تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.
تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...
مکث ایجاد شده در مذاکرات وین به دلیل بی پاسخ ماندن ابتکارات از سوی آمریکاست

خطیب‌زاده: گزارش اخیر آژانس بازتاب‌ دهنده گفتگو‌های ایران با این نهاد نیست

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری صبح امروز (سه شنبه) در خصوص گزارش روز گذشته دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص فعالیت‌های ایران گفت: متاسفانه این گزارش بازتاب‌دهنده گفتگو‌های ایران و آژانس نیست. پس از توافق دو طرف ایران بصورت مکتوب پاسخ‌هایی را به این نهاد ارائه داد و چند دور مذاکرات حضوری صورت گرفت، اما در این گزارش موضوع جدیدی مطرح نشده و مشابه همان گزارشی است که آقای گروسی به پارلمان اروپا ارائه کرده بود.

کد خبر: ۱۳۰۶۹۶
۱۱:۴۸ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۱

خطیب‌زاده: گزارش اخیر آژانس بازتاب‌دهنده گفتگو‌های ایران با این نهاد نیست

دیدارنیوز: سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: متاسفانه این گزارش بازتاب‌دهنده گفتگو‌های ایران و آژانس نیست. پس از توافق دو طرف ایران بصورت مکتوب پاسخ‌هایی را به این نهاد ارائه داد و چند دور مذاکرات حضوری صورت گرفت، اما در این گزارش موضوع جدیدی مطرح نشده و مشابه همان گزارشی است که آقای گروسی به پارلمان اروپا ارائه کرده بود.

سعید خطیب‌زاده در نشست خبری صبح امروز ضمن تسلیت حادثه دلخراش آبادان و سالگرد رحلت امام خمینی (ره) و پس از ارائه گاهشمار دستگاه دیپلماسی در هفته گذشته، در پاسخ به این سوال که پیام تحرکات دیپلماتیک در روز‌های اخیر چیست، گفت: سیاست خارجی دولت در حوزه همسایگی با تمرکز خاصی دنبال شد است و میوه این تحرکات در سفر سران کشور‌ها دیده و چیده می‌شود. در سفر مهم دکتر رئیسی به عمان حوزه‌ی از همکاری‌ها رقم خورد که سال‌ها محقق نشده بود. در حوزه حمل و نقل و ترانزیت و انرژی و نفت و مراودات تجاری توافقات بیار خوبی انجام شد. در حوزه مراودات بسیاری از ابتکارات معطل مانده به سند لازم الاجرا تبدیل شد. سلطان عمان میزبانی شایسته‌ای را از رئیس جمهور کشورمان داشتند.

وی ادامه داد: سفر رئیس‌جمهور تاجیکستان به تهران سفر بسیار موفقی بود و ۱۷ سند میان دو کشور به امضا رسید؛ لذا کانون توجهی که سیاست خارجی دولت بر منطقه قرار داده در همین سفر‌ها به منصه ظهور رسیده است. آقای امیرعبداللهیان در روز‌های آینده سلسه سفر‌هایی خواهند داشت تا مقدمه سایر سفر‌های سران ایجاد شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص گزارش روز گذشته دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص فعالیت‌های ایران گفت: متاسفانه این گزارش بازتاب‌دهنده گفتگو‌های ایران و آژانس نیست. پس از توافق دو طرف ایران بصورت مکتوب پاسخ‌هایی را به این نهاد ارائه داد و چند دور مذاکرات حضوری صورت گرفت، اما در این گزارش موضوع جدیدی مطرح نشده و مشابه همان گزارشی است که آقای گروسی به پارلمان اروپا ارائه کرده بود. گزارش منصفانه نیست و بیم این می‌رود که فشار‌های سیاسی رژیم اشغالگر قدس مسیر گزارش آژانس را از فضای فنی به فضای سیاسی منتقل کرده باشد.

خطیب زاده در پاسخ به این سوال که آیا اظهارات جدید رابرت مالی از شکست در مذاکرات حکایت دارد، گفت: اظهاراتی که برخی مقامات آمریکایی با طراحی و یا پاسخ به مسائل داخل خود مطرح می‌کنند ملاک ما برای اظهارنظر نیست. در حوزه مذاکرات وین کنش ما کاملا روشن است و واکنشی به اظهاراتی که با مصارف داخلی بیان می‌شود نداریم. آنچه برای ما مهم است پیام‌هایی است که از مجاری مرسوم بین ما و آمریکا در حال رفت و برگشت است و ایران در آن مسیر ابتکارات خود را ارائه کرده است.

وی افزود: رفت و برگشت‌هایی بوده و آمریکا پاسخ‌های مورد انتظار را نداده است. اگر آمریکاتصمیم سیاسی را بگیرد و اعلام کند بن بستی نیست و می‌توان درصد باقیمانده از توافق را نهایی کرد. مکث در گفتگو‌ها به دلیل بی پاسخ گذاشتن ابتکاراتی است که ایران و اروپا دادند و باید ببینیم چه زمانی آمریکا می‌خواهد تصمیم خود را اعلام کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به این سوال که نگرانی‌های مشترک ایران و تاجیکستان در خصوص افغانستان چیست و آیا اقدام مشترکی صورت خواهد گرفت، گفت: ما در بسیاری از موضوعات با همسایگان اشتراک نظر داریم و مهمترین آن‌ها این است که آینده افغانستان باید به دست مردم این کشور شکل بگیرد. مقام معظم رهبری هم فرمودند دولت همه‌گیر شامل همه گروه‌های افغانستانی تشکیل شود. قطعا افغانستان نمی‌تواند تهدیدی برای همسایگان باشد و امیدوار هستیم هیات حاکمه افغانستان هم به این مسئولیت واقف باشد.

خطیب‌زاده در پاسخ به این سوال پاسخ متقابل ایران نسبت به ضبط نفت ایران توسط یونان چیست، گفت: کلیه پاسخ‌های حقوقی و در چهارچوب IMO مرسوم است. باید ببینیم این نفت متعلق به کدام بخش خصوصی یا فرد بوده و ایران از حقوق اتباع خودش با همه توان حمایت خواهد کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که وزیر امور خارجه از امکان دیدار با همتای عربستانی سخن گفته‌اند این دیدار در چه زمانی برگزار خواهد شد، گفت: زمان دور ششم گفتگو‌ها با سعودی مشخص نشده و باید ببینیم توافقات در چه سمت و سویی حرکت می‌کند. در حوزه حج توافقات عملی شده و امیدواریم حج آرامی را داشته باشند و وزارت خارجه به همراه نهاد‌های ذیربط تمام تلاش‌های خود را کرده که با همکاری از بخش‌های مختلف عربستان بتوانیم با این‌که ضیق وقت بوده، حج آرامی را برای حجاج خود فراهم کنیم. باید ببینیم در حوزه‌های دیگر توافق چگونه پیش می‌رویم و بعد درباره آن صحبت می‌کنیم.

خطیب‌زاده در پاسخ به این سوال که با توجه به تصمیم آمریکا برای عدم خروج سپاه از لیست FTO آیا ایران از این مطالبه دست خواهد کشید، گفت: آنچه در رسانه‌های آمریکایی و غربی با طراحی گفته می‌شود از تاکتیک‌های قدیمی است که موضوع جدیدی نیست. آن‌چه بین ایران و آمریکا در حال مذاکراه است موضوعاتی است که مرتبط با چرخه انتفاع اقتصادی ایران و باز کردن همه اجزای فشار حداکثری آمریکا. در موضوع FTO برجسته‌سازی از سوی رژیم صهیونیستی و برخی رسانه‌های آمریکایی صورت گرفت و از آن زمان پاسخ ما روشن بوده که فروکاستن آن به این موضوع، موضع ایران نیست.

وی ادامه داد: هدف ما از این توافق انتفاع قطعی مردم ایران است. اگر در انتفاع قطعی مردم ایران برخی موضوعات گنجانده شود فقط در میز مذاکرات و تصویر نهایی که از توافق در ذهن خود داریم و حداکثر‌ها و حداقل‌هایی که تعریف کردیم و خطوط قرمز خود را گفتیم و لذا این رفت و برگشت‌ها انجام می‌شود. موضوعاتی که بین ما و آمریکا مانده در خصوص تضمین‌ها، افراد و چرخه انتفاع اقتصادی ایران باید تماما انجام شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اقدامات دستگاه دیپلماسی برای حل بحران ریزگرد‌ها و مقابله به سدسازی ترکیه، گفت: موضوع به این سادگی نیست و موضوع تحول اقلیمی است که در منطقه ما اتفاق افتاده است و بسیاری از کشور‌ها در این مساله دخیل هستند. این حوزه حتی در برخی موارد تا عربستان سعودی را در برمی‌گیرد. ما باید با جلوگیری از سیاسی شدن موضوع با توجه به اضطرار مساله نسبت به دعوت همه کشور‌ها برای حل موضوع اقدام کنیم. ما در سطح منطقه و بین‌الملل موضوع را دنبال می‌کنیم و البته رفع آن به اراده همه کشور‌ها بستگی دارد.

خطیب‌زاده در پاسخ به این سوال که انتظار ایران از گزارش گزارشگر ویژه تحریم چیست و اقدام ایران در پاسخ به ترور فرمانده سپاه در تهران، گفت: گزارش خانم دوهان که در تهران قرائت شد کاملا آزادانه تهیه شده است و ما کمترین مداخله را در سفر ایشان داشتیم و ایشان با همه صحبت کردند و حجم ضدیت این تحریم‌ها را بر مردم عادی ایران دیدند و نکات مهمی را هم مطرح کردند.

وی افزود: امروز مشخص است که مسئول ترور فرمانده ایران کیست و این رژیم پاسخ دردناکی را دریافت خواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص هشدار دولت یونان به نفتکش‌های این کشور برای عدم ورود به آب‌های ایران گفت: چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی. این‌که عبور در آب‌های سرزمینی ایران باید عبور بی ضرر باشد و اگر تخلفاتی صورت بگیرد، برخی کشتی‌ها به بنادر میزبان هدایت شوند امر جدیدی نیست. به دولت یونان توصیه می‌کنم به جای هیاهو‌ها از مسیر قانونی اقدام کرده و وکیل بگیرد و ما به عنوان وزارت خارجه کمک می‌کنیم. خدمه کشتی در وضعیت خوبی هستند و تلفن‌ها و ارتباط خود را با خانواده دارند و هیچ نگرانی درباره آن‌ها نیست.

خطیب زاده همچین در پاسخ به این سوال که روزشمار پایان آتش‌بس در یمن به پایان رسیده، آیا ایران از تدام این آتش‌بس استقبال می‌کند، گفت: ایران به صورت ویژه تلاش می‌کند شاهد ادامه آتش بس در یمن و رفع محاصره باشیم. آقای امیرعبداللهیان با مقامات مختلف و آقای خاجی با مقامات مختلف مرتبط صحبت کردند و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با گوترش و بورل بخش عمده‌اش معطوف به یمن بود. کشور‌های ائتلاف نمی‌تواند وضعیت مردم یمن به تراژدی تلخ تبدیل شده و امیدواریم شاهد رفع محاصره و تشکیل دولت یمنی - یمنی باشیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی در خصوص اهداف سفر معاون سیاسی وزیر امور خارجه به نروژ و اینکه آیا موضوع اسدالله اسدی نیز در این سفر مطرح خواهد شد، گفت: محور اصلی سفر دوجانبه به نروژ است و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی و همچنین مباحث دوجانبه و موضوعات مرتبط با مذاکرات وین یکی از موضوعات است. آقای امیرعبداللهیان در سفر کوتاه به داووس بحث دیپلمات‌های ایرانی را مطرح کرد و خواستار آزادی فوری اسدالله اسدی هستیم چرا که کل فرآیند غیرقانونی بوده و آلمان و بلژیک بدعت بسیار خطرناکی را بنا نهادند و باید این را بلافاصله اصلاح کنند و این کشور‌ها در موقعیتی نیستند که درباره هیچ موضوعی صحبت کنند و در مباحث حقوق بشری رفتار‌های غیرقابل قبولی را از خود نشان داده‌اند.

خطیب‌زاده در واکنش به لغو بازی تیم ملی فوتبال ایران با کانادا گفت: کانادا نشان داد برای این بازی و بازی‌های دیگری میزبان خوبی نیست و اقدام کانادا شایسته بازنگری است. گوش فلک را ادعا‌های چندفرهنگی و جدا بودن سیاست از ورزش توسط دولت کانادا و فدراسیون فوتبال این کشور کر کرده بود، ولی این نقطه‌ای بود که به همه نشان دهد تا چه حد این کشور‌ها تمامی امورشان سیاست زده است.

منبع: ایلنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی