تیتر امروز

تغییر احکام‌ اجتماعی از منظر دین عقلایی؛ پروژه اتمام یافته یا شروع یک پروسه اصلاحی مادام العمر؟
اولین برنامه دیدار اندیشه با حضرت آیت الله ایازی

تغییر احکام‌ اجتماعی از منظر دین عقلایی؛ پروژه اتمام یافته یا شروع یک پروسه اصلاحی مادام العمر؟

در اولین برنامه «دیدار اندیشه»، حسین جعفری به شهر قم رفته و گفتگویی جالب و شنیدنی با آیت الله ایازی از مدرسین و محققین و اندیشه ورزان حوزه علمیه در قم داشته، که در ادامه می‌خوانید.
یکشنبه طوفانی در آئینه رسانه‌ها
مطبوعات جهان درباره سقوط بالگرد حامل رئیسی و همراهان چه گفتند

یکشنبه طوفانی در آئینه رسانه‌ها

سانحه سقوط منجر به درگذشت حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی و همراهان، علاوه بر انتظار حدود ده ساعته و واکنش‌های داخلی، بازخورد خبری در سطح جهان را هم به دنبال داشت
اندیشکده آمریکایی: برای پیروزی در جنگ اوکراین، باید نخست پنج مساله راهبردی را حل و فصل کرد (قسمت پایانی)
از چشم جهان (۱۵۱)

اندیشکده آمریکایی: برای پیروزی در جنگ اوکراین، باید نخست پنج مساله راهبردی را حل و فصل کرد (قسمت پایانی)

در قسمت اول مقاله «اندیشکده آمریکایی: برای شکست روسیه در جنگ اوکراین، باید نخست پنج مساله راهبردی را حل و فصل کرد» به دو مساله اشاره شد و در این مطلب، سه مساله راهبردی دیگر و پایانی را می‌خوانید.

نماینده آمریکا: اوضاع افغانستان حالا بدتر از ۲۰ سال پیش است

یکی از جمهوری‌خواهان ارشد در کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا گفت، اوضاع در افغانستان بدتر از قبل ۱۱ سپتامبر است چون طالبان اکنون به طور کامل با تسلیحات آمریکایی مسلح است.

کد خبر: ۱۰۷۵۴۰
۱۱:۳۲ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۰

 اوضاع افغانستان

دیدارنیوز - مایکل مک‌کال، جمهوری خواه ارشد کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا در گفتگویی با فاکس نیوز روز یکشنبه درباره اینکه خطر تروریستی از جانب افغانستان همزمان با روی کار آمدن مجدد طالبان را چطور ارزیابی می‌کند، گفت: اوضاع در این کشور بدتر از آن قبل حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ است.

طالبان ۱۵ اوت سال جاری میلادی کابل را تصرف کرد و دولت اشرف غنی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان استعفا داد و از کشور گریخت. آمریکا که در عملیات تخلیه آمریکا و متحدانش فعال بود، تسلیحات و تجهیزات نظامی زیادی را در افغانستان برجای گذاشته که اکنون در اختیار طالبان است.

مک‌کال در ادامه گفت: ما اکنون به پیش از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ برگشته‌ایم با این تفاوت که اوضاع بسیار بدتر است چون طالبان با تسلیحات تماما آمریکایی مجهز شده و هلیکوپترها و تجهیزات نظامی ما در دست آنهاست.

وی به توانایی آمریکا در مواجهه با تهدید تروریستی در افغانستان بدون حضور نیروهای آمریکایی اشاره کرد و گفت که این مساله بسیار پیچیده و بغرنج است چون افغانستان یک کشور محصور در خشکی است و از سوی دشمنانی احاطه شده که اکنون به واسطه این اشتباه بزرگ سیاست خارجی یعنی خروج نیروهای آمریکایی از آن، جسور شده‌اند.

این جمهوری‌خواه برجسته آمریکایی همچنین تاکید کرد: ما باید یک ظرفیت اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی را در جایی در منطقه ایجاد کنیم که شامل پروازهای شناسایی و گشت از کشورهای حوزه خلیج فارس و احتمالا قطر می‌شود و باید شش تا هشت ساعت پرواز در اطراف ایران از طریق حریم هوایی پاکستان داشته باشیم و شامل سوختگیری مجدد هم شود.

مک‌کال افزود: وقتی با اعضای ارتش صحبت کردم، آنها گفتند که داشتن چنین ظرفیتی در منطقه برای ما کافی نیست، ما به چشم‌ها و گوش‌هایی در منطقه نیاز داریم تا تهدیدهایی را ببینند و ما بتوانیم با آنها مقابله کرده و آنها را از بین ببریم.
مک‌کال در این مصاحبه هنگام بحث درباره قتل‌های دسته جمعی مقام‌های سابق دولت افغانستان توسط طالبان تاکید کرد که این گروهی "جدید و بهبود یافته" نیست، بلکه در حال بازگشت به تاکتیک‌های "وحشیانه‌ای" است که ۲۰ سال قبل و وقتی کنترل افغانستان را در دست داشت، از آن استفاده می‌کرد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: افغانستان
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی