تیتر امروز

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!

این صد و چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۸ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران
تحلیل سند دوم محرمانه دیدارهای پوتین و بوش

پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران

در اقدام قابل توجهی که می‌تواند صفحات تازه‌ای از تاریخ دیپلماسی بین‌الملل را ورق بزند، آرشیو ملی آمریکا در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۵، سه سند محرمانه از ملاقات‌های ولادیمیر پوتین و جورج دبلیو بوش در سال‌های...
شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...

هشدار پزشکان: عده‌ای از ترس موج چهارم کرونا به الکل پناه بردند

رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه مصرف خوراکی الکل هیچ تاثیری در بهبود و پیشگیری از کرونا ندارد، گفت: مصرف خوراکی الکل صنعتی، عوارض خطرناکی به دنبال دارد.

کد خبر: ۸۶۶۰۹
۱۴:۰۵ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۰

هشدار پزشکان: عده‌ای از ترس موج چهارم کرونا به الکل پناه بردند

دیدارنیوز ـ شاهین شادنیا، با اشاره به اینکه با شروع پیک چهارم کرونا در هفته‌های اخیر شاهد افزایش موارد مسمومیت با الکل متانول یا سمی بوده ایم، اظهار کرد: این فرض غلط و اشتباهی است که با مصرف الکل و یا مشروبات الکلی می‌توان کرونا را پیشگیری یا درمان کنیم.

وی از شیوع موارد مسمومیت توسط الکل‌های صنعتی با هدف پیشگیری از کرونا در کشور خبر داد و افزود: مصرف خوراکی الکل به هیچ عنوان هیچ نقشی در درمان و یا پیشگیری از کرونا ندارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه الکل صرفاً به عنوان ضدعفونی کننده سطوح کاربرد دارد، گفت: با استناد به آخرین تحقیقات روز جهانی، حتی بحث انتقال کرونا از سطوح هم بسیار ناچیز و یا در مواردی منتفی است.

رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با اشاره به اینکه به طور کلی کاربرد الکل در پیشگیری از کرونا محدودتر شده است، ادامه داد: الکل مخصوص سطوح صرفاً در مواردی که به آب و صابون دسترسی ندارید برای ضدعفونی کردن دست‌ها کاربرد دارد.

وی، اطلاع رسانی غلط از سوی برخی سودجویان مبنی بر اثر بخش بودن الکل برای پیشگیری و یا درمان کووید ۱۹ را مورد انتقاد قرار داد و توصیه کرد: با توجه به اینکه کاربرد الکل خصوصاً در مصرف خانگی برای پیشگیری از کرونا منتفی شده، بهتر است خانواده‌ها از تهیه این فرآورده‌های سمی اجتناب و دور از دسترس اطفال قرار دهند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که الکل‌های صنعتی پس از ورود به بدن متابولیزه می‌شوند عنوان کرد: ترکیباتی که بعد از ورود الکل به بدن ایجاد می‌شود بسیار سمی و خطرناک است به شکلی که این ترکیبات از جداره سلول‌ها عبور و خصوصاً بر سلول‌های عصبی و بینایی اثر می‌گذارند.

وی افزود: مصرف خوراکی الکل‌های صنعتی می‌تواند موجب کوری دائمی شود.

به گفته شادنیا، مصرف خوراکی الکل در ساعات اولیه هیچ علامت خاصی ندارد و ممکن است تا ۶ یا ۱۲ ساعت اول فرد هیچ علامت بالینی خاصی را بروز ندهد، ولی متأسفانه بعد از گذشت تنها چند ساعت این مواد سمی وارد سلول‌های عصبی و بینایی می‌شوند و بیمار دچار علائم چشمی خواهد شد.

تاری دید، کوری، طوفان‌های برفکی، کاهش سطح هوشیاری و حتی کما از عوارض مصرف خوراکی الکل‌های صنعتی ذکر کرد و ادامه داد: اگر چنانچه روند مراجعه بیمار بعد از استفاده از الکل به تأخیر بیفتد و یا به هر علتی این موضوع تشخیص داده نشود و یا درمان به تعویق بیفتد، این عوارض می‌تواند ماندگار باشد.

رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم ادامه داد: بیمارانی داریم که به دلیل مصرف خوراکی الکل صنعتی زنده مانده اند، ولی متأسفانه دچار کوری مطلق شده اند و یا دید این افراد فقط در حد احساس نور است.

شادنیا با بیان این که کاهش سطح هوشیاری و اثرات جدی بر اعصاب مرکزی که به دلیل مصرف خوراکی الکل صنعتی ایجاد می‌شود، امکان نجات بسیاری از بیماران را از بین می‌برد، مسمومیت با الکل‌های صنعتی را بسیار جدی و خطرناک دانست.

وی هشدار داد: تأخیر در مراجعه، تشخیص و درمان مسمومیت با الکل عوارض ماندگار و جبران ناپذیری به دنبال دارد.

شادنیا با بیان اینکه از دست دادن بینایی می‌تواند زندگی و آینده افراد را دچار تغییرات شگرفی کند، یادآور شد: امروز دنیا با شرایط خاص و پیچیده‌ای به لحاظ شیوع بیماری کرونا دست و پنجه نرم می‌کند، بنابراین باید بدانیم هیچ موضوعی به اندازه رعایت توصیه‌های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از تردد‌های غیرضروری نمی‌تواند کمک کننده باشد.

منبع: مهر
برچسب ها: کرونا الکل
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی