تیتر امروز

علی اصغر مهابادی، حقوقدان: سعدی زنده دل است و در بین ما زندگی می‌کند
دیدار از نشست بازنمایی حقوق عمومی در اندیشه سعدی گزارش می دهد

علی اصغر مهابادی، حقوقدان: سعدی زنده دل است و در بین ما زندگی می‌کند

بازنمایی حقوق عمومی در اندیشه سعدی» عنوان نشست و گردهمایی بود که به همت انجمن علمی حقوق اساسی ایران و گروه حقوق عمومی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با حضور جمعی از حقوقدانان و علاقمندان به...
ابر تورم در اقتصاد سال آینده ایران؟/ داعش در سیدنی استرالیا/ حزب‌الله: خلع سلاح، هرگز
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ابر تورم در اقتصاد سال آینده ایران؟/ داعش در سیدنی استرالیا/ حزب‌الله: خلع سلاح، هرگز

این صد و سی و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم
بررسی کلان موضوعات حکمرانی فضای مجازی در ایران با حضور یک فعال سیاسی و یک پژوهشگر فضای مجازی

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم

شماری از کلان‌موضوعات و مسائل مهم پیرامون حکمرانی فضای مجازی در ایران، بهانه‌ای شد تا به سراغ حسین نقاشی و امیررضا باقرپور شیرازی، فعال سیاسی و پژوهشگر فضای مجازی رفته و در یکی دیگر از سلسه مناظرات...

کدام «پروتئین» میزان جذب بالاتری در بدن دارد؟

پروتئین‌های حیوانی و گیاهی هر دو ویژگی‌های مفیدی دارند و هر نوع نیز دارای معایبی هستند. به جای تمرکز بر مصرف یکی یا دیگری، ممکن است بهتر باشد روی خوردن یک رژیم غذایی متنوع و غنی از پروتئین‌های گیاهی با مواد مغذی متراکم و پروتئین‌های حیوانی بدون چربی تمرکز کنید.

کد خبر: ۱۳۲۴۸۲
۰۸:۳۸ - ۰۵ تير ۱۴۰۱

کدام «پروتئین» میزان جذب بالاتری در بدن دارد؟

دیدارنیوز: مطالعه جدید نشان می‌دهد که پروتئین بیشتری از گوشت نسبت به محصولات گیاهی در بدن انسان دریافت می‌شود.

به نقل از سیناپرس، پروتئین‌های حیوانی و گیاهی هر دو ویژگی‌های مفیدی دارند. هر نوع نیز دارای معایبی هستند. به جای تمرکز بر مصرف یکی یا دیگری، ممکن است بهتر باشد روی خوردن یک رژیم غذایی متنوع و غنی از پروتئین‌های گیاهی با مواد مغذی متراکم و پروتئین‌های حیوانی بدون چربی تمرکز کنید.

جایگزین‌های گیاهی برای گوشت اغلب با گیاهان حاوی مقادیر بالایی پروتئین ساخته می‌شوند که به صورت پودر در آمده و با چاشنی مخلوط می‌شوند. سپس این مخلوط حرارت داده شده، مرطوب شده و به شکل نهایی در می‌آیند.

ربکا تران، متخصص تغذیه بالینی، تورنس، توضیح داد: «پپتید‌های موجود در رژیم غذایی ما می‌توانند به طور طبیعی در غذا‌هایی که می‌خوریم در دسترس باشند یا از پروتئین‌های بزرگتر که توسط آنزیم‌های گوارشی در بدن به پپتید‌ها و اسید‌های آمینه تجزیه می‌شوند به دست آیند».

وی افزود که پپتید‌ها دارای بسیاری از عملکرد‌های بیولوژیکی ضروری مانند خواص ضد التهابی، ضد فشار خون، ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی هستند. محققان در کار خود از یک فرمول اولیه شامل پروتئین‌های سویا و گندم استفاده کردند. با این حال، پروتئین‌ها را می‌توان از سایر حبوبات، که شامل لوبیا چشم بلبلی، نخود، عدس، و پروتئین‌های غلات، که دارای انواع فواید تغذیه‌ای است، تهیه کرد.

جایگزین‌های گوشت گیاهی در حال حاضر چقدر سالم هستند؟
در واقع، اکثر این برند‌های جایگزین گوشت گیاهی با تبلیغات محصولاتشان به عنوان طعمی تقریباً مشابه با پروتئین‌های حیوانی، مشتریان را به سمت خود جذب کرده‌اند. در حالی که دارای پروتئین بالا و چربی اشباع شده و کلسترول پایین اند. برای این جایگزین‌های گوشتی که طعمی شبیه به محصولات حیوانی داشته باشند، اغلب از "محافظه‌کننده" برای نگه داشتن پروتئین‌های گیاهی و تقلید بافت گوشت استفاده می‌شود.

این افزودنی‌ها باعث می‌شود که غذا نسبت به سایر جایگزین‌های گوشتی که با غذا‌های گیاهی کامل مانند لوبیا، برنج، قارچ و سبزیجات تهیه می‌شوند، سالم‌تر شود. همچنین، بسیاری از این جایگزین‌های گوشت فرآوری‌شده می‌توانند سرشار از سدیم باشند و برخی از آن‌ها با روغن‌هایی مانند روغن نارگیل یا روغن پالم که سرشار از چربی‌های اشباع شده هستند، ساخته می‌شوند.

منابع غنی از پروتئین‌های حیوانی عبارتند از:

*تخم مرغ
*ماهی و غذای دریایی
*گوشت بدون چربی
*طیور
*محصولات لبنی مانند شیر، ماست و پنیر

به طور کلی، منابع پروتئین حیوانی سایر مواد مغذی مهم از جمله ویتامین B۱۲ و نوعی آهن به نام آهن هِم را نیز تامین می‌کنند. آهن هِم راحت‌تر از آهن موجود در غذا‌های گیاهی که به عنوان آهن غیر هم شناخته می‌شود جذب می‌شود. به خاطر داشته باشید که برخی از پروتئین‌های حیوانی نسبت به بقیه مواد مغذی کمتری دارند.

به عنوان مثال، محصولات حیوانی فوق فرآوری شده مانند هات داگ و ناگت مرغ سرشار از چربی‌های ناسالم و سدیم هستند و برای سلامت کلی ایده آل نیستند. در عوض، منابع مغذی پروتئین حیوانی مانند تخم مرغ کامل، ماهی آزاد، مرغ، بوقلمون و صدف را انتخاب کنید.

منابع زیادی از پروتئین‌های گیاهی وجود دارد، مانند:

*لوبیا، آجیل، حبوبات، سویا، گندم، نان، برنج، مخمر تغذیه‌ای و دانه‌های شاهدانه

تیم محققین در حال کار بر روی این جایگزین‌های بالقوه برای یافتن فرمول‌ها و شرایط پردازش بهینه اند. هدف آن‌ها دستیابی به محصولاتی با خواص ارگانولپتیکی، تغذیه‌ای مطلوب و همچنین قیمت مناسب است.

منبع: health line
مترجم: پریناز نصرتی

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۲۶ آذر
امروز چهارشنبه ۲۶ آذر
امروز چهارشنبه ۲۶ آذر
امروز چهارشنبه ۲۶ آذر