دیدارنیوز ـ شهرام موحدی در خصوص صحبتهایی پیرامون وجود سم افلاکتوسین در شیرهای پاستوریزه در یک برنامه تلویزیونی مطرح شد، اظهار کرد: متاسفانه در صدا و سیما کارشناسانی صحبت میکنند که اطلاعات کافی ندارند و اطلاعات آنها تنها مجدود به چند پایان نامه محدود است و به صورت ناخوآدگاه باعث تشویش اذهان عمومی میشوند.
وی با تاکید بر اینکه باوجود محدودیتهای کشور، نیاز به حمایت از تولیدات داخلی داریم، تصریح کرد: خط قرمز حوزه دامپزشکی، وزارت بهداشت، استاندارد و ... سلامت مردم است و نسبت به این موضوع کوتاه نمیآییم.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: در طول سال شاید بیش از ۵۰۰ پرونده قضایی با موضوعات مختلف که به صورت مستقیم و غیرمستقیم با سلامت مردم ارتباط دارد در حوزه دامپزشکی تشکیل میشود.
وی با تاکید بر اینکه مردم در کنار حق دانستن، نیاز به آرامش فکری و روحی دارند، اظهار کرد: البته منبع دانستن مردم باید صحیح باشد که متاسفانه گاهی صدا و سیما با دعوت از افرادی در قالب کارشناس شرایط را ملتهت میکند.
موحدی با بیان اینکه حوزه شیر در کشور به چند بخش تقسیم میشود، توضیح داد: بحث سلامت و نظارت شیر تا پشت در کارخانه پاستوریزه بر عهده دامپزشکی است، اما در کارخانه و بعد از فراورده شدن شیر سلامت و نظارت این محصول بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است، البته در دنیا نظارت بر محصول شیر از مزرعه تا چنگال، بر عهده دامپزشکی است.
وی تاکید کرد: البته این تفاوتها در کشور شاید موجب بهبود عملکرد میشود و در این شرایط دستگاههای مختلف در کنار یکدیگر آزمایشها و نتایج متفاوتی انجام خواهند داشت.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با تاکید بر اینکه خوشبختانه امروز دامپزشکی کشور در کنار تمام کاستیها به بلوغ فکری و عملکردی رسیده است، اظهار کرد: دامپزشکی از مزرعهای که شیر در آن تولید میشود و از کارخانجات خوراک دام و حتی قبلتر از آن یعنی جایی که مواد اولیه خوراک دام وارد این کارخانجات میشود، نظارت خود را آغاز میکند.
وی تصریح کرد: امروز کارخانجات تولید و تامین خوراک دام با تکنولوژیهای روز دنیا پیش میروند و حتی به کل خلیج فارس و بخشی از اروپا صادرات دارند.
موحدی ادامه داد: به طور قطع در مزارع، شیر تولیدی مورد آزمایش قرار میگیرد و سپس وارد کارخانجات میشود، همچنین در این واحدها شیر و محصولات لبنی مورد آزمایشات سنگینی قرار میگیرند.
وی درباره آزمایشات مربوط به حوزه افلاتوکسین، تصریح کرد: دامپزشکی آزمایشات بسیاری نه تنها در خصوص افلاتوکسین بلکه حدود ۳۰ پارامتر موجود در شیر را پایش و آزمایش میکند.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه افلاتوکسین سمی ناشی از کپک زدگی مواد خوراکی گاو است، اظهار کرد: حد استاندارد افلاتوکسین در آمریکا ۰.۵ میکروگرم در لیتر است، اما در آزمایشات انجام شده کشور و به خصوص اصفهان میزان افلاتوکسین دو صدم میکرو گرم بر لیتر است.
وی تاکید کرد: مطابق این آزمایشها وضعیت افلاتوکسین در شیرهای تولیدی استان اصفهان فوق العاده است و حتی از استانداردها آمریکا و اتحادیه اروپا پایینتر است و اگر شیر ورودی در زمان تحویل به کارخانهها مشکلی داشته باشد، توقیف خواهد شد.
موحدی با اشاره به اینکه استان اصفهان سالانه با تولید بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن شیر، رتبه نخست کشور را دارد، اظهار کرد: این استان همچنین رتبه نخست تولید باکیفیتترین شیر کشور را دارد که با رایزنیهای انجام شده با وجودی سختگیریهای روسیه در واردات صنایع لبنی، در حال حاضر دو کارخانه استان اصفهان مجوز صادرات محصولات لبنی خود به روسیه را دارند.
وی گفت: طی ۹ ماهه نخست امسال بیش از ۷ هزار تن خامه و همچنین بیش از ۴ هزار تن پنیر از اصفهان به روسیه صادر شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با تاکید بر اینکه بهترین شیر در استان اصفهان و کشور تولید میشود، توضیح داد: شیرهای تولیدی استان اصفهان، بهترین بار میکروبی و کیفیت را داشته مشکلی از لحاظ افلاتوکسین ندارد و امروز سالمترین شیر دنیا در این استان تولید میشود.
وی در خصوص شیرهای توزیع شده در لبنیاتهای سنتی سلامت آنها از لحاظ سم افلاتوکسین، تاکید کرد: دامپزشکی و دانشگاه علوم پزشکی به هیچ عنوان مصرف لنبیات سنتی را به مردم توصیه نمیکند چراکه شیر