تیتر امروز

هشدار حزب الله به اسرائیل/ ادعای نیویورک‌تایمز درباره حادثه اصفهان
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله تروریستی دمشق (بروزرسانی می‌شود)

هشدار حزب الله به اسرائیل/ ادعای نیویورک‌تایمز درباره حادثه اصفهان

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!
افاضات اضافه

به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!

در هفته‌ای که گذشت، عوام‌الملک به مسایل مهم و حساسی چون موی نسوان پرداخته و درباره حوادث اخیر در کشور گفته ما عوام، رعیتی بیش نیستیم و نباید این را فراموش کنیم.
معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد

وضعیت عوارض واکسن‌های کرونا/ طبق برنامه‌ریزی‌ها تزریق را انجام دهید

معاون درمان وزارت بهداشت ضمن تشریح وضعیت عوارض واکسن کرونا، گفت: به طور مرتب عوارض همه کسانی که واکسن دریافت می‌کنند، در سامانه وزارت بهداشت ثبت می‌شود و مواردی که تا کنون ثبت شده عوارض متعارف یک واکسن مانند درد محل تزریق، تب خفیف، درد‌های استخوانی و همان علائمی است که ممکن است بعد از تزریق هر واکسن ویروسی اتفاق افتد.

کد خبر: ۹۰۸۹۰
۱۳:۱۱ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰

قاسم جان بابایی  عوارض واکسن‌های کرونا

دیدارنیوز ـ  دکتر قاسم جان‌بابایی، در حاشیه شانزدهمین اجلاس مجازی روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، درباره عوارض واکسن کرونا، گفت: در زمینه عوارض واکسن، خوشبختانه ما عارضه جدی و نگران‌کننده نداریم. سامانه‌ای در وزارت بهداشت داریم که به طور مرتب عوارض همه کسانی را که واکسن دریافت می‌کنند، در آن ثبت می‌شود. بر این اساس تاکنون عوارضی که داشتیم عوارض متعارف یک واکسن است مانند درد محل تزریق، تب خفیف، درد‌های استخوانی و همان علائمی که ممکن است بعد از تزریق هر واکسن ویروسی اتفاق بیفتد.

وی افزود: مواردی که درباره فوتی ناشی از تزریق واکسن گزارش شده، هم در دانشگاه‌ها کمیته علمی داریم هم در وزارت بهداشت که تمام پرونده‌های این بیماران بررسی می‌شود و بعد از تحلیل و بررسی گزارش می‌شود. از آنجایی که واکسیناسیون از سنین بالای ۸۵ سال و بعد بالای ۸۰ سال و بعد هم افرادی بالای ۷۵ سال شروع شده، بسیاری از این عزیزان ممکن است که بیماری‌های زمینه‌ای داشته باشند و علت فوت‌شان ناشی از آن بیماری زمینه‌ای باشد. به هر حال ما سالانه ۴۰۰ هزار فوتی غیر کرونا در کشور از قبل هم داشتیم که مهمترین علت آن سن بالا بوده که افراد ممکن است دچار بیماری نارسایی کلیه، دیابت پیشرفته، فشار خون پیشرفته و... باشند. در پرونده‌هایی هم که بررسی شده، فوتی‌ها به دلیل بیماری زمینه‌ای بوده، نه واکسن؛ بنابراین مردم نگران واکسن نباشند و ان‌شاءالله طبق برنامه‌ریزی‌ها این واکسن را دریافت کنند.

جان‌بابایی ادامه داد: در شرایط اوج کرونا مجبور شدیم خدمات غیر اورژانس را مقداری کمرنگ کرده و ظرفیت تمام مراکز دولتی، تامین اجتماعی، خصوصی و خیریه و سازمان‌هایی مانند نیرو‌های مسلح و ... با اولویت برای کرونا بوده است. حال با توجه به روند رو به کاهش کرونا از همکارانمان خواهش کردیم که هرچه زودتر خدمات غیراورژانس را هم آغاز کنند. گرچه در تمام این مدت خدمات اورژانسی را انجام می‌دادیم. کمااینکه در فروردین امسال نسبت به فروردین سال ۱۳۹۹ میزان حوادث جاده‌ای‌مان شش برابر شده بود که خدمات‌دهی در این موارد انجام شد.

جان‌بابایی گفت: از دستاورد‌های این دوره این بود که علی رغم اینکه بار بیماری بسیار بیشتر بود و تعداد مراجعه کنندگان ما در بیمارستان‌ها چه برای سرپایی چه بستری، تقریبا دو برابر پیک‌های قبلی بوده و سه برابر هم افراد جوانمان بیش از گذشته مبتلا شدند و همچنین در اکثر استان‌ها بیش از ۸۰ درصد سوش‌ها از نوع انگلیسی بوده است، با این حال میزان مرگ و میر نسبت به بار بیماری کمتر شد و به نصف آمار گذشته رسیده بود. البته همین میزان فوتی هم مایه تاسف است و قابل جبران نیست، اما با تلاش کادر بهداشت و درمان این شرایط ایجاد شد.

وی در ادامه درباره موضوع توزیع انسولین نیز گفت: ما در سال گذشته یک تجربه خوب داشتیم و توزیع دارو‌های بیماران هموفیلی، تالاسمی، ام اس، بیماران پیوندی را به صورت یک برنامه الکترونیک به صورت حواله الکترونیک در تهران کامل اجرا کردیم که باعث شد بسیاری از خطا‌ها و سوءاستفاده‌ها شناسایی و از آن‌ها جلوگیری شد و حتی ما کاهش مصرف را هم نسبت به سال گذشته داشتیم. به طوری که در برخی موارد مصرف برخی دارو‌ها حدود ۲۰ درصد کمتر شده بود که دلیلش این بود که ممکن بود در این حوزه تخلفاتی انجام شود.

وی افزود: در مورد انسولین قلمی سازمان غذا و دارو در ماه‌های پایانی سال ۱۳۹۹ میزان توزیع آن را تقریبا دو برابر اوایل سال انجام داد و تقریبا یک میلیون و ۸۰۰ هزار انسولین قلمی را به سه میلیون و ۶۰۰ هزار انسولین رساند. منتها همچنان مواردی داریم که مورد اعتراض مردم است. بر این اساس به دانشگاه‌ها اعلام کردیم که تا پایان اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ تمام اطلاعات بیمارانی که دریافت‌کننده انسولین قلمی هستند، با کد ملی در سامانه بیماری‌های نادر که در دسترس مردم و مراکز بهداشتی و درمانی است، وارد کنند. بعد از احصاء این اطلاعات دقیقا مشخص می‌شود چه کسی، در چه منطقه‌ای و به چه میزان انسولین قلمی دریافت می‌کند.

جان بابایی گفت: بر این اساس سازمان غذا و دارو هم توزیع انسولین قلمی را بر اساس این اطلاعات انجام خواهد داد و دسترسی مردم قطعا بهتر شده و در نزدیکترین داروخانه به محل زندگی‌شان می‌توانند با مشخصاتی که از قبل با کد ملی در این سامانه ثبت کرده‌اند، انسولین مورد نیازشان را دریافت کنند. خواهش می‌کنم کسانی که این انسولین را دریافت می‌کنند به مراکز بهداشتی و درمانی منطقه خودشان مراجعه کنند و اطلاعات را وارد کنند. همچنین اگر می‌توانند به مراکز بیمارستانی که درمانگاه دیابت دارند، برای ثبت اطلاعات‌شان مراجعه کنند. ما حدود ۵۵۰ مرکز دیابت بیمارستانی در کشور داریم که می‌توانند در آنجا اطلاعاتشان را وارد کرده و راستی آزمایی شده و با این کار می‌توانیم نگرانی مردم را در زمینه انسولین به حداقل برسانیم. در زمینه انسولین با تلاش‌های وزارت بهداشت و ارز‌هایی که تامین خواهد شد، نگرانی مردم برطرف می‌شود.

منبع: ایسنا
برچسب ها: واکسن کرونا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی