تیتر امروز

جامعه و انتخابات؛ هشتم تیر ۱۴۰۳ متفاوت خواهد بود؟
دیدار بررسی می‌کند

جامعه و انتخابات؛ هشتم تیر ۱۴۰۳ متفاوت خواهد بود؟

حادثه‌ای که هفته گذشته برای مرحوم سید ابراهیم رئیسی رخ داد، زمان انتخابات ریاست جمهوری را تغییر داد و همه در تیر ۱۴۰۳ منتظر حضور فردی جدید هستند، دیدار در گزارش پیش‌رو به موضوع انتخابات از نگاه...
کیانوش جهانپور:تداوم مهاجرت متخصصان، یعنی از بین رفتن ساختار نظام پزشکی/تولیدکنندگان داخلی سرخورده شدند/خبر جلوگیری از واردات واکسن کرونا کذب محض بود
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با سخنگوی پیشین وزارت بهداشت:

کیانوش جهانپور:تداوم مهاجرت متخصصان، یعنی از بین رفتن ساختار نظام پزشکی/تولیدکنندگان داخلی سرخورده شدند/خبر جلوگیری از واردات واکسن کرونا کذب محض بود

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود به میزبان دکتر کیانوش جهانپور، سخنگوی پیشین وزارت بهداشت بود، او از هجمه‌های خبرهای فیک و فشار‌های زیاد در دوران کرونا گفت.
پس از درگذشت رئیسی چه خواهد شد؟
از چشم جهان (۱۵۲)

پس از درگذشت رئیسی چه خواهد شد؟

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران همراه با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، در ۱۹ می‌در حادثه سقوط چرخ‌بال درگذشت. در این حادثه شش نفر دیگر نیز کشته شدند.

تشخیص تومور مغزی از طریق آزمایش ادرار یا پلاسمای خون

معمولاً دانشمندان برای تشخیص انواع مختلف از سرطان به آزمایشات خون روی می‌آورند. این آزمایشات، دی. ان.‌ای جهش یافته‌ای موسوم به cfDNA را شناسایی می‌کنند.

کد خبر: ۱۰۲۲۵۶
۱۶:۴۸ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۰

ادرار و تشخیص تومور مغزی

دیدارنیوز ـ به نقل از تی ان، به دلیل وجود سد خونی مغزی، تشخیص " cfDNA" در خون بسیار دشوار است. سد خونی مغزی خون را از مایع مغزی نخاعی (CSF) اطراف مغز و نخاع جدا می‌کند و بدین ترتیب از عبور " cfDNA" جلوگیری می‌کند.

واضح است که cfDNA را می‌توان در خون و دیگر مایعات بدن مانند ادرار در سطوح بسیار پایین یافت، اما چالش اصلی ایجاد آزمایش‌هایی حساس برای تشخیص این جهش‌های خاص است.

اخیرا دانشمندان "موسسه تحقیقات سرطان کمبریج انگلستان" با تهیه دو آزمایش برای تشخیص تومور مغزی بر این چالش غلبه کردند. این آزمایشات می‌تواند تومور‌های گلیوما (نوعی تومور مغزی) را از ادرار یا پلاسمای خون بیمار بستری در بیمارستان تشخیص دهد.

دانشمندان به منظور بررسی آزمایش خود آزمایشاتی را بر روی چند بیمار انجام دادند. در نهایت مشخص شد که این آزمایش با موفقیت cfDNA را در ۷ نمونه از ۸ نمونه مایع مغزی-نخاعی، ۱۰ نمونه از ۱۲ نمونه خون پلاسما و ۱۰ نمونه از ۱۶ نمونه ادرار تشخیص می‌دهد.

رویکرد دوم محققان شامل مشاهده الگو‌های دیگر در cfDNA است که وجود تومور را نشان می‌دهد که طی آن محققان ۳۵ نمونه از بیماران مبتلا به گلیوما و ۲۷ فرد مبتلا به اختلالات مغزی خوش خیم و ۲۶ فرد سالم را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

نتایج نشان داد که این آزمایش با موفقیت قطعات cfDNA را در نمونه‌های خون و ادرار تشخیص می‌دهد. در ادامه محققان داده‌ها را در الگوریتم یادگیری ماشین قرار دادند تا فرق بین نمونه ادرار افراد مبتلا به گلیوما و افراد سالم را بررسی کنند.

دانشمندان اظهار داشتند آزمایشات آن‌ها می‌تواند بین مراحل اسکن ام آر‌ای مورد استفاده قرار گیرد و در نهایت می‌تواند تومور مغزی در حال بازگشت را زودتر تشخیص دهد.

انتظار می‌رود در آینده این آزمایشات توسط پزشکان برای نظارت بر بیماران در معرض خطر تومور‌های مغزی مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: علم و فناوری
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی