تیتر امروز

سانحه برای بالگرد حامل رئیس‌جمهور/ ادعای مقام آمریکایی و نگرانی پوتین/ نیروهای روسی در راه ایران
آخرین گزارش‌ها از حادثه در منطقه ورزقان آذربایجان شرقی

سانحه برای بالگرد حامل رئیس‌جمهور/ ادعای مقام آمریکایی و نگرانی پوتین/ نیروهای روسی در راه ایران

روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه، بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در آذربایجان شرقی دچار سانحه شد و جستجو‌ها برای پیداکردن این هلی‌کوپتر که حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه نیز در آن بوده، ادامه...
«جوانی جمعیت ایران» از رویا تا واقعیت
«دیدارنیوز» در گفت‌وگو با آسیب‌شناس اجتماعی بررسی می‌کند:

«جوانی جمعیت ایران» از رویا تا واقعیت

عضو هیات علمی دانشگاه علامه‌طباطبایی معتقد است تا زمانی که چالش‌های درمانی، آموزشی و رفاهی را حل نکنند نمی‌توان انتظار افزایش جمعیت داشت.
سیل غارتگر اومد، از تو رودخانه گذشت ...
دیدار آنچه در مشهد اتفاق افتاد را بررسی می‌کند

سیل غارتگر اومد، از تو رودخانه گذشت ...

چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت، مشهد، ساعت حدود دو بعدازظهر؛ باران شروع می‌شود، سیل می‌آید، ۹ نفر جان خود را از دست می‌دهند، اما مدیران شهری می‌گویند: آبگرفتگی بود نه سیل!.

عبدالجبار کاکایی: از نوحه‌ها ترانه پاپ به گوش می‌رسد

عبدالجبار کاکایی می‌گوید: مداحی‌هایی که می‌شنویم بیشتر به ترانه‌های پاپ نزدیک است و از جهت ریتم و ملودی و حتی گاهی کلام با شعرهای مذهبی فاصله دارد.

کد خبر: ۹۵۸۶
۱۱:۳۶ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۷

دیدارنیوز - درباره نوحه‌هایی که امروز در قالب شعرهای آیینی می‌شنویم اظهار کرد: به نظر می‌رسد یک اقدام عمومی برای این‌که سطح شعر مداحی و منبری ما بالا برود لازم است تا سواد و دانش ادبی این شاعران بالا برود و آثار وزین و سنگین‌تر بسرایند.

او با اشاره به نامناسب بودن شعرهای برخی نوحه‌ها و مداحی‌ها گفت: آن‌چه ما از طریق رسانه‌ها یا هیات‌های مذهبی می‌شنویم، نشان‌دهنده آن است که انتخاب شعرها برای نوحه‌سرایی‌ها خوب نیست و هر سال هم همین مطلب را تکرار می‌کنیم که معمولا این شعرها، شعرهای پیش پاافتاده‌ای هستند که سراینده‌های‌شان هم شاعران متوسطی هستند که صرفا ذوق و عشقی برای سرودن شعر مداحی دارند.

کاکایی افزود: ممکن است چند کار خوب هم شنیده شود اما جریان عمومی جریان رو به ضعفی‌ است که در شعر مداحی ما وجود دارد.

این شاعر همچنین درباره اشتیاق نسل جوان امروز به سرودن شعر آیینی بیان کرد: به طور طبیعی و خودجوش اشتیاق نسل امروز به سرایش اشعار آیینی کم شده است. اوایل در تولدها، وفات‌ها و ایام خاص گرایش به سرودن این آثار بود اما به نظر می‌آید اکنون بسامد خلق آثار آیینی فروکش کرده است و جز جشنواره‌هایی که برگزار می‌شوند و عموما هم نهادهای دولتی حامی آن‌ها هستند کم‌تر می‌بینیم که انگیزه‌ای برای سرایش داشته باشند.

عبدالجبار کاکایی در پایان با اشاره به تعدد جشنواره‌ها و جلسه‌ها در ایام مذهبی گفت: کیفیت برگزاری و داوری و کارشناسی آثار همه در چگونگی آثار اهمیت دارد، اما تعدد و موازی‌کاری خوب نیست چون به رقابت تبدیل می‌شود. شاعر  شعر آیینی را که گفته تا آخر سال در جشنواره‌های مختلف شرکت می‌دهد و در هر جشنواره‌ای هم دنبال جایزه‌ است. این نشان می‌دهد که مسیر دلی و عاطفی سرودن، به یک مسیر برای جایزه و جشنواره تبدیل می‌شود و این‌گونه جشنواره‌ها بیشتر آسیب‌رسانند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی