تیتر امروز

سمانه نایینی:
گفت‌وگوی ویژه دیدارنیوز با یک فعال حوزه روابط عمومی سمن‌ها

سمانه نایینی: "جمع‌آوری" مناسب پسماند است نه کارتن‌خواب‌ها و کودکان کار/ ناکارآمدی شهرداری به سازمان‌های مردم نهاد آسیب زد/ خلع سواد رسانه‌ای پاشنه آشیل روابط عمومی‌ها است

امروز ۲۷ اردیبهشت ماه روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی‌هاست و این روز بهانه‌ای شد تا دیدارنیوز در گفت و گویی با یکی از فعالان حوزه روابط‌عمومی سمن‌ها، چالش‌ها و کاستی‌های این حوزه را بررسی کند.
تلاش کن! طلاش کن

تلاش کن! طلاش کن

رویکرد پریسکوپ برآن است که دغدغه و علاقه مندی‌های نسل z رو با تجربه و دانش نسل‌های قبل‌تر ادغام کند تا نتایج جالب و جدیدی در راستای اهداف شغلی هر دو نسل برسد. در قسمت سوم این برنامه چشم پریسکوپ...
رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه‌پلاس با وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان رضا صالحی امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بود؛ او از دلایل فرار نخبگان گفت و تاکید کرد که به همین دلیل سالیانه ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از...

کدام «پروتئین» میزان جذب بالاتری در بدن دارد؟

پروتئین‌های حیوانی و گیاهی هر دو ویژگی‌های مفیدی دارند و هر نوع نیز دارای معایبی هستند. به جای تمرکز بر مصرف یکی یا دیگری، ممکن است بهتر باشد روی خوردن یک رژیم غذایی متنوع و غنی از پروتئین‌های گیاهی با مواد مغذی متراکم و پروتئین‌های حیوانی بدون چربی تمرکز کنید.

کد خبر: ۱۳۲۴۸۲
۰۸:۳۸ - ۰۵ تير ۱۴۰۱

کدام «پروتئین» میزان جذب بالاتری در بدن دارد؟

دیدارنیوز: مطالعه جدید نشان می‌دهد که پروتئین بیشتری از گوشت نسبت به محصولات گیاهی در بدن انسان دریافت می‌شود.

به نقل از سیناپرس، پروتئین‌های حیوانی و گیاهی هر دو ویژگی‌های مفیدی دارند. هر نوع نیز دارای معایبی هستند. به جای تمرکز بر مصرف یکی یا دیگری، ممکن است بهتر باشد روی خوردن یک رژیم غذایی متنوع و غنی از پروتئین‌های گیاهی با مواد مغذی متراکم و پروتئین‌های حیوانی بدون چربی تمرکز کنید.

جایگزین‌های گیاهی برای گوشت اغلب با گیاهان حاوی مقادیر بالایی پروتئین ساخته می‌شوند که به صورت پودر در آمده و با چاشنی مخلوط می‌شوند. سپس این مخلوط حرارت داده شده، مرطوب شده و به شکل نهایی در می‌آیند.

ربکا تران، متخصص تغذیه بالینی، تورنس، توضیح داد: «پپتید‌های موجود در رژیم غذایی ما می‌توانند به طور طبیعی در غذا‌هایی که می‌خوریم در دسترس باشند یا از پروتئین‌های بزرگتر که توسط آنزیم‌های گوارشی در بدن به پپتید‌ها و اسید‌های آمینه تجزیه می‌شوند به دست آیند».

وی افزود که پپتید‌ها دارای بسیاری از عملکرد‌های بیولوژیکی ضروری مانند خواص ضد التهابی، ضد فشار خون، ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی هستند. محققان در کار خود از یک فرمول اولیه شامل پروتئین‌های سویا و گندم استفاده کردند. با این حال، پروتئین‌ها را می‌توان از سایر حبوبات، که شامل لوبیا چشم بلبلی، نخود، عدس، و پروتئین‌های غلات، که دارای انواع فواید تغذیه‌ای است، تهیه کرد.

جایگزین‌های گوشت گیاهی در حال حاضر چقدر سالم هستند؟
در واقع، اکثر این برند‌های جایگزین گوشت گیاهی با تبلیغات محصولاتشان به عنوان طعمی تقریباً مشابه با پروتئین‌های حیوانی، مشتریان را به سمت خود جذب کرده‌اند. در حالی که دارای پروتئین بالا و چربی اشباع شده و کلسترول پایین اند. برای این جایگزین‌های گوشتی که طعمی شبیه به محصولات حیوانی داشته باشند، اغلب از "محافظه‌کننده" برای نگه داشتن پروتئین‌های گیاهی و تقلید بافت گوشت استفاده می‌شود.

این افزودنی‌ها باعث می‌شود که غذا نسبت به سایر جایگزین‌های گوشتی که با غذا‌های گیاهی کامل مانند لوبیا، برنج، قارچ و سبزیجات تهیه می‌شوند، سالم‌تر شود. همچنین، بسیاری از این جایگزین‌های گوشت فرآوری‌شده می‌توانند سرشار از سدیم باشند و برخی از آن‌ها با روغن‌هایی مانند روغن نارگیل یا روغن پالم که سرشار از چربی‌های اشباع شده هستند، ساخته می‌شوند.

منابع غنی از پروتئین‌های حیوانی عبارتند از:

*تخم مرغ
*ماهی و غذای دریایی
*گوشت بدون چربی
*طیور
*محصولات لبنی مانند شیر، ماست و پنیر

به طور کلی، منابع پروتئین حیوانی سایر مواد مغذی مهم از جمله ویتامین B۱۲ و نوعی آهن به نام آهن هِم را نیز تامین می‌کنند. آهن هِم راحت‌تر از آهن موجود در غذا‌های گیاهی که به عنوان آهن غیر هم شناخته می‌شود جذب می‌شود. به خاطر داشته باشید که برخی از پروتئین‌های حیوانی نسبت به بقیه مواد مغذی کمتری دارند.

به عنوان مثال، محصولات حیوانی فوق فرآوری شده مانند هات داگ و ناگت مرغ سرشار از چربی‌های ناسالم و سدیم هستند و برای سلامت کلی ایده آل نیستند. در عوض، منابع مغذی پروتئین حیوانی مانند تخم مرغ کامل، ماهی آزاد، مرغ، بوقلمون و صدف را انتخاب کنید.

منابع زیادی از پروتئین‌های گیاهی وجود دارد، مانند:

*لوبیا، آجیل، حبوبات، سویا، گندم، نان، برنج، مخمر تغذیه‌ای و دانه‌های شاهدانه

تیم محققین در حال کار بر روی این جایگزین‌های بالقوه برای یافتن فرمول‌ها و شرایط پردازش بهینه اند. هدف آن‌ها دستیابی به محصولاتی با خواص ارگانولپتیکی، تغذیه‌ای مطلوب و همچنین قیمت مناسب است.

منبع: health line
مترجم: پریناز نصرتی

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی