تیتر امروز

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری
روایت دیدار از قدیمی‌ترین جشن ایران زمین در این روزها

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری

هر سال وقتی آذر خانم (آذرماه) می‌خواهد رخت خود را جمع کند و برود یک اتفاقی می افتد که برای ایرانیان مقد است آن هم اجرای آیین شب چله یا همان یلداست اما این روزها همه می‌گویند چه یلدایی وقتی جیب...
اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند
بازخوانی یک گفت و گو

اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند

هشتم خرداد ۱۴۰۲ دیدارنیوز میزبان اشرف بروجردی اولین معاون زن دولت خاتمی بود. درگذشت او بهانه‌ای شد تا گفت‌وگوی پیشین را با ملاحظه اینکه حرف‌های او همچنان محل تامل است باز نشر کنیم.
محمود فتوحی: ایران امروز را، رسانه‌های داخلی و خارجی می‌سازند/ از دوره صفویه به بعد، وطن معنای ملک را پیدا کرد/ در ادبیات معاصر، مفهوم ایران تا حدودی ریزش پیدا کرد
گفت و گوی دیدار در برنامه «گپی نو» با پژوهشگر نام آشنای ادبیات فارسی:

محمود فتوحی: ایران امروز را، رسانه‌های داخلی و خارجی می‌سازند/ از دوره صفویه به بعد، وطن معنای ملک را پیدا کرد/ در ادبیات معاصر، مفهوم ایران تا حدودی ریزش پیدا کرد

در هفتمین برنامه از گپی‌نو، با محمود فتوحی، استاد و پژوهشگر نام‌آشنای ادبیات فارسی به گفت‌و‌گو پرداختیم و با او پیرامون مفهوم ایران در شعر فارسی خصوصا قصاید مدحی سخن گفتیم.

اثر بخشی ماسک‌های پارچه‌ای به نوع پوشش آن‌ها بستگی دارد

اکنون که چندین ماه است درگیر مقابله با بیماری همه گیر کووید-۱۹ هستیم، پوشیدن ماسک به عنوان موثرترین و بهترین راهکار برای عدم شیوع این بیماری توصیه می‌شود، اما با این حال، بسیاری از مردم هنوز هم در مورد موثر بودن ماسک‌های مختلف سوال دارند.

کد خبر: ۶۹۸۴۵
۱۱:۳۰ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۹

 
دیدارنیوز ـ به نقل از فیز، برای رفع تردید‌های مردم در مورد میزان تاثیر ماسک‌های مختلف در جلوگیری از شیوع و انتقال بیماری کرونا، "پادمانا بها پراسانا سیمها" از سازمان تحقیقات فضایی هند و "پراسانا سیم‌ها موهان رائو" از انستیتوی علوم و تحقیقات قلبی و عروقی، و "سری جایادوا" در هند به طور تجربی میزان گسترش جریان سرفه‌ها را در زیر ماسک‌های مختلف آزمایش کردند و یافته‌های خود را در مجله Physics of Fluids ارائه دادند.
 
دکتر "سیمها" در این رابطه گفت: اگر یک شخص آلوده با کاهش انتشار بتواند میزان آلودگی محیط را کاهش دهد، وضعیت برای افراد سالم حاضر در آن محیط به مراتب بهتر می‌شود.
تراکم و دما به طور کامل با یکدیگر مرتبط هستند و سرفه‌ها همیشه نسبت به محیط اطراف گرمتر هستند.
 
"سیمها" و "رائو" با استفاده از این ارتباط و استفاده از روشی به نام "تصویربرداری شلیرن" که تغییرات در چگالی را تصویر می‌کند، برای گرفتن عکس از سرفه‌های پنج داوطلب استفاده کردند. 
 
آن‌ها با پیگیری حرکت جریان هوای حاصل از سرفه در تصاویر پی در پی، سرعت و گسترش قطرات خارج شده از دهان آن‌ها را محاسبه کردند.
 
جای تعجب نیست که آن‌ها دریافتند که ماسک‌های N ۹۵ موثرترین ماسک در کاهش انتشار افقی سرفه هستند. ماسک‌های N ۹۵ سرعت اولیه سرفه را تا ۱۰ برابر کاهش داده و گسترش آن را بین ۰.۱ تا ۰.۲۵ متر محدود می‌کنند.
 
در عوض، سرفه‌ای که جلوی آن با ماسک گرفته نشود، می‌تواند تا ۳ متر حرکت کند. اما حتی یک ماسک یک بار مصرف ساده نیز می‌تواند این حالت را تا ۰.۵ متر پایین بیاورد.
 
"سیمها" گفت: حتی اگر یک ماسک تمام ذرات را فیلتر نکند، اگر ما بتوانیم از حرکت ابر‌هایی از این ذرات به فواصل زیاد جلوگیری کنیم، بهتر از این است که هیچ کاری نکنیم. در شرایطی که ماسک‌های پیشرفته در دسترس نباشند، برای عموم مردم به منظور کاهش سرعت انتقال بیماری، زدن هرگونه ماسکی بهتر از اصلا نزدن ماسک است.
 
با این حال، برخی از مقایسه‌های دیگر قابل توجه بود. به عنوان مثال، استفاده از آرنج برای پوشاندن دهان در هنگام سرفه معمولاً جایگزین مناسبی تلقی می‌شود که با آنچه که این محقق یافتند، مغایر است. آن‌ها می‌گویند این کار در حالتی موثر خواهد بود که روی آستین لباس سرفه شود و دست برهنه نمی‌تواند مانع مناسبی برای انسداد جریان هوا باشد و سرفه روی دست برهنه می‌تواند از جهات مختلف نشت کرده و در محیط اطراف منتشر شود.
 
"سیمها" و "رائو" امیدوارند که یافته‌های آن‌ها بر این استدلال که ماسک‌های پارچه‌ای معمولی بی اثر هستند، خاتمه دهد و تأکید می‌کنند که استفاده مداوم از ماسک باید به همراه رعایت فاصله گذاری اجتماعی همچنان مورد توجه قرار گیرد.
 
"سیمها" می‌گوید: رعایت فاصله اجتماعی چیزی است که نباید از آن چشم پوشی کرد، زیرا ماسک‌ها بدون نقص نیستند و نمی‌توانند ایمنی کاملی ایجاد کنند.
 
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۳۰ آذر
امروز يکشنبه ۳۰ آذر
امروز يکشنبه ۳۰ آذر
امروز يکشنبه ۳۰ آذر