تیتر امروز

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک حقوقدان و وکیل دادگستری

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود

دیدارنیوز در بیست و یکمین پرده از برنامه «ایرانشهر» به سراغ «سید علی مجتهدزاده»، حقوقدان و وکیل باسابقه دادگستری رفته و مسائل مختلف مرتبط با منافع ملی ایران از فعال شدن مکانیسم ماشه، تحرکات تندرو‌ها...
استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.

«قضات بازنشسته» و «نمایندگان مجلس» بخش قابل توجهی از بازار وکالت را کسب می‌کنند

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری (اسکودا) می‌گوید در طرح پیشنهادی اسکودا برای اصلاح مقررات مربوط به وکالت، ورود افراد بدون آزمون وکالت به این حرفه بسیار محدود شده است. برای مثال مواردی از راه‌های ورود به حرفه وکالت از طریق ورود قضات بازنشسته، نمایندگان مجلس و برخی نهادهای دیگر است که بخش قابل توجهی از بازار وکالت را این افراد کسب می‌کنند.

کد خبر: ۹۸۶۶
۱۰:۴۶ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۷

دیدارنیوز - مرتضی شهبازی نیا در تشریح طرح پیشنهادی اسکودا نیز، بیان کرد: این طرح که مربوط به مصوبه حقوقی و قضایی مجلس می‌شود که به موجب آن تصمیم بر این بود که در حوزه وکالت نیازی به قانونگذاری جدید وجود ندارد و می توان با اصلاح همین مقررات فعلی و رفع خلاءها پاسخگوی نیازهای جامعه وکالت بود. این طرح در مرحله پیش نویس قرار دارد و پس از اعلام نظر نهایی کانون‌ها برای مجلس ارسال خواهد شد.

رییس اسکودا، افزود: به عقیده ما برای ورود به عرصه وکالت معضلی وجود ندارد و نهاد وکالت تنها نهادی است که به صورت مرتب و منظم در حال برگزاری آزمون وکالت با رویکرد افزایشی است. در طرح پیشنهادی اسکودا، ورود افراد بدون آزمون وکالت به این حرفه بسیار محدود شده است. برای مثال مواردی از راه‌های ورود به حرفه وکالت از طریق ورود قضات بازنشسته، نمایندگان مجلس و برخی دیگر از نهادها است که بخش قابل توجهی از بازار وکالت را این افراد با توجه به سوابق خود کسب می‌کنند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر این موارد اصلاح و توسط مجلس پذیرفته شود، ورود بدون آزمون به عرصه وکالت نزدیک به صفر خواهد شد. البته در طرح پیشنهادی به دلیل اینکه احتمال دادیم نتوانیم مانع ورود قضات بازنشسته یا نمایندگان مجلس و ... به حرفه وکالت شویم شرایط سختی را پیشنهاد دادیم تا میزان پذیرش از این طرق را به حداقل برسانیم. نمایندگان مجلس در حال حاضر براساس ماده 8 لایحه استقلال وکالت ‌می توانند به حرفه وکالت وارد شوند.

شهبازی نیا با بیان اینکه قانون منع به کارگیری بازنشستگان در رابطه با اشتغال در بخش‌های دولتی و عمومی است و نمی‌توان از طریق آن برای ورود قضات بازنشسته به حرفه وکالت محدودیت و مانعی ایجاد کرد، گفت: منطق این قانون در جذب قضات بازنشسته در عرصه وکالت هم وجود دارد. به طور کلی قضات باید به اندازه‌ای تامین باشند تا پس از بازنشستگی با وجود فعالیت در حرفه پر استرس قضاوت دیگر مجبور نباشند در فضای پر استرس دیگری مانند وکالت حضور داشته باشند.

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) عنوان کرد: نحوه فعالیت باید به شیوه‌ای باشد که وکلای با سابقه پس از چند سال بتوانند وارد حرفه قضاوت شوند نه اینکه قضات بازنشسته به وکالت روی آورند. در بسیاری از کشورها معمولا قضات را از میان وکلای باتجربه‌ای که شرافت شغلی خود را در دعاوی نشان دادند انتخاب می‌کنند و برای قضاوت از آن افراد دعوت می شود. همه جای دنیا رسم بر این است که قضات باز نشسته وارد وکالت نمی‌شوند.
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان