تیتر امروز

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...
اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم
بررسی موانع تولید در گفت‌وگو با مدیر عامل آریا چوب نفیس آفرینش+ویدیو

اکبر حسنی: بانک‌ها برای تسهیلات تولید هزار بهانه می‌تراشند/ می‌توانستم با پولم دلار بخرم

موانع، مشکلات و کارشکنی‌های مسیر تولید از ثبت درخواست و اخذ پروانه تا وارد کردن سخت افزار و موضوع ترخیص آن در گمرکات ایران در گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین.
گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف
چه کسی رئیس مجلس دوازدهم خواهد شد؟ دیدار گزارش می‌دهد:

گزینه‌های اصولگرا‌های تندرو برای حذف قالیباف

محمدباقر قالیباف گرچه نفر اول انتخابات مجلس دوازدهم از تهران نشد، اما همچنان انتظار دارد که در مقام شیخ مکلای جریان اصولگرا، در جایگاه خود ابقا شود، گزینه‌های دیگری نیز برای ریاست بر مجلس مطرح...

برندگان نوبل شیمی ۲۰۲۱ اعلام شدند

جایزه نوبل شیمی سال ۲۰۲۱ به «بنجامین لیست» و «دیوید دابلیو سی مک میلان» به دلیل «توسعه ارگانو کاتالیست نامتقارن» تعلق گرفت.

کد خبر: ۱۱۰۷۴۷
۱۵:۳۴ - ۱۴ مهر ۱۴۰۰

برندگان نوبل شیمی ۲۰۲۱ اعلام شدند

 

دیدارنیوز: جایزه نوبل شیمی سال ۲۰۲۱ به «بنجامین لیست» و «دیوید دابلیو سی مک میلان» به دلیل «توسعه ارگانو کاتالیست نامتقارن» تعلق گرفت.

 بنجامین لیست متولد سال ۱۹۶۸ در فرانکفورت آلمان است و در زمان اهدا جایزه نوبل (اکنون) در موسسه مکس پلانک مشغول به کار است. وی نیمی از جایزه را دریافت کرد.

دیوید دابلیو سی مک میلان متولد سال ۱۹۶۸ در انگلیس است و در زمان اهدای جایزه (اکنون) در دانشگاه پرینستون مشغول به کار است. وی نیز موفق به دریافت نیمی از جایزه شد.

از سال ۱۹۰۱ میلادی تاکنون، ۱۱۳ جایزه نوبل در حوزه شیمی اهدا شده است. سال‌های ۱۹۱۶، ۱۹۱۷، ۱۹۱۹، ۱۹۲۴، ۱۹۳۳، ۱۹۴۰، ۱۹۴۱ و ۱۹۴۲، جایزه نوبل شیمی هیچ برنده‌ای نداشت؛ چراکه آلفرد نوبل در وصیت‌نامه خود اعلام کرده بود اگر هیچ یک از تحقیقات در حال انجام در طول سال، از اهمیت کافی برخوردار نبود، جایزه مالی تا سال بعد محفوظ بماند و اهدا نشود و اگر در سال بعد هم اهدای آن امکان‌پذیر نباشد، کل مبلغ، به وجوه مسدود شده به منظور تامین منابع مالی بنیاد نوبل اضافه شود.

شیمی یکی از مهمترین حوزه‌های فعالیت آلفرد نوبل بود و توسعه اختراعات وی بر پایه علم شیمی قرار داشت. شیمی دومین حوزه‌ای است که در وصیت نامه نوبل اشاره شده است. جایگاه اول به فیزیک تعلق دارد.
جایزه نوبل سال ۲۰۲۰ به " امانوئل شارپنتیر" و "جنیفر‌ای دودنا" به دلیل "توسعه روشی برای ویرایش ژنوم" اهدا شد و سهم هر دانشمند نیمی از جایزه نوبل است.

جایزه نوبل شیمی سال ۲۰۱۹ میلادی بطور مشترک به «جان بی گودایناف» دانشمند آلمانی، «استنلی ویتنگهام» دانشمند انگلیسی و «آکیرا یوشینو» محقق ژاپنی به دلیل ابداع باتری‌های لیتیوم یونی تعلق گرفت. این باتری سبک، قابل شارژ و قوی اکنون در همه تجهیزات از تلفن‌های همراه گرفته تا انواع لپ‌تاپ و ابزار‌های الکترونیکی استفاده می‌شوند.

منبع: اینتر آذ
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی