
اختلافات داخلی در اسرائیل با اعتراضات جهانی همسو شدند تا اجرایی کردن طرح الحاق کرانه باختری را برای بنیامین نتانیاهو دشوارتر کنند. نخست وزیر اسرائیل برای جلب رضایت طرفهای اسرائیل، بسته پیشنهادی خود را به وزیر دفاع و وزیر خارجه این کشور ارائه داد.
دیدارنیوز ـ سرویس جهان: در حالیکه صدای اعتراض جهانیان به برنامه الحاق کرانه باختری روز به روز در جهان بلندتر میشود، حملات توپخانهای اسرائیل به نوار غزه و حرکت ماشینهای تخریب اسرائیل به سوی کرانه باختری بیشتر میشود. این در حالی است که عدم توافق میان گروههای و احزاب داخلی در اسرائیل، علامت سوال بزرگی در برابر این طرح به وجود آورده است. از سویی بنی گانتز، رقیب انتخاباتی بنیامین نتانیاهو با همراهی اشکنازی، وزیر امور خارجه اسرائیل بر این اعتقادند که طرح الحاق باید با همراهی کامل ایالات متحده اجرایی شود. از سوی دیگر نتانیاهو که این روزها با دادگاههای فساد مالی و درگیری با قضات دیوان روبروست، تمایل به اجرایی کردن سریعتر این طرح اشغالی است. اخبار ضد و نقیضی از همراهی ایالات متحده با رهبری مشاور دونالد ترامپ، چرالد کوشنر، با رویکرد اشکنازی و گاتس به گوش میرسد. در همین راستا صبح امروز، تایمز اسرائیل از ارائه پیشنهاد نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به اشکنازی و گانتس برای اجرایی کردن طرح الحاق خبر داد.
بیشتر بخوانید: ماههای آخر ترامپ و تقلای نتانیاهو برای الحاق کرانه باختری
بنا به این گزارش، نتانیاهو سناریوهای متفاوتی را برای اجرایی کردن این طرح به وزیر دفاع اسرائیل، بنی گانتس ارائه کرده است که از انجام حرکات نمادین برای الحاق تا گسترش حاکمیت اسرائیل در این مناطق را شامل میشود. هدف از ارائه این پیشنهادها، تسریع در اجرایی کردن طرح موسوم به طرح صلح ترامپ عنوان شده است. روز گذشته نخست وزیر اسرائیل در دیدار با وزیر دفاع این کشور در تلاش است که مخالفان را با خود همراه کند.
بنا به گزارش «تایمز اسرائیل» گانتس و اشکنازی در دیدارهای خود با سفیر ایالات متحده در تل آویو از مخالفت با طرح نتانیاهو سخن گفتند. این دو بر این باورند که طرح االحاق سی درصد از کرانه باختری به حاکمیت اسرائیل نباید اقدامی یکجانبه از سوی اسرائیل باشد و باید مزایایی نیز برای طرف فلسطینی داشته باشد تا پیامدهای این طرح را کاهش دهد.
بیشتر بخوانید: اعتراض به اشغالگری در پایتخت اسرائیل
در هفته جاری نتانیاهو گفت که الحاق کرانه باختری از ابتدای جولای و در چند مرحله انجام میگیرد. نخست وزیر اسرائیل بر تصمیم جدی خود برای اجرای طرح الحاق کرانه باختری از ابتدای جولای آینده و طی چند مرحله تاکید کرد. بنیامین نتانیاهو در دیدار با شماری از افسران ارتش رژیم صهیونیستی تاکید کرد که دولت آمریکا اصرار دارد که اجماعی داخلی بر سر الحاق کرانه باختری طی چند مرحله شکل گیرد. وی افزود دولت ترامپ اصرار دارد الحاق کرانه باختری با توافق تمامی طرفهای اسرائیلی انجام گیرد، به همین خاطر این طرح یکجا اجرا نخواهد شد، بلکه اجرای آن در چندین مرحله خواهد بود. نتانیاهو همچنین تاکید کرد که هرگز چیزی به اسم «کشور مستقل فلسطین» تشکیل نخواهد شد و او هرگز چنین کشوری را به رسمیت نمیشناسد.
از سوی دیگر صالح العاروری، نائب رئیس دفتر سیاسی حماس با شبکه ماهوارهای الاقصی اذعان داشت: «نسبت به الحاق هر بخشی از کرانه باختری به شدت هشدار میدهیم و باید موضعی حقیقی برای مقابله با این طرح اتخاذ شود. مهمترین و بزرگترین مشوق رژیم صهیونیستی برای الحاق کرانه باختری، دولت آمریکا است.». العاروری افزود که از هر راهکار مشروعی برای مقابله با الحاق کرانه باختری استفاده میکنیم.
ادامه واکنشهای بینالمللی
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که الحاق کرانه باختری به تشدید تنش و درگیریها منجر خواهد شد. روز گذشته، لاوروف در کنفرانس خبری با جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اظهار داشت که روسیه و اتحادیه اروپا اتفاق نظر دارند که الحاق اراضی فلسطینی به رژیم صهیونیستی میتواند موج جدیدی از تنش و خشونت در منطقه را در پی داشته باشد. وی تاکید کرد که این طرح همچنین شانس تحقق راه حل تشکیل دو کشور را نیز کاهش میدهد.
در همین حال، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس هم ضمن اعلام مخالفت کشورش با این طرح، آن را نقض قوانین بینالملل دانست. جانسون عنوان کرد که ما به شدت مخالف این طرح هستیم. سلطان عبدالله احمد شاه پادشاه مالزی نیز ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت ملت فلسطین، بر حمایت همهجانبه کشورش از فلسطینیان تاکید و عنوان کرد که کشورش همراه با تمامی اعضای سازمان همکاری اسلامی و جامعه بینالملل به شدت مخالف طرح الحاق کرانه باختری است.
همچنین پادشاه اردن که در همسایگی با اسرائیل قرار دارد، بار دیگر نسبت به اجرای طرح الحاق کرانه باختری به رژیم صهیونیستی هشدار داد و تاکید کرد که این طرح موجب به خطر افتادن امنیت در خاورمیانه خواهد شد. ملک عبدالله دوم در گفتگو با شماری از مسئولان کنگره آمریکا از طریق ویدیو کنفرانس هشدار داد که الحاق یکجانبه هر بخشی از کرانه باختری امری مردود و غیرقابل قبول است و فرصت تحقق صلح و امنیت در خاورمیانه را از بین میبرد. عبدالله دوم تاکید کرد که صلح و سازش در منطقه تنها از رهگذر تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی محقق خواهد شد. در همین راستا، ظهر امروز، وزیر خارجه اردن راهی رام الله شد تا پیام شاه این کشور را به محمود عباس برساند. وزیر امور خارجه پاکستان نیز امروز بار دیگر تاکید کرد که کشورش هرگز اسرائیل را به رسمیت نخواهد شناخت.