تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.

سفر به مریخ/ مردگان در مسیر مریخ چه سرنوشتی خواهند داشت؟

از ۶۰ سال پیش که انسان راه فضا را در پیش گرفت ۲۱ فضانورد جان خود را از دست دادند از این رو کارشناسان معتقدند با بالا گرفتن تب سفر به مریخ این آمار بیشتر هم خواهد شد.

کد خبر: ۹۰۸۹۴
۱۳:۲۲ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰

سفر به مریخ

دیدارنیوز ـ از ۶۰ سال پیش که انسان راه فضا را در پیش گرفت ۲۱ فضانورد جان خود را از دست دادند از این رو کارشناسان معتقدند با بالا گرفتن تب سفر به مریخ این آمار بیشتر هم خواهد شد.

مجله «Popular Science» در گزارشی به مساله سرنوشت فضانوردانی که در حین سفر یا روی مریخ جان خود را از دست می‌دهند پرداخته و سه سناریو در مورد سرنوشت آن‌ها طرح کرده است.

به نوشته این مجله، هر فضانوردی که قصد رسیدن به سیاره سرخ را داشته باشد باید حداقل هفت ماه را در یک کپسول در مسیری که هیچ انسانی تاکنون طی نکرده سپری کند.

اگر بتواند طی این مدت در این فاصله جان سالم به در ببرد، باید در انتظار شرایط بسیار سخت اتمسفر مریخ باشد.

اگر هر یک از این فضانوردان به علتی در این حین جان خود را از دست بدهند ماه‌ها و شاید سال‌ها طول می‌کشد تا اجساد آن‌ها را به زمین بازگردانند، به همین خاطر دانشمندان بر آن شده‌اند تا راه‌حل‌های دیگی برای این مساله در فضا بیابند.

دانشمندان چندین راهکار برای تعامل با اجساد فضانوردان اندیشیده‌اند که مهم‌ترین آن‌ها رهاسازی اجساد در فضا یا دفن آن‌ها در سطح مریخ است.

به نوشته این مجله، با این حال عجیب‌ترین و مخوف‌ترین این راهکار‌ها خوردن اجساد فضانورد مرده توسط همکاران او در تیم فضانوردی در صورت کمبود غذاست.

ایلان ماسک مدیرعامل شرکت «اسپیس اکس» در این باره می‌گوید: اگر کسی قصد سفر به مریخ داشته باشد، باید خود را برای مرگ هم آماده کند.

گرچه ناسا تا این لحظه شیوه‌نامه‌ای برای نحوه تعامل با مردگان در فضا وضع نکرده است، اما محققان در تمامی نقاط جهان نقشه‌هایی را برای تعامل محترمانه با فضانورد مرده پیشنهاد کرده‌اند.

تا به امروز ناسا تاکید دارد اگر یکی از اعضای تیم فضانوردی در مسیر ۱۷۰ میلیون مایلی به مریخ جان خود را از دست بدهد، جسد او را در بخش سردخانه قرار می‌دهند یا از طریق یخ زدن خشک خواهد شد تا با فضاپیما مجدداً به زمین بازگردد.

یخ زدن در فضا با زمین تفاوت دارد؛ برای یخ زدن در فضا کافی است جسم خارج از کپسول قرار داده شود آن‌گاه است که یخ تمام جسم را فرا خواهد گرفت.

اما اگر امکان قرار دادن پیکر فضانورد در سردخانه وجود نداشته باشد، همکارانش باید او را در فضا رها کنند.

به گمان دانشمندان، با توجه به اینکه سطح تشعشعات در مریخ ۷۰۰ برابر زمین است، فضانوردان دچار مشکلاتی در گردش خون و به تبع آن مشکلات قلبی و عروقی از جمله تصلب شرایین خواهند شد، که این بیماری‌ها یکی از علل مرگ انسان محسوب می‌شوند. از این رو بررسی مساله دفن شدن فضانورد در مریخ هم حائز اهمیت است گرچه ناسا قوانین بسیار سخت‌گیرانه در مورد آلوده نشدن دیگر سیارات با میکروب‌های زمینی دارد.

برچسب ها: فضا نوردی مریخ
ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها