تیتر امروز

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...
علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم
دیدار به مناسبت روز دانشجو برگزار کرد

علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم

دیدارنیوز به مناسبت روز دانشجو، یک نشست هم اندیشی با حضور دو دانشجو برگزار کرد تا به این بهانه ناگفته‌ها گفته شود.

کدام واکسن کرونای مورد استفاده در ایران اثربخش‌تر است؟

یک دکتر دارو سازی در استان کردستان در خصوص انواع واکسن کرونای موجود در ایران و میزان اثربخشی آن‌ها و واکسن مناسب برای گروه‌های سنی مختلف گفت: واکسن‌های خارجی کووید-۱۹ که وارد ایران شده شامل بهارات (هند)، آسترازینکا (کره جنوبی)، اسپوتنیک وی (روسیه) و سینوفارم چینی هستند.

کد خبر: ۹۰۲۷۸
۱۰:۳۸ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰

اثربخش ترین واکسن کرونای مورد استفاده در ایران

دیدارنیوز ـ دکتر احمد محمدیاری اظهار کرد: واکسن فرآورده‌ای است که سبب تحریک سیستم ایمنی می‌شود و در نهایت منجر به تولید آنتی بادی و تمایز و تولید سلول‌های لنفوسیت B و T خاطره می‌شود که اگر بدن مجددا با آن نوع ویروس یا باکتری مواجه شد، در کوتاه‌ترین زمان بیشترین پاسخ را بتواند بدهد.

وی افزود: واکسن‌های خارجی کووید-۱۹ که وارد ایران شده شامل بهارات (هند)، آسترازینکا (کره جنوبی)، اسپوتنیک وی (روسیه) و سینوفارم چینی هستند.

این دکترای داروسازی عنوان کرد: تکنولوژی که در ساخت این واکسن‌ها استفاده شده است بر مبنای تکنولوژی قدیمی است؛ بدین شکل که ویروس ضعیف شده و قسمتی از این ویروس به گیرنده خود در بدن می‌چسبد؛ در واقع بخش بیماری زایی آن حذف شده است، اما، چون آنتی ژن آن وارد بدن انسان می‌شود، بالاخره آن واکنش‌های ایمونولوژیکی در بدن رخ می‌دهد و برعلیه آن آنتی بادی و سلول B خاطره تولید می‌شود.

وی ادامه داد: واکسن بهارات هندی از نوع ویروس غیرفعال شده است و افراد بالای ۱۸سال باید دو دوز آن را به فاصله ۴ هفته دریافت کنند و میزان اثربخشی آن ۸۱ درصد است.

به گفته محدیاری، در تولید واکسن آسترازینکا از آدنو ویروس شامپانزه دستکاری شده ژنتیکی استفاده شده و افراد بالای ۱۸ سال باید دو دوز آن را در فاصله ۱۲-۴ هفته دریافت کنند و هرچه فاصله دریافت این دوز‌ها بیشتر باشد، اثربخشی آن نیز بیش‌تر بوده و به ۷۹ درصد می‌رسد.

وی در ادامه افزود: افرادی که سابقه حساسیت شدید دارند باید هنگام دریافت واکسن به مدت نیم ساعت در مرکز درمانی که تزریق واکسن انجام شده بمانند، تا در صورت بروز حساسیت شدید کادر درمان بتوانند آن را کنترل کنند.

این داروساز بیان کرد: خانم‌های زیر ۳۰ سال بهتر است بعد از دریافت واکسن آسترازینکا برای بررسی عدم لخته خون آزمایشات لازم را انجام دهند.

وی ادامه داد: اگر فردی دچار بیماری هموفیلی بوده یا از دارو‌های رقیق کننده خون استفاده می‌کند، واکسیناسیون آسترازینکا باید در همان ساعت‌های اولیه بعد از دریافت فاکتور‌های انعقادی صورت گیرد، همچنین افرادی که مبتلا به ایدز هستند یا دریافت کننده داروی تضعیف کننده سیتم ایمنی بوده باید با مشورت پزشک معالج اقدام به دریافت واکسن کره‌ای کنند.

به گفته محمدیاری، اسپوتنیک وی از ذرات نوترکیب آدنو ویروس یا همان حامل‌های ویروسی هستند که افراد بالای ۱۸ سال باید با فاصله ۲۱ روز هر دو دوز را دریافت کنند و میزان اثربخشی آن ۹۲_۹۰ درصد است، همچنین واکسن سینوفارم چینی هم باید دو دوز آن به فاصله ۲۸ روز دریافت شود و میزان اثربخشی آن ۷۹ درصد است.

وی عنوان کرد: افراد حتما باید هر دو دوز را از یک نوع واکسن دریافت کنند و اگر فردی در هنگام دریافت دوز اول واکسن دچار حساسیت شدید شد نباید دوز دوم را دریافت کند و باید حداقل ۱۴ روز بین تزریق یک واکسن دیگر مثل آنفلونزا با واکسن کووید-۱۹ فاصله وجود داشته باشد.

این داروساز خاطرنشان کرد: افراد هنگام دریافت واکسن کرونا دچار علائمی از جمله درد در محل تزریق، تب، احساس ضعف، سردرد، اسهال، درد عضلانی و مفاصل و گیجی و خواب آلودگی می‌شوند که برای تاثیر بیشتر واکسن در بدن نباید فرد اقدام به مصرف دارو‌هایی مانند ناپروکسن، ایبوپروفن و دیکلوفناک کند، چون این‌ها ضدالتهاب‌های غیراستروئیدی هستند و برروی واکنش ایمنی بدن اثر می‌گذارند و آن را تضعیف کرده و در نتیجه پاسخ مناسب نمی‌دهد.

وی یادآور شد: بعد از دریافت واکسن اگر دچار تب و بدن درد شدید از یک قرص استامینوفن استفاده کنید و تا ۳ هفته از کورتون ها، آمپول دگزا و بتا استفاده نکنید چرا که این دارو‌ها پاسخ ایمنی بدن را سرکوب کرده و واکسن بی اثر می‌شود.

منبع: ایسنا
برچسب ها: واکسن کرونا
ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر