احمدی‌نژاد در مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان عضو حقیقی این نهاد مهم و پایان دادن به عضویت حسن روحانی، اسحاق جهانگیری و علی لاریجانی در مجمع، سوالات زیادی پیرامون ادامه عضویت احمدی‌نژاد ایجاد شده است.

کد خبر: ۱۳۸۳۷۱
۰۹:۴۵ - ۱۶ مهر ۱۴۰۱

احمدی‌نژاد اپوزیسیون یا آلترناتیو نظام؟

 

دیدارنیوز ـ اسفندیار عبداللهی: بعد از مرحوم ابوالحسن بنی‌صدر که در شرایطی خاص کشور را ترک کرد، احمدی‌نژاد تنها رئیس‌جمهور ایران بود که پس رد صلاحیت یارانش در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ و‌ رد صلاحیت خودش در سال ۹۶ در قامت یک چهره مخالف هسته مرکزی قدرت ظاهر شد و تحت برند دولت بهار، فیگور اپوزیسیونی گرفت و‌ تقریبا در هیچ واقعه‌ای فرصت را از دست نمی‌داد و اعلام موضع می‌کرد به گونه‌ای که برخی از اظهارات او در کشور و از زبان یک مسئول عالی‌رتبه بی‌سابقه بود.

محمود احمدی‌نژاد با آزادی عمل و‌ به شکلی عجیب با هر رسانه‌ خارجی مصاحبه می‌کرد و کسی جلودارش نبود و البته همیشه این آزادی عمل او برای کنشگران و خاص و عام تردیدهایی به وجود می‌آورد.

این تردیدها و شک‌ها وقتی جدی‌تر می‌شد که دسترسی او به اماکنی مانند مجموعه ولنجک و ادامه عضویتش در مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه می‌یافت.

یاران محمود احمدی نژاد در انتخابات مجلس شورای اسلامی سال ۹۸ در سراسر کشور لیست دادند و حتی جبهه پایداری که به ظاهر خرج خود را از احمدی‌نژاد جدا کرده بودند را هم باید از یاران او به حساب آورد، زیرا آشکارا نظریات او را در همه عرصه ها جاری کرده و می‌کنند.

احمدی‌نژادی‌ها مانند ۹۶، در ۱۴۰۰ هم به کمپین سید ابراهیم رئیسی پیوستند، تا جایی که یکی از منسوبان سببی او ریاست ستاد مردمی او را به عهده داشت (در هر دو دوره) و امروز هم در همکاری نزدیک با دولت مستقر است. یاران، نزدیکان، منسوبان و منصوبان احمدی‌نژاد بعد از پیروزی رئیسی بیشترین مناصب در بالاترین سطوح دولت سیزدهم را از آن خود کردند.

در این روزهای ملتهب ایران اعضای جدیدی به مجمع تشخیص اضافه شدند و افرادی چون حسن روحانی، اسحاق جهانگیری و علی لاریجانی، چهره‌هایی اعتدالی، اصولگرا و اصلاح‌طلب از این نهاد مهم رفتند، اما محمود احمدی‌نژاد به اصطلاح اپوزیسیون، در جای خود به عنوان عضو حقیقی مجمع تشخیص ماند.

از این خلاصه بالا چه برداشتی می‌توان داشت جز دو حالت:

۱ ـ تمام داد و بیداد‌های احمدی‌نژاد برای این بود و هست که به او بازی بدهند و دادند.

۲ ـ شاید بخشی از نهادهای خاص طی سالهای دهه ۹۰ و ۱۴۰۰ در یک برنامه‌ریزی آینده‌نگرانه به او آزادی عمل دادند که در روز مبادا، آلترناتیو نظام شود.

نمی‌توانم هر کدام از دو حالت را صریحا تایید کنم و این گزینه‌ها بر اساس شواهد و جمع بندی‌های یک فعال سیاسی و روزنامه‌نگاری به دست آمده که سالهای متمادی شاهد کنش‌ و واکنش‌های اینچنینی در بالاترین سطح فعالیت سیاسی کشور بوده است.

احمدی‌نژاد اپوزیسیون یا آلترناتیو نظام؟

 

 

ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی