تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...

جزئیات توافق دولت ائتلافی بنت و لاپید

رسانه‌های عبری جزئیات توافق رهبر حزب "یمینا" و "آینده‌ای هست" رژیم صهیونیستی برای تشکیل دولت جدید این رژیم و کنار زدن بنیامین نتانیاهو را فاش کردند.

کد خبر: ۹۴۹۶۴
۱۲:۴۳ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۰

جزئیات توافق دولت ائتلافی بنت و لاپید

دیدارنیوز -  سایت شبکه روسیا الیوم، طبق این گزارش، این توافق شامل ۳۰ بند است که بر این موضوع تأکید دارد که دولت بعدی کار خود را در زمینه‌های مدنی و اقتصادی در اراضی اشغالی متمرکز خواهد کرد و در مدت کوتاهی برای تصویب بودجه دولت برای سال‌های آینده تلاش خواهد کرد.

طرف‌های حاضر در دولت ائتلافی لاپید و بنت توافق کردند قانونی را وضع کنند که مدت نخست وزیری را هشت سال و یا دو دوره تعیین کند. در این توافق اشاره‌ای به وضع قانونی برای ممانعت از نخست‌وزیر و یا کاندید شدن شخص متهم به جرایم جنایی نشده است.

قدس

در رابطه با قدس نیز در این توافق آمده است که دولت برای رشد و شکوفایی قدس به عنوان "پایتخت اسرائیل" تلاش خواهد کرد و به تقویت و گسترش ساخت و ساز در آن ادامه می دهد و آن را به یک "پایتخت پویا و مدرن" تبدیل می کند.

در این توافق همچنین آمده است که به منظور تثبیت موقعیت قدس به عنوان مرکز حکومت، طی مدت کوتاهی پس از تحلیف دولت جدید، کلیه دفاتر رسمی و مقرهای موسسات دولتی به قدس منتقل می‌شوند.

سازوکارهای فعالیت دولت

طبق این توافق، قرار است که ۲۸ وزیر و شش معاون وزیر، کابینه دولت جدید رژیم صهیونیستی را تشکیل دهند و کابینه امنیتی (کابینه کوچک) نیز متشکل از ۱۲ وزیر است که به طور مساوی بین اردوگاه‌های راست، چپ و میانه تقسیم شده‌اند.
توافق مذکور همچنین بر عدم دادن هر پست دولتی به نفتالی بنت درصورت که دولت از کنست رای اعتماد نگیرد؛ تاکید دارد.

طبق توافق، در جلسه عمومی دولت و جلسات مختلف وزرا، موضوعاتی که پس از توافق نخست‌وزیر و نخست‌وزیر علی البدل به تصویب رسیده‌اند، مورد بحث قرار خواهد گرفت و هر دو دارای حق وتوی متقابل هستند. قدرت رأی دادن در جلسه عمومی دولت و کمیته‌های وزرا بین دو بلوک برابر خواهد بود و هر نخست‌وزیر مسئولیت وزرای بلوک خود را بر عهده خواهد داشت.

این توافق همچنین به آویگدور لیبرمن، رهبر حزب "اسرائیل خانه ما"، میراو میخائیلی، رهبر حزب کار و نیتسان هوروویتس، رئیس حزب چپ گرای مرتس این حق را می‌دهد که به پیوستن هر حزب و یا فراکسیون پارلمانی به اپتلاف دولت اعتراض کنند.

دستاورد عرب‌ها، لیبرمن و ساعر

توافق با منصور عباس، رهبر حزب موسوم به فهرست یکپارچه عرب‌ها نیز بر توقف اجرای "قانون کامینتس" (که به دولت اختیارات گسترده در مسائل شهرک‌سازی و کوچاندن و تخریب خانه‌ها را می‌دهد)تا سال ۲۰۲۴، توقف تخریب در النقب، تعیین یکی از اعزای این حزب به عنوان معاون وزیر در دفتر نخست‌وزیر و اختصاص بودجه‌ای معادل نیم میلیارد میلیارد شکل (واحد پول رژیم صهیونیستی) برای پروژه‌های جامعه عرب مبتنی است.

این توافق‌ها همچنین همه طرف‌های ائتلاف را موظف می‌کند علیه هر قانونی که موجب تغییر وضعیت موجود در رابطه میان دین و دولت شود، رأی دهند.

توافق با گدعون ساعر، رئیس حزب امید نو جدا شده از لیکود هم بر تصویب قانونی برای تقسیم منصب مشاور قضایی دولت، تصویب طرحی برای جلوگیری از تسلط فلسطینی‌ها بر منطقه موسوم به منطقه C و تعیین ساعر به عنوان معاون نخست‌وزیر در دوره نخست‌وزیر بنت از دیگر توافقات است و در دوره نخست‌وزیری لاپید نیز بنی گانتس، وزیر جنگ کنونی این رژیم معاون وی خواهد بود.

با لیبرمن نیز توافق شده است که یک وزارتخانه در رابطه با بخش کشاورزی ایجاد شود که منحصرا به مسائل مربوط به مناطق النقب و الجلیل می‌پردازد. این توافق همچنین شامل گسترش محوطه دیوار براق برای یهودیان می‌شود.
در این توافق همچنین به تصویب قوانینی برای تسهیل روند تقسیم فراکسیون‌های پارلمانی اشاره شده است که هدف آن تسهیل جدایی احتمالی اعضای کنست از لیکود است. کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که در صورت تصمیم فهرست یکپارچه عرب‌ها به کناره گیری از دولت، این بند می‌تواند جایگزینی برای این فهرست در دولت ائتلافی ارائه دهد.


منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
پرطرفدارترین ها