تیتر امروز

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم
بررسی کلان موضوعات حکمرانی فضای مجازی در ایران با حضور یک فعال سیاسی و یک پژوهشگر فضای مجازی

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم

شماری از کلان‌موضوعات و مسائل مهم پیرامون حکمرانی فضای مجازی در ایران، بهانه‌ای شد تا به سراغ حسین نقاشی و امیررضا باقرپور شیرازی، فعال سیاسی و پژوهشگر فضای مجازی رفته و در یکی دیگر از سلسه مناظرات...
علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

اشتباه فاجعه‌بار فغانی در دربی: VAR باید هرچه سریعتر بیاید

نود و ششمین شهرآورد تهران با برد استقلال در حالی به پایان رسید که پرسپولیسی‌ها روی چند صحنه از بازی به تصمیمات داور اعتراض داشتند، اعتراضاتی که در هفته بیست‌و‌سوم لیگ برتر و پس از برد پرسپولیس در دربی برگشت از طرف استقلالی‌ها نیز مطرح شده بود.

کد خبر: ۱۰۰۸۳۰
۱۲:۲۳ - ۲۶ تير ۱۴۰۰

اشتباه فاجعه‌بار فغانی در دربی: VAR باید هرچه سریعتر بیاید

دیدارنیوز - اگر در دربی VAR بود چه اتفاقی می‌افتاد؟ دربی نودوششم تهران با برتری استقلال مقابل پرسپولیس در ضربات پنالتی به پایان رسید. این دیدار که در مرحله یک‌چهارم نهایی رقابت‌های جام حذفی برگزار شد، رأی به صعود استقلال به مرحله نیمه‌نهایی داد تا تیم آبی‌پوش تهرانی در جام حذفی، از لحاظ نتیجه‌گیری، بهتر از پرسپولیس عمل کرده باشد.


بیشتر بخوانید: کیروش سرمربی تیم ملی عراق شد


در واقع بازی اخیر تیم‌های استقلال و پرسپولیس پنجمین دیداری بود که دو تیم پایتخت در جام حذفی برگزار می‌کردند. پیش از آن هر دو تیم دو برد داشتند که برتری تازه استقلال، تعداد برد‌های این تیم برابر رقیب سنتی در جام حذفی را به عدد سه رساند.

پیروزی استقلال برابر پرسپولیس در آخرین تقابل در شرایطی به دست آمد که نیاز به وجود سیستم کمک‌داور ویدئویی یا همان VAR به‌شدت احساس شد. پرسپولیسی‌ها روی چند صحنه از بازی اعتراض داشتند که به نظر می‌رسید اگر سیستم VAR می‌بود، آن وقت شرایط به سود این تیم تغییر می‌کرد.

البته قبل از رسیدگی به ادعای پرسپولیسی‌ها ابتدا باید به هفته بیست‌و‌سوم لیگ برتر برگشت؛ جایی که پرسپولیس با یک گل از سد استقلال در آن هفته گذشت و تقریبا امید فرهاد مجیدی و تیمش را برای رسیدن به قهرمانی در لیگ برتر نقش بر آب کرد. حال، اگر در آن بازی هم VAR وجود داشت، شرایط می‌توانست تغییر کند و الان وضعیت استقلال در جدول رده‌بندی لیگ برتر به‌مراتب می‌توانست بهتر باشد. قبل از ورود به جزئیات باید به این مورد اشاره کرد که این مطلب برحسب «احتمالات» نوشته شده؛ وگرنه شاید حتی با وجود VAR هم باز تغییری در نتیجه نهایی بازی رخ نمی‌داد.

با‌این‌حال باید این مورد را هم در نظر گرفت که شاید اگر VAR در دربی بود، سرنوشت دو تیم پرسپولیس و استقلال متفاوت می‌شد. ابتدا باید به دربی برگشت لیگ برتر رجوع کرد؛ جایی که در دقایق نخست بازی، وحید امیری، مدافع پرسپولیس، با بی‌احتیاطی باعث سرنگونی مهدی قایدی در محوطه جریمه خودی شد. داور از کنار آن صحنه عبور کرد؛ ولی صحنه آهسته به‌وضوح نشان می‌داد خطای پنالتی رخ داده است.

اگر VAR وجود داشت، استقلال صاحب یک ضربه پنالتی می‌شد و از حریفش پیش می‌افتاد. طبیعی بود که در صورت چنین اتفاقی استقلال ابتکار عمل را به دست می‌گرفت و چه بسا می‌توانست از سد پرسپولیس عبور کند. اگر استقلال برنده آن بازی می‌شد، الان وضعیت جدول رده‌بندی به‌گونه‌ای می‌شد که مثلا پرسپولیس با ۵۵ امتیاز در رده دوم قرار می‌گرفت و استقلال با ۵۳ امتیاز در تعقیبش بود. طبیعتا تیم فرهاد مجیدی در صورت وقوع همه آن احتمالات هنوز در فاصله سه هفته مانده به پایان لیگ برتر، شانس زیادی برای قهرمانی داشت.

اگر در دربی لیگ برتر، استقلالی‌ها متضرر شده‌اند، به نظر می‌رسد در دربی جام حذفی این پرسپولیس است که متضرر شده است؛ پرسپولیسی‌ها ادعا می‌کنند خطای ارسلان مطهری روی مدافعشان که در دقیقه ۱۱ صورت گرفته، کارت قرمز داشته است.

در واقع اعتقادشان این است که اگر VAR بود، بازیکن استقلال اخراج می‌شد؛ اما مهم‌تر از آن اتفاقاتی است که در هنگام زدن ضربه پنالتی رخ داد. پرسپولیسی‌ها در حالی دو پنالتی را هدر دادند که روی هر دو صحنه، دروازه‌بان استقلال جلوتر از خط دروازه آمده بود و باید پنالتی‌ها تکرار می‌شد. اتفاقی که از دید داور مسابقه پنهان ماند. حالا اگر VAR بود، به نظر می‌رسید این پرسپولیس باشد که تیم صعود‌کننده به نیمه‌نهایی لقب می‌گرفت و می‌توانست شانس قهرمانی در دو جام را داشته باشد. پرواضح است که اشتباه داوری امری اجتناب‌ناپذیر است؛ ولی واقعیت این است که وجود VAR هم در فوتبال ایران، اجتناب‌ناپذیر شده است!

منبع: شرق
برچسب ها: فغانی
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۲۴ آذر
امروز دوشنبه ۲۴ آذر
امروز دوشنبه ۲۴ آذر
امروز دوشنبه ۲۴ آذر