تیتر امروز

هشدار فرمانده ارتش به تل‌آویو پس از حادثه اصفهان/ واکنش بلینکن/ شعار مرگ بر اسرائیل و آمریکا پس از نمازجمعه
تنش میان ایران و اسرائیل پس از حمله تروریستی دمشق

هشدار فرمانده ارتش به تل‌آویو پس از حادثه اصفهان/ واکنش بلینکن/ شعار مرگ بر اسرائیل و آمریکا پس از نمازجمعه

بعد از حمله تروریستی روز ۱۳ فروردین رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، که باعث شهادت چند فرمانده سپاه شد، ایران شنبه شب ۲۵ فروردین‌ماه حملات گسترده پهپادی و موشکی خود را به اسرائیل انجام...
به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!
افاضات اضافه

به ما رعایا ربطی ندارد، شما بکنید!

در هفته‌ای که گذشت، عوام‌الملک به مسایل مهم و حساسی چون موی نسوان پرداخته و درباره حوادث اخیر در کشور گفته ما عوام، رعیتی بیش نیستیم و نباید این را فراموش کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت: حداقل یکی از واکسن‌های کرونای ایرانی تا خردادماه عرضه می‌شود

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه هم اکنون حداقل دو شرکت در ایران مجوز گرفته اند تا وارد فاز بالینی واکسن کرونا شوند، گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده حداقل یکی از واکسن‌های داخلی در خردادماه عرضه و واکسیناسیون مردم شروع می‌شود.

کد خبر: ۸۱۴۱۷
۱۵:۳۲ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۹

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت:حداقل یکی از واکسن‌های کرونای ایرانی تا خردادماه عرضه می‌شود

 

دیدارنیوز ـ فرید نجفی امروز (چهارشنبه-۱۵ بهمن ماه) در بازدید از پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان و فناوران و نیز کلنگ زنی ساختمان جدید پارک علم و فناوری اصفهان، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در حیطه فناوری و پژوهش همیشه جزو دانشگاه‌های پیشرو کشور است.

وی درخصوص گلایه برخی شرکت‌های دانش بنیان در مورد فرایند طولانی اخذ مجوزها، گفت: در تمام دنیا نهاد‌های نظارتی مثل سازمان غذا و دارو قوانین بسیار سختگیرانه‌ای دارند، چراکه تجهیزات و دارو‌ها بناست با سلامت مردم در ارتباط باشد و هرچقدر سخت گیری بیشتر باشد به سود مردم است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به فرایند تولید واکسن کرونا اشاره و خاطرنشان کرد: فرایند تولید یک واکسن در دنیا در حالت عادی تا ۱۰ سال می‌تواند طول بکشد که زمان زیادی است تا مجوز تولید و تزریق یک واکسن داده شود، درحالی که در شرایط اضطراری ممکن است مجوز طی ۲ تا ۳ سال داده شود.
 
 

وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش بنیان باید توجه کنند سازمانی که وظیفه تنظیم مقررات و نظارت بر تولیدات پزشکی را به عهده دارد باید دقت نظر زیادی داشته باشد، افزود: از طرفی برخی گلایه‌ها درست است، در این شرایط همه گیری کرونا و تحریم‌های شدید علیه کشور، سازمان غذا و دارو باید شبانه روزی کار کند و به همین خاطر امکان دارد در فرایند مجوز‌ها اشکالاتی نیز وجود داشته باشد.

نجفی از هماهنگی برگزاری جلسات مشترک با سازمان غذا و دارو خبر داد و گفت: با ابلاغ مشترک رئیس سازمان غذا و دارو و معاونت تحقیقات وزارت بهداشت، یکی از مدیران شرکت‌های دانش بنیان به عنوان دبیر این جلسات انتخاب شد و در هر جلسه مشکلات حوزه فناوری یک منطقه مطرح و تلاش می‌شود مشکلات خاص و مجوز‌ها به طور ویژه بررسی شود، امیدواریم با این راهکار بار مشکلات مقداری کمتر شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه درمان قطعی برای بیماری کووید۱۹ وجود ندارد و مهمترین درمان این بیماری ویروسی اکسیژن رسانی است، تصریح کرد: تمام درمان‌هایی که الان مطرح است، چه درمان‌های شیمیایی و چه گیاهی همه درمان‌های کمکی هستند، دارو‌های گیاهی هم ممکن است در قسمت‌هایی کمک کننده باشند، اما مرجع رسیدگی فقط سازمان غذا و دارو است.

وی از حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در کشور خبر داد و تاکید کرد: وظیفه حوزه معاونت تحقیقات و دانشگاه‌ها به عنوان بستری برای رشد تفکر دانش بنیان این است که زمینه برای فعالیت شرکت‌های دانش بنیان فراهم شود، اما اینکه به چه نتایجی دست پیدا می‌کنند بحث‌های علمی است که باید اجازه دهیم مراحل علمی کار طی شود و هر نتیجه‌ای حاصل شد پذیرفته شود.

نجفی با یادآوری اینکه تا همین چند روز پیش برخی از همکاران دانشگاهی ما معتقد بودند واکسن روسی کرونا بی تاثیر است، گفت: همین دیشب مقاله‌ای منتشر شد که نشان می‌دهد یکی از بهترین واکسن‌های کرونا واکسن روسی است که ایران نیز درصدد واردات این واکسن است. این واکسن حدود ۹۲ درصد ایمنی زایی در برابر کرونا دارد و تا این لحظه جزو بهترین واکسن‌های دنیا شناخته شده و مقاله منتشر شده خط بطلانی است بر تمام صحبت‌هایی که براساس حدس و گمان زده می‌شد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تاکید کرد: چه در مورد یک واکسن خاص و چه دارو‌های گیاهی نمی‌توان براساس حدس و گمان صحبت کرد، بلکه باید اجازه دهیم تحقیقات علمی انجام شود و هرآنچه تحقیقات علمی ثابت کرد سیستم بهداشت و درمان کشور از آن حمایت می‌کند.

وی با بیان اینکه درحالی که بسیاری از کشور‌های همسایه ما وارد کارآزمایی بالینی واکسن کرونا شدند کشور ما وارد نشد، گفت: کشور ما در کنار واکسن داخلی، سراغ دو تا از بهترین واکسن‌های کرونا در دنیا رفته که امیدواریم به زودی واردات آن شروع شود. منبع ما برای تایید واکسن مطالعات جهانی و سازمان غذا و دارو است.

نجفی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا، گفت: نه تنها محققان ما در ایران بلکه در دنیا هم هنوز داروی تایید شده برای بیماری کووید نداریم و واکسن‌هایی که در حال استفاده است یا تایید نشده یا سازمان بهداشت جهانی بنا به ضرورت آن‌ها را تایید کرده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه کووید۱۹ بیماری است که تازه به وجود آمده و خیلی از جنبه‌های آن شناخته نشده است، ادامه داد: به نتیجه نرسیدن تحقیقات بر روی دارو و واکسن موثر علیه کووید مشکل تمام دنیا و نه فقط کشور ما است.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا در مورد واکسن کرونای ایرانی نیز گفت: هم اکنون حداقل دو شرکت در ایران مجوز گرفته اند تا وارد فاز بالینی شوند و ان شا الله براساس برنامه ریزی صورت گرفته حداقل یکی از واکسن‌های ایرانی در خردادماه عرضه و واکسیناسیون مردم ما شروع شود.
 
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی