تیتر امروز

سمانه نایینی:
گفت‌وگوی ویژه دیدارنیوز با یک فعال حوزه روابط عمومی سمن‌ها

سمانه نایینی: "جمع‌آوری" مناسب پسماند است نه کارتن‌خواب‌ها و کودکان کار/ ناکارآمدی شهرداری به سازمان‌های مردم نهاد آسیب زد/ خلع سواد رسانه‌ای پاشنه آشیل روابط عمومی‌ها است

امروز ۲۷ اردیبهشت ماه روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی‌هاست و این روز بهانه‌ای شد تا دیدارنیوز در گفت و گویی با یکی از فعالان حوزه روابط‌عمومی سمن‌ها، چالش‌ها و کاستی‌های این حوزه را بررسی کند.
تلاش کن! طلاش کن

تلاش کن! طلاش کن

رویکرد پریسکوپ برآن است که دغدغه و علاقه مندی‌های نسل z رو با تجربه و دانش نسل‌های قبل‌تر ادغام کند تا نتایج جالب و جدیدی در راستای اهداف شغلی هر دو نسل برسد. در قسمت سوم این برنامه چشم پریسکوپ...
رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه‌پلاس با وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان رضا صالحی امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بود؛ او از دلایل فرار نخبگان گفت و تاکید کرد که به همین دلیل سالیانه ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از...
درخواست مجدد احمد منتظری برای تریبون زنده در صدا و سیما

نامه احمد منتظری به صداوسیما در اعتراض به پخش مستند قائم مقام

احمد منتظری پسر مرحوم آیت‌الله حسینعلی منتظری در نامه‌ای به سازمان صداوسیما خواستار تریبون زنده برای دفاع از پدر خود شد.

کد خبر: ۵۷۰۵
۱۰:۰۸ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۷

دیدارنیوز - احمد منتظری فرزند آیت الله منتظری به پخش مستند قائم مقام در صدا و سیما اعتراض کرد و با نوشتن نامه ای خواستار تریبون زنده برای دفاع از پدرش شد. 
 
روز گذشته مستند قائم‌مقام که به بررسي زندگي و رسم سياست‌مداري مرحوم آيت‌الله منتظري مي‌پردازد، اين بار از شبکه سوم سيما روي آنتن رفت. يک بار ديگر اين مستند به تاريخ چهارم ارديبهشت ماه سال جاري از شبکه مستند پخش شده بود. همان زمان فرزند آيت‌الله يعني احمد منتظري در اعتراض به پخش مقطع اين مستند در صداوسيما اعتراض کرده و نامه‌اي را خطاب به علي‌عسگري، رئيس صداوسيما نوشته بود. او روز گذشته باز هم در اعتراض به پخش اين برنامه، همان نامه اعتراضي را مجددا در کانال خود بازنشر داد.
 
مستند «قائم‌مقام» روايتي از زندگي آيت‌الله حسينعلي منتظري است که با محوريت قراردادن فرازونشيب‌هاي زندگي آيت‌الله منتظري در دوراني که به عنوان قائم‌مقام رهبري معرفي شده بود، تلاش دارد روايتي از اين شخصيت به دست دهد که به گفته برخي چهره‌هاي حاضر در اين مستند از جمله باقي و فرزند آيت‌الله، سوگيرانه است. مستند «قائم‌مقام» در يازدهمين جشنواره سينما حقيقت حضور داشت. پس از آن در جشنواره عمار حضور پيدا کرد و جايزه ويژه بخش تاريخ معاصر اين جشنواره را به خود اختصاص داد. بعد از آن اين مستند در فضاي مجازي بازنشر داده شد و بعد هم در «برنامه به اضافه مستند» روي آنتن رفت. اين مستند به تهيه‌کنندگي مهدي صفارهرندي و کارگرداني سيدعلي صدري‌نيا توليد شده است.

اما از زماني که بازنشر فيلم شروع شد، برخي از شخصيت‌هايي که در فيلم حضور داشته و مصاحبه کرده بودند، به سانسور سخنانشان در مستند اعتراض کردند. عمادالدين باقي از جمله اين چهره‌ها بود. او در مطلبي که در اختيار «شرق» قرار داده بود، نوشته بود: «پلان کار، ناگزير سوگيرانه است. همچنين به دوستان عرض کردم تمام آنچه درباره آيت‌الله منتظري گفته شده، ازجمله مسائل مربوط به مهدي هاشمي و فيلم‌هاي نبش قبر مقتولان پرونده مهدي هاشمي در ٣٠ سال گذشته، به تکرار در رسانه‌هاي چاپي، صوتي و تصويري در تيراژهاي ميليوني گفته شده است. استفاده از برخي چهره‌ها براي سخن‌گفتن در نقد آيت‌الله منتظري، از نقاط ضعف ديگر مستند است که باعث مي‌شود به نتيجه معکوسي برسد و در مجموع، اين مستند در افکار عمومي به زيان آيت‌الله منتظري تمام نخواهد شد؛ زيرا برخي مطالب که از ديدگاه تهيه‌کنندگان محترم نقطه ضعف آيت‌الله منتظري بوده، از ديدگاه بسياري از مردم نقطه مثبت تلقي خواهد شد و اين مسئله ريشه در شکافي دارد که ميان ديدگاه موافقان و مخالفان وجود دارد».

نامه احمد منتظري به رئيس صداوسيما

احمد منتظري هم در نامه‌اش به رئيس سازمان صداوسيما که روز گذشته بار ديگر در کانالش بازنشر داد، نوشته است: بدون شک براي شما نيازي به تکرار نيست که حق هر شهروندي براي پاسخ به اتهامات محفوظ است ولي يادآور مي‌شوم که طبق ماده ۳۰ الحاقي سال ۱۳۸۸ اساسنامه سازمان صداوسيما «چنانچه در برنامه‌هاي پخش‌شده سازمان (اعم از خبري، گزارشي، توليدي در قالب‌هاي مختلف بياني ـ تصويري و نمايشي) از شبكه‌هاي محلي، سراسري و بين‌المللي يا در اطلاعيه‌هاي صادره از سوي آن سازمان مطالبي مشتمل بر توهين، افترا يا خلاف واقع نسبت به هر شخص (اعم از حقيقي يا حقوقي) باشد يا به هر نحوي اظهارات اشخاص تحريف گردد، مدعي مي‌تواند اعتراض خود را كتبا به سازمان صداوسيما منعكس نمايد. سازمان صداوسيما در صورت قبول اعتراض، ظرف 24ساعت پاسخ وي را به صورت عادلانه، حداقل دو برابر زمان اصل مطلب كه از پنج دقيقه كمتر نباشد، در همان برنامه و ساعت و در همان شبكه به طور رايگان پخش نمايد... ولي با کمال تأسف قصه پرغصه تهمت و افترا و پخش دروغ‌هاي سازمان‌يافته با بودجه بيت‌المال عليه آيت‌الله‌العظمي منتظري در سه دهه گذشته بر کسي پوشيده نيست؛ اما انتشار آن از سيماي جمهوري اسلامي معنا و مفهوم ديگري دارد. سازمان صداوسيما بيش از هر نهاد ديگر بايد معناي مستند را بداند و با انتشار مجموعه‌اي غيرمستند و يک‌سويه اجازه ندهد آبروي آن نهاد بر باد رود. مجموعه‌اي که با موضع‌گيري خاص و قضاوت يک‌طرفه تهيه شده، چگونه مي‌تواند مستند بي‌طرف باشد؟! آن هم توسط افرادي با گرايش خاص سياسي و جناحي در جهت مخالفت تند و غيرمنصفانه با آيت‌الله منتظري. شگفت‌تر آنکه پس از پخش مستند قائم‌مقام ميزگردي کاملا يک‌طرفه و جهت‌دار از طرف خود شبکه تلويزيوني درباره آن گذاشته شد و همان مطالب را تکرار کردند و در واقع خود صداوسيما هم با اين فيلم همنوايي کرد!... کساني که براي تهيه مستند و گرفتن مصاحبه نزد من آمدند، اظهار داشتند در مورد آيت‌الله منتظري افراط و تندروي‌هاي زيادي شده است و ما درصدد تهيه مستند بي‌طرفي هستيم و اينجانب با تصور اينکه اين حضرات از تبليغات سوء اين ۲۸ سال نتيجه نگرفته‌‌اند و قصد دارند راه ديگري انتخاب کنند، به آنان اطمينان نمودم و حدود سه ساعت مصاحبه انجام شد؛ ولي آنان کاملا يک‌سويه عمل کردند و حتي در مواردي مثل ارسال نامه اعدام‌هاي تابستان ۶۷ به بي‌بي‌سي بحث و گفت‌وگوي مفصلي انجام شد که مصاحبه‌کنندگان قانع شدند که اين نامه محرمانه در آن زمان خاص توسط مخالفين آيت‌الله منتظري که درصدد حذف ايشان از نظام بودند در اختيار بي‌بي‌سي قرار گرفته است، ولي با اين حال در اين مجموعه القاي شبهه کردند و در راستاي هدف خاص خود اين کار ناشايست را به بيت و علاقه‌مندان آيت‌الله منتظري نسبت مي‌دهند.

درخواست تريبون زنده

در ادامه اين نامه آمده است: مطابق ماده ۹ اساسنامه سازمان صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران که «هدف اصلي سازمان به عنوان يک دانشگاه عمومي نشر فرهنگ اسلامي، ايجاد محيط مساعد براي تزکيه و تعليم انسان و رشد فضائل اخلاقي و... مي‌باشد» و نيز بر اساس موازين حقوقي و شرعي که پاسخ‌گويي به هر اتهامي را حق متهم‌عليه مي‌داند، مصرانه خواستارم حال که با انتشار اين مجموعه به نام «مستند قائم‌مقام» تهمت‌ها و تخريب‌هايي نسبت به چهره مرحوم آيت‌الله‌العظمي منتظري انجام شده است فرصتي را در اختيار نمايندگاني از بيت معظم‌له قرار دهيد تا در برنامه‌اي زنده پاسخ محتوايي به موارد شبهه‌انگيز فوق‌الذکر ارائه نمايند و مردم خود قضاوت نمايند. در غير اين صورت بر اساس آيه شريفه «لايحب الله الجهر بالسوء من القول الا من ظلم» حق پيگيري و تظلم از سوي مجاري قانوني و حقوقي ملي و بين‌المللي را خواهيم داشت».

اين چندمين‌بار است که در روز‌هاي گذشته صداوسيما به دليل پخش يا ساختن برخي از برنامه‌ها با واکنش‌هاي مختلفي روبه‌رو مي‌شود. يکي از اين موارد پخش برنامه‌اي درباره فعاليت يکي از اکانت‌هاي اينستاگرامي بود که فيلم‌هاي رقص خود را منتشر مي‌کرد و در نهايت مشخص شد که مراجع قضائي خواستار پخش اعترافات صاحبان اکانت‌هاي اينستاگرامي نشده بودند. همچنين در ماجراي مؤسسه ثامن‌الحجج وقتي پاي بعضي از سلبريتي‌ها به ميان آمد، برنامه حالا خورشيد با اجراي رشيدپور، احسان عليخاني را در آنتن زنده مقابل بينندگان قرار داد تا به دفاع از خود بپردازد. با اين حال اين برنامه هم از نقد بينندگان و فعالان فضاي مجازي بي‌نصيب نماند. حالا بايد ديد سازمان صداوسيما که براي دومين بار مستند قائم‌مقام را پخش کرده به بيت آيت‌الله منتظري اجازه دفاع از خودشان در برابر مستند پخش‌شده را مي‌دهد يا نه؟
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی