تیتر امروز

رای منفی ایران به قطعنامه تشکيل کشور فلسطین!/ پزشکیان و عراقچی در قطر/ توافق ایران و آژانس با تائید شورای عالی امنیت ملی
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

رای منفی ایران به قطعنامه تشکيل کشور فلسطین!/ پزشکیان و عراقچی در قطر/ توافق ایران و آژانس با تائید شورای عالی امنیت ملی

این صد و شانزدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان دکتر مهدی خورشیدی جامعه شناس و پژوهشگر حوزه توسعه بود؛ او در این گفت‌و‌گو تاکید کرد اگر همت مردم نبود امروز سعید جلیلی رئیس جمهور بود نه مسعود پزشکیان.
دین ناب محمدی(ص) باید مورد توجه قرار بگیرد/ باید از تفسیرهای نادرست و ظالمانه فاصله بگیریم/ تحریف شخصیت‌های مذهبی و بدل ساختن آن‌ها به مقام خدایی، الگو بودن‌شان را زیر سوال می‌برد
در سی‌و‌نهمین برنامه دیدار اندیشه با سلیمانی اردستانی مطرح شد:

دین ناب محمدی(ص) باید مورد توجه قرار بگیرد/ باید از تفسیرهای نادرست و ظالمانه فاصله بگیریم/ تحریف شخصیت‌های مذهبی و بدل ساختن آن‌ها به مقام خدایی، الگو بودن‌شان را زیر سوال می‌برد

در سی‌ونهمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام عبدالرحیم سلیمانی اردستانی با موضوع "محمد (ص) تحریف شده‌ترین شخصیت تاریخ" گفت‌و‌گو کردیم.

اعتراض مردم مصر در میدان التحریر؛ این بار علیه السیسی

مصری‌ها برای اولین بار بعد از چند سال تظاهراتی را علیه رژیم عبدالفتاح سیسی در میدان التحریر برگزار کردند. در واقع مصر روز جمعه روز استثنایی را سپری کرد به طوریکه هزاران شهروند به خیابان‌ها آمدند و فریاد "عبدالفتاح سیسی باید برود" را سر دادند؛ گامی که سرآغاز خیزش مردمی در انقلاب ۲۵ ژانویه ۲۰۱۱ را تداعی می‌کند.

کد خبر: ۳۵۶۹۵
۱۰:۰۹ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۸

دیدارنیوز - به نقل از شبکه الجزیره، مصری‌ها برای اولین بار پس از چند سال، تظاهراتی را در میدان التحریر قاهره برگزار کردند و علیه سرنگونی نظام شعار سر دادند.

فعالان شبکه‌های اجتماعی تصاویری از تظاهرکنندگان منتشر کردند که تصاویر رئیس‌جمهوری این کشور را در دو شهر دمیاط و المنصوره پایین می‌کشیدند.

صدها تظاهرکننده نیز در شعارهایی علیه سیسی خواستار کناره‌گیری او شدند و تصاویر او را پاره کردند.

برای اولین بار از زمان سقوط دولت محمد مرسی از طریق کودتای نظامی در سوم ژوئیه ۲۰۱۳ است که میدان التحریر در مرکز قاهره شاهد حضور صدها شهروند مصر در مخالفت با نظام عبدالفتاح سیسی است.

تظاهرکنندگان توانستند خود را به میدان‌های اصلی مصر از جمله میدان التحریر که نماد انقلاب ژانویه است برسانند در حالی که این میدان طی سال‌های گذشته به روی تظاهرات‌ها و تجمعات مردمی بسته بود.

اما نیروهای امنیتی این بار برخلاف سابق برخورد خشونت‌آمیزی با تظاهرکنندگان نداشتند.

همچنین استان‌های اسکندریه، سوئز، دقهلیه، الغربیه و دمیاط شاهد تظاهرات‌هایی در محکومیت سیسی و نظامش بود.

این خیزش جدید در پاسخ به دعوت هنرمند و تاجر و پیمانکار مصری یعنی محمد علی به پا شده که معتقد است اولین هدفش را عملی کرده و ترس ناشی از چند سال سرکوب را شکسته است.

محمد علی بعد از خروج تظاهرکنندگان متعهد به برداشتن گام‌های بعدی شده و از محمد زکی وزیر دفاع مصر خواسته سیسی را به دلیل ریختن خون مصری‌ها بازداشت کند.

وی تاکید کرد: اگر سیسی کناره‌گیری نکند و بازداشت نشود خودم به قاهره می‌آیم و وزیر دفاع مصر باید پیامدهایش را بپذیرد.

در این راستا هشتگ میدان- التحریر در لیست ترندها در شبکه‌های اجتماعی مصر و هشتگ سیسی برو در رتبه دوم ترندها در مصر قرار گرفت.

تعداد توییت‌ها روی هشتگ میدان التحریر در ساعات اولیه به ۷۰۰ هزار توییت رسید.

تاکنون موضع رسمی از سوی دولت مصر درباره این تظاهرات‌ها منتشر نشده است.

نیروهای امنیتی مصر از چند روز پیش تدابیر امنیتی شدیدی را در چند منطقه حساس پایتخت اتخاذ و تعدادی از فعالان را بازداشت کردند. یک تاجر و هنرمند جدا شده از نظام به نام محمدعلی خواهان برگزاری تظاهرات شده بود.

به گفته منابع، احزاب سیاسی مصری و جریان‌های فعال محلی در فراخوان برای این تظاهرات مشارکت نداشتند.

از سوی دیگر، حساب‌های کاربری طرفدار سیسی در شبکه‌های اجتماعی مدعی شدند که ویدیوهایی که درباره تظاهرات در میدان التحریر منتشر شده جعلی و مربوط به چند سال قبل هستند.

برخی نیز می‌گویند، تظاهرات در واقع مراسم خوشحالی مصری‌ها از پیروزی تیم الاهلی بر تیم الزمالک بوده نه تظاهرات علیه سیسی.

روزنامه الیوم السابع که حامی نظام مصر است نوشت که آرامش بر میدان التحریر حکم‌فرماست و شبکه‌ها ویدیوها را جعل کرده‌اند.

اما عمرو ادیب، یکی از اصحاب رسانه نزدیک به نظام در شبکه ام بی‌سی به تظاهرات محدودی علیه سیسی اذعان کرد.

این در حالی است که سیسی، رئیس‌جمهوری مصر جمعه‌ شب برای شرکت در نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک رفت. منابع دولتی مصری اعلام کرده بودند که عبدالفتاح سیسی درحال بررسی لغو سفرش به نیویورک یا کوتاه کردن مدت سفرش است.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۵ شهريور
امروز سه‌شنبه ۲۵ شهريور
امروز سه‌شنبه ۲۵ شهريور
امروز سه‌شنبه ۲۵ شهريور