تیتر امروز

شوک به بازارها؛ طلا و دلار سقوط کردند/ بازی تازه ایران در زمین بریکس/ دارایی‌های مردم فریز شد؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

شوک به بازارها؛ طلا و دلار سقوط کردند/ بازی تازه ایران در زمین بریکس/ دارایی‌های مردم فریز شد؟

این هجدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان گرامی...
ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمان‌های انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانه‌های مستقل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمان‌های انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانه‌های مستقل

این صد و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
افشار سلیمانی: اگر مستقیما با آمریکا مذاکره می‌کردیم، شاید جنگ ۱۲ روزه هم اتفاق نمی‌افتاد/ باید مشکلات‌مان با آمریکا را قبل از هفتم اکتبر حل می‌کردیم/ پکن و مسکو، هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد
در گفتگوی دیدارنیوز با سفیر پیشین ایران در باکو مطرح شد

افشار سلیمانی: اگر مستقیما با آمریکا مذاکره می‌کردیم، شاید جنگ ۱۲ روزه هم اتفاق نمی‌افتاد/ باید مشکلات‌مان با آمریکا را قبل از هفتم اکتبر حل می‌کردیم/ پکن و مسکو، هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد

ما باید با آمریکا به صورت مستقیم مذاکره کنیم. باید همه مسائل را روی میز گذاشته و به سمت حل همه مسائل با آن حرکت کنیم. پکن و مسکو هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد. آنها به دنبال منافع...
محمود احمدی نژاد کجاست؟

احمدی‌نژاد اپوزیسیون یا آلترناتیو نظام؟

بعد از تمدید حضور محمود احمدی‌نژاد در مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان عضو حقیقی این نهاد مهم و پایان دادن به عضویت حسن روحانی، اسحاق جهانگیری و علی لاریجانی در مجمع، سوالات زیادی پیرامون ادامه عضویت احمدی‌نژاد ایجاد شده است.

کد خبر: ۱۳۸۳۷۱
۰۹:۴۵ - ۱۶ مهر ۱۴۰۱

احمدی‌نژاد اپوزیسیون یا آلترناتیو نظام؟

 

دیدارنیوز ـ اسفندیار عبداللهی: بعد از مرحوم ابوالحسن بنی‌صدر که در شرایطی خاص کشور را ترک کرد، احمدی‌نژاد تنها رئیس‌جمهور ایران بود که پس رد صلاحیت یارانش در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ و‌ رد صلاحیت خودش در سال ۹۶ در قامت یک چهره مخالف هسته مرکزی قدرت ظاهر شد و تحت برند دولت بهار، فیگور اپوزیسیونی گرفت و‌ تقریبا در هیچ واقعه‌ای فرصت را از دست نمی‌داد و اعلام موضع می‌کرد به گونه‌ای که برخی از اظهارات او در کشور و از زبان یک مسئول عالی‌رتبه بی‌سابقه بود.

محمود احمدی‌نژاد با آزادی عمل و‌ به شکلی عجیب با هر رسانه‌ خارجی مصاحبه می‌کرد و کسی جلودارش نبود و البته همیشه این آزادی عمل او برای کنشگران و خاص و عام تردیدهایی به وجود می‌آورد.

این تردیدها و شک‌ها وقتی جدی‌تر می‌شد که دسترسی او به اماکنی مانند مجموعه ولنجک و ادامه عضویتش در مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه می‌یافت.

یاران محمود احمدی نژاد در انتخابات مجلس شورای اسلامی سال ۹۸ در سراسر کشور لیست دادند و حتی جبهه پایداری که به ظاهر خرج خود را از احمدی‌نژاد جدا کرده بودند را هم باید از یاران او به حساب آورد، زیرا آشکارا نظریات او را در همه عرصه ها جاری کرده و می‌کنند.

احمدی‌نژادی‌ها مانند ۹۶، در ۱۴۰۰ هم به کمپین سید ابراهیم رئیسی پیوستند، تا جایی که یکی از منسوبان سببی او ریاست ستاد مردمی او را به عهده داشت (در هر دو دوره) و امروز هم در همکاری نزدیک با دولت مستقر است. یاران، نزدیکان، منسوبان و منصوبان احمدی‌نژاد بعد از پیروزی رئیسی بیشترین مناصب در بالاترین سطوح دولت سیزدهم را از آن خود کردند.

در این روزهای ملتهب ایران اعضای جدیدی به مجمع تشخیص اضافه شدند و افرادی چون حسن روحانی، اسحاق جهانگیری و علی لاریجانی، چهره‌هایی اعتدالی، اصولگرا و اصلاح‌طلب از این نهاد مهم رفتند، اما محمود احمدی‌نژاد به اصطلاح اپوزیسیون، در جای خود به عنوان عضو حقیقی مجمع تشخیص ماند.

از این خلاصه بالا چه برداشتی می‌توان داشت جز دو حالت:

۱ ـ تمام داد و بیداد‌های احمدی‌نژاد برای این بود و هست که به او بازی بدهند و دادند.

۲ ـ شاید بخشی از نهادهای خاص طی سالهای دهه ۹۰ و ۱۴۰۰ در یک برنامه‌ریزی آینده‌نگرانه به او آزادی عمل دادند که در روز مبادا، آلترناتیو نظام شود.

نمی‌توانم هر کدام از دو حالت را صریحا تایید کنم و این گزینه‌ها بر اساس شواهد و جمع بندی‌های یک فعال سیاسی و روزنامه‌نگاری به دست آمده که سالهای متمادی شاهد کنش‌ و واکنش‌های اینچنینی در بالاترین سطح فعالیت سیاسی کشور بوده است.

احمدی‌نژاد اپوزیسیون یا آلترناتیو نظام؟

 

 

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۲ تير
امروز يکشنبه ۲۲ تير
امروز يکشنبه ۲۲ تير
امروز يکشنبه ۲۲ تير