تیتر امروز

نشست مشترک سه نماینده مجلس و ورزشکاران
مربیان و ورزشکاران رشته‌های رزمی در دیدارنیوز دغدغه‌ها و مطالبات خود را بیان کردند+ ویدیو و عکس

نشست مشترک سه نماینده مجلس و ورزشکاران

سمیه رفیعی، علیرضا سلیمی و محمدحسین حسینی بحرینی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سالن اجتماعات دیدارنیوز با تعدادی از مربیان، باشگاهداران و پیشکسوتان ورزش در رشته‌های رزمی، دیدار و گفت‌وگو کردند.
اقتصاد، جامعه و مرگ، سه حلقه گمشده در جنگ
دیدار بررسی می‌کند

اقتصاد، جامعه و مرگ، سه حلقه گمشده در جنگ

موضوعی که در میان بروز پدیده جنگ کمتر به آن توجه می‌شود، تاثیرات اجتماعی آن است، از این رو از چند قرن پیش جامعه شناسان توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته و نظرات متفاوتی را بیان کرده اند که در این...

کدام «پروتئین» میزان جذب بالاتری در بدن دارد؟

پروتئین‌های حیوانی و گیاهی هر دو ویژگی‌های مفیدی دارند و هر نوع نیز دارای معایبی هستند. به جای تمرکز بر مصرف یکی یا دیگری، ممکن است بهتر باشد روی خوردن یک رژیم غذایی متنوع و غنی از پروتئین‌های گیاهی با مواد مغذی متراکم و پروتئین‌های حیوانی بدون چربی تمرکز کنید.

کد خبر: ۱۳۲۴۸۲
۰۸:۳۸ - ۰۵ تير ۱۴۰۱

کدام «پروتئین» میزان جذب بالاتری در بدن دارد؟

دیدارنیوز: مطالعه جدید نشان می‌دهد که پروتئین بیشتری از گوشت نسبت به محصولات گیاهی در بدن انسان دریافت می‌شود.

به نقل از سیناپرس، پروتئین‌های حیوانی و گیاهی هر دو ویژگی‌های مفیدی دارند. هر نوع نیز دارای معایبی هستند. به جای تمرکز بر مصرف یکی یا دیگری، ممکن است بهتر باشد روی خوردن یک رژیم غذایی متنوع و غنی از پروتئین‌های گیاهی با مواد مغذی متراکم و پروتئین‌های حیوانی بدون چربی تمرکز کنید.

جایگزین‌های گیاهی برای گوشت اغلب با گیاهان حاوی مقادیر بالایی پروتئین ساخته می‌شوند که به صورت پودر در آمده و با چاشنی مخلوط می‌شوند. سپس این مخلوط حرارت داده شده، مرطوب شده و به شکل نهایی در می‌آیند.

ربکا تران، متخصص تغذیه بالینی، تورنس، توضیح داد: «پپتید‌های موجود در رژیم غذایی ما می‌توانند به طور طبیعی در غذا‌هایی که می‌خوریم در دسترس باشند یا از پروتئین‌های بزرگتر که توسط آنزیم‌های گوارشی در بدن به پپتید‌ها و اسید‌های آمینه تجزیه می‌شوند به دست آیند».

وی افزود که پپتید‌ها دارای بسیاری از عملکرد‌های بیولوژیکی ضروری مانند خواص ضد التهابی، ضد فشار خون، ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی هستند. محققان در کار خود از یک فرمول اولیه شامل پروتئین‌های سویا و گندم استفاده کردند. با این حال، پروتئین‌ها را می‌توان از سایر حبوبات، که شامل لوبیا چشم بلبلی، نخود، عدس، و پروتئین‌های غلات، که دارای انواع فواید تغذیه‌ای است، تهیه کرد.

جایگزین‌های گوشت گیاهی در حال حاضر چقدر سالم هستند؟
در واقع، اکثر این برند‌های جایگزین گوشت گیاهی با تبلیغات محصولاتشان به عنوان طعمی تقریباً مشابه با پروتئین‌های حیوانی، مشتریان را به سمت خود جذب کرده‌اند. در حالی که دارای پروتئین بالا و چربی اشباع شده و کلسترول پایین اند. برای این جایگزین‌های گوشتی که طعمی شبیه به محصولات حیوانی داشته باشند، اغلب از "محافظه‌کننده" برای نگه داشتن پروتئین‌های گیاهی و تقلید بافت گوشت استفاده می‌شود.

این افزودنی‌ها باعث می‌شود که غذا نسبت به سایر جایگزین‌های گوشتی که با غذا‌های گیاهی کامل مانند لوبیا، برنج، قارچ و سبزیجات تهیه می‌شوند، سالم‌تر شود. همچنین، بسیاری از این جایگزین‌های گوشت فرآوری‌شده می‌توانند سرشار از سدیم باشند و برخی از آن‌ها با روغن‌هایی مانند روغن نارگیل یا روغن پالم که سرشار از چربی‌های اشباع شده هستند، ساخته می‌شوند.

منابع غنی از پروتئین‌های حیوانی عبارتند از:

*تخم مرغ
*ماهی و غذای دریایی
*گوشت بدون چربی
*طیور
*محصولات لبنی مانند شیر، ماست و پنیر

به طور کلی، منابع پروتئین حیوانی سایر مواد مغذی مهم از جمله ویتامین B۱۲ و نوعی آهن به نام آهن هِم را نیز تامین می‌کنند. آهن هِم راحت‌تر از آهن موجود در غذا‌های گیاهی که به عنوان آهن غیر هم شناخته می‌شود جذب می‌شود. به خاطر داشته باشید که برخی از پروتئین‌های حیوانی نسبت به بقیه مواد مغذی کمتری دارند.

به عنوان مثال، محصولات حیوانی فوق فرآوری شده مانند هات داگ و ناگت مرغ سرشار از چربی‌های ناسالم و سدیم هستند و برای سلامت کلی ایده آل نیستند. در عوض، منابع مغذی پروتئین حیوانی مانند تخم مرغ کامل، ماهی آزاد، مرغ، بوقلمون و صدف را انتخاب کنید.

منابع زیادی از پروتئین‌های گیاهی وجود دارد، مانند:

*لوبیا، آجیل، حبوبات، سویا، گندم، نان، برنج، مخمر تغذیه‌ای و دانه‌های شاهدانه

تیم محققین در حال کار بر روی این جایگزین‌های بالقوه برای یافتن فرمول‌ها و شرایط پردازش بهینه اند. هدف آن‌ها دستیابی به محصولاتی با خواص ارگانولپتیکی، تغذیه‌ای مطلوب و همچنین قیمت مناسب است.

منبع: health line
مترجم: پریناز نصرتی

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی