تیتر امروز

ابوالقاسم دلفی: شرایط عمومی حاکم بر منطقه سخت، خطرناک و پیچیده است/ نه تنها با اروپا گفت‌و‌گو نکردیم که تضاد و تنش دوجانبه را پس از فعال شدن اسنپ بک افزایش دادیم/ فرصت دیپلماتیک بعد از جنگ تا امروز برای تهران از دست رفت/ باید فرصت گفت‌و‌گو با آمریکا را غنیمت دانسته و به سرعت از آن استفاده کرد
در گفت‌وگوی دیدار با سفیر پیشین ایران در فرانسه مطرح شد

ابوالقاسم دلفی: شرایط عمومی حاکم بر منطقه سخت، خطرناک و پیچیده است/ نه تنها با اروپا گفت‌و‌گو نکردیم که تضاد و تنش دوجانبه را پس از فعال شدن اسنپ بک افزایش دادیم/ فرصت دیپلماتیک بعد از جنگ تا امروز برای تهران از دست رفت/ باید فرصت گفت‌و‌گو با آمریکا را غنیمت دانسته و به سرعت از آن استفاده کرد

سفیر پیشین کشورمان در فرانسه در گفت‌وگویی با دیدارنیوز، معتقد است که؛ ایران بعد از جنگ دوازده روزه و جمع‌بندی که از آن داشت، یک فرصت چندماهه دیپلماتیک را از دست داد و این فرصت به این شکل بود...
علی سمیعی: در شرایط اعتراض نقش روشنفکران تعیین کننده است/ در مطالبات و جنبش‌ها جنسیت مهم نیست/ باید بین جنبش، خیزش، شورش و انقلاب تفکیک قائل شد
گفت و گوی دیدار با یک کنشگر اجتماعی

علی سمیعی: در شرایط اعتراض نقش روشنفکران تعیین کننده است/ در مطالبات و جنبش‌ها جنسیت مهم نیست/ باید بین جنبش، خیزش، شورش و انقلاب تفکیک قائل شد

دیدارنیوز در سلسله گفت‌و‌گو‌های خود با موضوع بررسی دلایل اعتراضات دی‌ماه این بار با علی سمیعی، کنشگر اجتماعی گفت‌و‌گو کرد که در ادامه می‌خوانید.
کوروش احمدی: احتمال حمله ترامپ به ایران، حداکثر ۵۰ درصد است/ تجمع نیرو‌های آمریکایی در منطقه، بیشتر برای اضافه کردن فاکتور تهدید نظامی به معادله علیه ایران است/ تل‌آویو برای حمله به تهران و اقدام نظامی در شرایط فعلی، تحفظ دارد/ بیانیه نیرو‌های عراقی، بیشتر تحرکات رسانه‌ای است تا اقدامات عاجل نظامی!
در گفت‌وگوی دیدار با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: احتمال حمله ترامپ به ایران، حداکثر ۵۰ درصد است/ تجمع نیرو‌های آمریکایی در منطقه، بیشتر برای اضافه کردن فاکتور تهدید نظامی به معادله علیه ایران است/ تل‌آویو برای حمله به تهران و اقدام نظامی در شرایط فعلی، تحفظ دارد/ بیانیه نیرو‌های عراقی، بیشتر تحرکات رسانه‌ای است تا اقدامات عاجل نظامی!

دیپلمات پیشین کشورمان در دفتر سازمان ملل متحد در نیویورک در گفت‌وگویی با دیدارنیوز، معتقد است که به دلیل مشخص نبودن دلیل، بهانه و هدف حمله ترامپ به ایران، امکان اقدام نظامی آمریکا در شرایط فعلی،...

الهام از گورخرماهی برای سفر به اعماق فضا!

فضانوردان هنگام ورود به فضا باید با خطرات مختلف سلامتی مقابله کنند، اما دانشمندان معتقدند ورود به نوعی از خواب زمستانی که در گورخر ماهی‌ها دیده می‌شود، می‌تواند به انجام این سفر‌های طولانی مدت کمک کند.

کد خبر: ۹۲۶۷۰
۱۵:۰۴ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۰

گورخرماهی و سفر به اعماق فضا!

دیدارنیوز ـ به نقل از نیواطلس، انتقال ایمن انسان‌ها به مکانی مانند مریخ، انواع مختلفی از چالش‌های علمی را روبروی خود می‌بیند و مسئله فوق‌العاده مهم درباره این مسئله، سلامت فضانوردان است.

فضانوردانی که مدت طولانی را باید در فضا تحمل کنند و ممکن است در معرض خطر تغییر میکروبیوم روده، فعال‌سازی مجدد ویروس‌های خفته، سرطان خون و سوءعملکرد میتوکندری باشند، اما تحقیقات جدید روی گورخر ماهی نشان داده است که چگونه خواب زمستانی می‌تواند به کاهش این خطرات منجر شود.

با توجه به اینکه به عنوان مثال برای رسیدن به مریخ باید یک سفر شش ماهه را به جان خرید، ایده خوابیدن در یک پرواز طولانی مدت راه خوبی برای گذران وقت است. اما فضانوردانی که به سمت سیاره سرخ می‌روند، با چیز‌های فراتر از خستگی و سر رفتن حوصله روبرو خواهند بود، چرا که محیط پرتشعشع فضا می‌تواند طیف وسیعی از اثرات مضر را از جمله تحلیل عضلات، ضعف استخوان و تاری دید بر سلامتی انسان بگذارد.

دانشمندان دانشگاه "کوئینز بلفاست" برای حل این مشکل از روش مورد استفاده برخی از گونه‌های حیوانی از خواب زمستانی برای محافظت در برابر شرایط دشوار الهام گرفتند و برای بررسی بیشتر ایده‌های خود به گورخرماهی‌ها روی آوردند.

گورخرماهی اغلب به عنوان الگویی برای مطالعات علمی عمل می‌کند، زیرا دارای یک ژنوم کاملاً مشابه با انسان است و مطالعه روی این گونه قبلاً نشان داده است که چگونه می‌توانیم با نابینایی بهتر مبارزه کنیم، خواب را بیشتر بفهمیم و قلب‌های آسیب دیده را ترمیم کنیم.

این بار دانشمندان نوعی از خواب زمستانی را به نام "تورپور" (torpor) در این حیوانات ایجاد کردند که فعالیت متابولیکی آن‌ها را کاهش می‌دهد.

دانشمندان در یک گروه از گورخرماهی‌ها خواب زمستانی "تورپور" ایجاد کردند، در حالی که یک گروه دیگر به عنوان گروه کنترل عمل می‌کردند. سپس هر دو گروه تحت تابش میزانی از اشعه قرار گرفتند که انسان در یک سفر شش ماهه به مریخ تجربه می‌کند. سپس محققان از تجزیه و تحلیل ژنومی برای بررسی بیان ژن در هر دو گروه استفاده کردند.

دانشمندان در گورخرماهی‌های گروه کنترل نشانه‌هایی از استرس اکسیداتیو، آسیب دی‌ان‌ای، سیگنالینگ هورمون استرس و تغییر در چرخه تقسیم سلولی مشاهده کردند. در حالی که در گورخرماهی‌های به خواب زمستانی رفته فعالیت متابولیکی پایین با کاهش استرس اکسیداتیو و افزایش تشخیص و حذف پروتئین‌های مضر و اثرات محافظتی در برابر اشعه مشاهده شد.

"توماس کیهیل" محقق ارشد این مطالعه می‌گوید: نتایج ما نشان می‌دهد در گورخرماهی‌های به خواب "تورپور" رفته، کاهش متابولیسم و ​​غلظت اکسیژن در سلول‌ها مشاهده شد که باعث ایجاد استرس اکسیداتیو کمتر و مقاومت بیشتر در برابر اشعه می‌شود.

وی افزود: این یافته‌ها در مورد چگونگی کاهش میزان متابولیسم می‌تواند از قرار گرفتن در معرض اشعه محافظت کند و می‌تواند به انسان کمک کند تا یک نوع خواب زمستانی را در سفر‌های فضایی تجربه کند تا ایمن بماند.

در حالی که هنوز کار‌های زیادی برای انجام وجود دارد تا اینکه اثبات شود این یک روش موثر برای انسان‌ها در سفر‌های فضایی طولانی مدت است، دانشمندان آن را به عنوان یک روش بالقوه دارای شواهد اولیه قانع کننده توصیف می‌کنند.

ایده خواب زمستانی فقط به دلایل سلامتی انجام نمی‌شود، بلکه می‌تواند مقدار مواد مصرفی و آذوقه مورد نیاز برای یک سفر فضایی را کاهش دهد و به فضاپیما اجازه می‌دهد جرم آن تا یک سوم کاهش یابد.

این تحقیق در مجله MDPI Cells منتشر شده است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: علم و فناوری
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۱۲ بهمن
امروز يکشنبه ۱۲ بهمن
امروز يکشنبه ۱۲ بهمن
امروز يکشنبه ۱۲ بهمن
پرطرفدارترین ها