تیتر امروز

زهرا نژاد بهرام: چرا به جای پس گرفتن ساختمان خانه اندیشمندان ساختمان خانه مداحان را پس نگرفتید؟ /کاش برای مقابله با فساد هم ۸۰ هزار داوطلب جمع می‌کردید/ اعضای شورای شهر چرا زاکانی را استیضاح نمی‌کنند؟
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با عضو پیشین شورای شهر

زهرا نژاد بهرام: چرا به جای پس گرفتن ساختمان خانه اندیشمندان ساختمان خانه مداحان را پس نگرفتید؟ /کاش برای مقابله با فساد هم ۸۰ هزار داوطلب جمع می‌کردید/ اعضای شورای شهر چرا زاکانی را استیضاح نمی‌کنند؟

«تیتر» در یکی دیگر از سلسله برنامه‌های خود میزبان زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو پیشین شورای شهر بود. او در این گفت‌و‌گو تاکید کرد که اگر شهرداری خانه اندیشمندان را به هر دلیلی تعطیل...
مذاکره، بدون دیکته شرایط/ ترور فرمانده نظامی حزب‌الله با اطلاع آمریکا/ ایران همچنان تشنه باران
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره، بدون دیکته شرایط/ ترور فرمانده نظامی حزب‌الله با اطلاع آمریکا/ ایران همچنان تشنه باران

این صد و سی و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۳ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

نخستین مریخ‌نورد چین به نام خدای آتش نام‌گذاری شد

اولین مریخ‌نورد چین به طور رسمی به نام خدای آتش، "ژورونگ" (Zhurong) نام گرفت.

کد خبر: ۸۸۵۲۶
۱۲:۲۳ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰

نخستین مریخ‌نورد چین

دیدارنیوز ـ به نقل از فیز، نخستین مریخ نورد چین که سوار بر کاوشگر "تیان‌ون-۱" (Tianwen-۱) در تاریخ ۲۴ فوریه وارد مدار مریخ شد، قرار است در ماه مه روی سطح سیاره سرخ فرود بیاید تا به دنبال شواهدی از حیات باشد.

این مریخ نورد اکنون به شکل رسمی "ژورونگ" نام گرفته است که نام خدای آتش در اساطیر چین است.

"ژورونگ" در اساطیر چین نام خدای آتش و فرمانروای نیم‌کره جنوبی است. وی که گاهی "لی" (روح آتش یا فرمانده آتش) نیز خوانده شده، از جمله ایزدان مربوط به اسطوره شناسی قبل از دودمان شین است. وی را گاهی رب‌النوع عدالت آسمانی نیز خوانده‌اند.

این مریخ نورد ۱.۸۵ متر طول و حدود ۲۴۰ کیلوگرم وزن دارد و طول عمر آن به اندازه سه ماه مریخی طراحی شده است که معادل حدود ۹۲ روز زمینی است.

بخشی دیگر از برنامه‌های فضایی چین شامل پرتاب ایستگاه مداری سرنشین‌دار و فرود آوردن انسان روی کره ماه است.

چین در سال ۲۰۱۹ اولین کشوری بود که یک کاوشگر فضایی را در نیمه همیشه تاریک ماه فرود آورد و در ماه دسامبر برای اولین بار از دهه ۱۹۷۰ تاکنون، موفق شد نمونه‌هایی از سنگ و خاک ماه را به زمین بازگرداند.

نخستین مریخ‌نورد چین

سازمان ملی فضایی چین می‌گوید، نام این مریخ نورد متناسب با نام چینی مریخ یعنی "Huo Xing" به معنی ستاره آتش است.

"وو یانهوآ" نایب رئیس سازمان ملی فضایی چین به خبرگزاری رسمی "شینهوا" گفت که این نام دلالت بر شعله‌ور شدن شعله کاوش سیاره‌ای چین دارد.

چین کاوشگر "تیان‌ون-۱" را در تاریخ ۲۳ ژوئیه سال ۲۰۲۰ به فضا پرتاب کرد. این فضاپیما متشکل از یک مدارگرد، یک فرودگر و یک مریخ نورد است که در تاریخ ۲۴ فوریه به مریخ رسید.

نامزد اصلی فرود این کاوشگر مریخی منطقه "یوتوپیا پلانیتیا" (Utopia Planitia) به معنی ناکجاآباد است که دشتی پر از صخره است که در سال ۱۹۷۶ فرودگر آمریکایی موسوم به "وایکینگ ۲" بر روی آن فرود آمد.

این کاوشگر از طریق تصویربرداری چندگانه، داده‌های تصویری با کیفیت بالا را از منطقه فرود از پیش انتخاب شده به دست آورده است. این کار طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده شامل تجزیه و تحلیل توپوگرافی و هواشناسی منطقه فرود است که به عنوان بخشی از آماده‌سازی برای فرود بر سطح مریخ بین اواسط تا اواخر ماه مه انجام خواهد شد.

سازمان ملی فضایی چین می‌گوید، اهداف ماموریت "تیان‌ون-۱" و مریخ نورد "ژورونگ" شامل تجزیه و تحلیل و نقشه‌برداری از سطح مریخ و توزیع مواد و سطح‌شناسی مریخ، جستجوی یخ‌آب و مطالعه اقلیم و محیط سطح مریخ است.

مأموریت "تیان‌ون-۱" اولین قدم چین در اکتشاف سیاره‌ای مستقل منظومه شمسی است که هدف تکمیل مدارگردی، فرود و کاوش در یک ماموریت را در سر می‌پروراند.

چین پس از اتحاد جماهیر شوروی سابق و ایالات متحده سومین کشوری خواهد بود که یک مریخ نورد رباتیک را در مریخ فرود می‌آورد.

 

منبع: ایسنا
برچسب ها: فضا نوردی چین
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۰۵ آذر
امروز چهارشنبه ۰۵ آذر
امروز چهارشنبه ۰۵ آذر
امروز چهارشنبه ۰۵ آذر