تیتر امروز

تغییر احکام‌ اجتماعی از منظر دین عقلایی؛ پروژه اتمام یافته یا شروع یک پروسه اصلاحی مادام العمر؟
اولین برنامه دیدار اندیشه با حضرت آیت الله ایازی

تغییر احکام‌ اجتماعی از منظر دین عقلایی؛ پروژه اتمام یافته یا شروع یک پروسه اصلاحی مادام العمر؟

در اولین برنامه «دیدار اندیشه»، حسین جعفری به شهر قم رفته و گفتگویی جالب و شنیدنی با آیت الله ایازی از مدرسین و محققین و اندیشه ورزان حوزه علمیه در قم داشته، که در ادامه می‌خوانید.
یکشنبه طوفانی در آئینه رسانه‌ها
مطبوعات جهان درباره سقوط بالگرد حامل رئیسی و همراهان چه گفتند

یکشنبه طوفانی در آئینه رسانه‌ها

سانحه سقوط منجر به درگذشت حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی و همراهان، علاوه بر انتظار حدود ده ساعته و واکنش‌های داخلی، بازخورد خبری در سطح جهان را هم به دنبال داشت
اندیشکده آمریکایی: برای پیروزی در جنگ اوکراین، باید نخست پنج مساله راهبردی را حل و فصل کرد (قسمت پایانی)
از چشم جهان (۱۵۱)

اندیشکده آمریکایی: برای پیروزی در جنگ اوکراین، باید نخست پنج مساله راهبردی را حل و فصل کرد (قسمت پایانی)

در قسمت اول مقاله «اندیشکده آمریکایی: برای شکست روسیه در جنگ اوکراین، باید نخست پنج مساله راهبردی را حل و فصل کرد» به دو مساله اشاره شد و در این مطلب، سه مساله راهبردی دیگر و پایانی را می‌خوانید.

8 هزار میلیارد درآمد جریمه‌ های رانندگی به جیب چه کسی می‌ رود؟

در قانون بودجه ۱۴۰۰ آمده است که درآمد دولت از محل جریمه‌های رانندگی مبلغی حدود ۸ هزار و ۳۲۳ میلیارد تومان همچنین درآمد دولت از محل جریمه‌ محدودیت‌های کرونایی مبلغی معادل ۴۵۰ میلیارد تومان است. اما درآمد این جریمه‌ها که مبلغی حدود ۸ هزار میلیارد تومان است، به جیب چه کسی می‌رود؟

کد خبر: ۱۱۳۸۳۱
۰۹:۰۳ - ۱۸ آبان ۱۴۰۰

 

8 هزار میلیارد درآمد جریمه‌ های رانندگی به جیب چه کسی می‌ رود؟

 

دیدارنیوز: رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا گفت: یک ریال از محل جریمه خودرو‌ها به جیب افسران و درجه‌داران نمی‌رود.

یکی از درآمد‌های دولت در هنگام تدوین بودجه به صورت سالانه، جریمه‌های رانندگی و خسارت است یعنی مجموع جریمه‌ها سالانه باید به حساب خزانه دولت واریز و سپس دولت آن را به حساب نهاد‌ها واریز کند. اما این پول به حساب کدام نهاد‌ها واریز می‌شود؟

با توجه به قانون بودجه سالانه ۳۰ درصد درآمد دولت از محل جریمه‌ها باید به حساب شهرداری، ۳۰ درصد به حساب وزارت راه و شهرسازی و ۲۰ درصد به صندوق خسارت‌های بدنی واریز شود و ۲۰ درصد باقی‌مانده نیز صرف توسعه فرهنگ رانندگی شود.

ولی به نظر می‌رسد فقط ۳۰ درصد به حساب شهرداری واریز می‌شود. چون یا این مبلغ به حساب نهاد‌ها واریز نشده یا این نهاد‌ها این مبلغ را صرف کار‌های دیگر می‌کنند. مثلا ۳۰ درصدی که باید به حساب وزارت راه و شهرسازی واریز شود تا صرف امور این سازمان شود، یا به حساب این نهاد واریز نشده یا این نهاد این مبلغ را صرف امور دیگری می‌کند. چون طبق گفته رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی مسئولیت توسعه دوربین‌ها با این سازمان است، ولی وزارت راه و شهرسازی فقط ۷ شهر کشور را به دوربین ثبت تخلف مجهز کرده است و از میان ۴ هزار و ۵۰۰ دوربین ثبت تخلف ۴۹ درصد آن‌ها معیوب است و به درستی کار نمی‌کند.

عملکرد دولت در بحث جریمه‌ها چگونه است؟
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا به تجهیز شدن دوربین‌ها و سامانه‌ها اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد این عدم تجهیز شدن به علت نبود منابع امکان‌پذیر نیست؛ و همین امر سبب شده تا از سربازان به جای دوربین‌ها استفاده شود.

بر اساس قانون بودجه ۲۰ درصد درآمد دولت از جریمه‌ها باید صرف توسعه فرهنگ رانندگی شود، ولی جریمه‌ها چیزی عکس این موضوع را نشان می‌دهد.

افزایش سالانه درآمد دولت از جریمه‌ها
نکته‌ای که وجود دارد این است که درآمد دلت از جریمه‌ها در سال ۱۴۰۰ رشد ۴۰ درصدی نسبت به سال ۹۹ داشته است. از سویی دولت ۲۰ درصد از درآمد جریمه را صرف فرهنگ رانندگی و از سوی دیگر درآمد جریمه از این روش افزایش پیدا می‌کند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی