تیتر امروز

سمانه نایینی:
گفت‌وگوی ویژه دیدارنیوز با یک فعال حوزه روابط عمومی سمن‌ها

سمانه نایینی: "جمع‌آوری" مناسب پسماند است نه کارتن‌خواب‌ها و کودکان کار/ ناکارآمدی شهرداری به سازمان‌های مردم نهاد آسیب زد/ خلع سواد رسانه‌ای پاشنه آشیل روابط عمومی‌ها است

امروز ۲۷ اردیبهشت ماه روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی‌هاست و این روز بهانه‌ای شد تا دیدارنیوز در گفت و گویی با یکی از فعالان حوزه روابط‌عمومی سمن‌ها، چالش‌ها و کاستی‌های این حوزه را بررسی کند.
تلاش کن! طلاش کن

تلاش کن! طلاش کن

رویکرد پریسکوپ برآن است که دغدغه و علاقه مندی‌های نسل z رو با تجربه و دانش نسل‌های قبل‌تر ادغام کند تا نتایج جالب و جدیدی در راستای اهداف شغلی هر دو نسل برسد. در قسمت سوم این برنامه چشم پریسکوپ...
رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه‌پلاس با وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان رضا صالحی امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بود؛ او از دلایل فرار نخبگان گفت و تاکید کرد که به همین دلیل سالیانه ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از...

ابوالفتح: بایدن می‌داند باید در مقابل ایران نرمش نشان دهد

یک کارشناس مسایل آمریکا گفت: افکار عمومی باید بداند که مذاکرات در وین بر سر احیای برجام مسیر دشوار و طولانی را طی می کند و تضمینی نیست که در پایان کار به نتیجه برسد.

کد خبر: ۸۷۰۲۲
۰۹:۰۲ - ۲۹ فروردين ۱۴۰۰

ابوالفتح: بایدن می‌داند باید در مقابل ایران نرمش نشان دهد

دیدارنیوز - امیرعلی ابوالفتح با اشاره به اظهارات اخیر جو بایدن درباره مذاکرات هسته ای در وین و غنی سازی ۶۰ درصدی ایران گفت: ایران خطوطی را پشت سر گذاشته و از نظر آمریکا این خوب نیست اما چاره‌ای نیست و این شرایط را تحمل می‌کند چون آمریکا اگر مطمئن بود با دعوا و جنجال بهتر کارش جلو می رود و جواب می گیرد حتما این کار را انجام می داد در عین حال در دو سه سال اخیر هم این پیام به جهان مخابره شده است که ایران هر فشاری را با فشار بیشتر و بالاتر پاسخ می دهد.

وی ادامه داد: ایران از غنی سازی ۳ درصد شروع کرد و قدم به قدم تعهداتش را کاهش داد و الان رسیده به غنی سازی ۶۰ درصدی. اگر آمریکایی ها موضع تندی بگیرند ضمن این که اروپا، چین و رووسیه را هم همراه خود ندارند کار برایش سخت می شود، از این رو سر و صدا و شلوغ کردن اوضاع کمکی به برنامه های بایدن نمی کند. این نگرانی هم وجود دارد که اقدام دیگری از سوی ایران انجام شود بنابراین مصلحت آمریکا است که شرایط را ارام کند البته آنها این امید را دارند که در مذاکرات بتوانند خواسته هایشان را محقق کنند.

این کارشناس مسایل آمریکا تصریح کرد: اینکه الان آمریکایی ها نرمش دیپلماتیک دارند نشان می دهند برای این است که زورشان در این مرحله به روند تحولات و  ایران نمی رسد یا از عواقب سرشاخ شدن با ایرانی ها ابا دارند.

ابوالفتح درباره واکنش جو بایدن به غنی سازی ۶۰ درصدی ایران اظهار کرد: صحبت بایدن هم در همین راستاست. آنها بعد از این واکنش ایران به اقدام خرابکارانه در نطنز باید به آمریکا برمی‌گشتند اما به نظر می رسد بایدن نارضایتی و عصبانیت ایران را دارد درک می کند و فشار حداکثری به ایران را می فهمد؛ حداقل در سیاست اعلامی‌شان این را درک می‌کنند و نشان می دهند اما در مرحله عمل تا کنون اقدامی انجام نداده اند.

وی ادامه داد: برای اینکه مذاکرات به هم نخورد می دانند که نباید سناریوی بر هم خوردن مذاکرات را دنبال کنند و امیداورند خشم ایران را مدیریت کنند. بایدن بر خلاف ترامپ تلاش دارد تا سیاست توهین و تحقیر را به کار نگیرد چرا که این رویکرد ایرانی ها را عصبانی می کند و از ورود به مذاکرات دور می سازد. ترامپ راه رسیدن به نتیجه را اشتباه می رفت و این را از بدفهمی خودش، مشاورو های بد و روحیه کاسبکارانه ای که داشت دنبال می کرد و با تاریخ و خصوصیات ایرانی ها آشنا نبود اما بایدن در دولت اوباما بوده است و ساعت ها درباره آن مذاکرات هسته ای و برجام وقت صرف کرده است. او می داند که برای رسیدن به هدف باید خویشتن‌دار باشد و نرمش نشان دهد و طرف مقابل را تحریک نکند. البته این به معنای آن نیست که اگر به نتیجه نرسند راه ترامپ را در پیش نگیرد.

این کارشناس مسایل آمریکا تصریح کرد: معتقدم در این مدت بایدن می خواهد فرصت را به دیپلماسی دهد هر چند که در عمل کاری در رابطه با رفع تحریم ها انجام نشود. در همین حال می دانیم که ایران هم خیلی برای لفاظی های دولت بایدن و صرفا مذاکره برای مذاکره وقتی نمی گذارد.

وی مذاکرات وین را رو به جلو خواند و گفت: ولی مذاکرات بسیار پیچیده و دشوار است چون این توافق و تفاهم بر سر احیای مجدد آن فقط مشکل ایران و آمریکا نیست بلکه بخش زیادی از مسایل جهان و منطقه را در بر می گیرد علاوه بر این تحولات داخل ایران و آمریکا هم هست، از این رو طبیعی است که مذاکرات وجب به وجب جلو برود. شاید بعد از یک مدت سرعت بگیرد اما ما تجربه این مذاکرات را در گذشته در روند برجام داشته‌ایم. افکار عمومی باید بداند که این مسیر دشوار و طولانی است و تضمینی نیست که در پایان کار به نتیجه برسند.

ابوالفتح درباره خواسته ایران مبنی بر پذیرش لیستی از تحریم ها که باید از سوی آمریکا رفع شوند اظهار کرد: لیست را ایران تهیه کرده به آمریکایی ها داده است اما آنها هم متقابلا می خواهند بدانند که ایران چگونه به مسیر برمی گردد.

این کارشناس مسایل بین الملل گفت: مذاکرات این دوره تفاوتی با مذاکراتی سال ۲۰۱۵ دارد. در آن دوره بخش عمده مذاکرات معطوف به این بود که ایران چه چیزهایی را در فعالیت های هسته ای خود تغییر دهد. ساعت ها و ماه ها بر سر آب سنگین اراک مذاکره می‌کردند و وظایف ایران بیشتر مورد بحث بود و آن طرف می گفتند که ما تحریم ها را برمی داریم. الان برعکس شده است بحث ایران مشخص است و چگونگی بازگشتش به تعهدات هسته ای روشن است اما بخش مربوط  به آمریکا دشوار است که هم تنوع تحریم ها را داریم و هم این تحریم ها برچسب های مختلف تروریسم، حقوق بشر و هسته ای دارند. الان آمریکایی ها اعلام آمادگی کردند که تحریم های مربوط به هسته ای را برمی داریم اما برچسب های دیگری به این تحریم ها خورده است و بر سر آنچه آمریکا باید انجام دهد بحث و جدل است.


منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی