تیتر امروز

کیانوش جهانپور:تداوم مهاجرت متخصصان، یعنی از بین رفتن ساختار نظام پزشکی/تولیدکنندگان داخلی سرخورده شدند/خبر جلوگیری از واردات واکسن کرونا کذب محض بود
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با سخنگوی پیشین وزارت بهداشت:

کیانوش جهانپور:تداوم مهاجرت متخصصان، یعنی از بین رفتن ساختار نظام پزشکی/تولیدکنندگان داخلی سرخورده شدند/خبر جلوگیری از واردات واکسن کرونا کذب محض بود

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود به میزبان دکتر کیانوش جهانپور، سخنگوی پیشین وزارت بهداشت بود، او از هجمه‌های خبرهای فیک و فشار‌های زیاد در دوران کرونا گفت.
پس از درگذشت رئیسی چه خواهد شد؟
از چشم جهان (۱۵۲)

پس از درگذشت رئیسی چه خواهد شد؟

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران همراه با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، در ۱۹ می‌در حادثه سقوط چرخ‌بال درگذشت. در این حادثه شش نفر دیگر نیز کشته شدند.
تغییر احکام‌ اجتماعی از منظر دین عقلایی؛ پروژه اتمام یافته یا شروع یک پروسه اصلاحی مادام العمر؟
اولین برنامه دیدار اندیشه با حضرت آیت الله ایازی

تغییر احکام‌ اجتماعی از منظر دین عقلایی؛ پروژه اتمام یافته یا شروع یک پروسه اصلاحی مادام العمر؟

در اولین برنامه «دیدار اندیشه»، حسین جعفری به شهر قم رفته و گفتگویی جالب و شنیدنی با آیت الله ایازی از مدرسین و محققین و اندیشه ورزان حوزه علمیه در قم داشته، که در ادامه می‌خوانید.

نقش آفرینی شورایاری ها، موانع و راهکارها

اگر مدیران شهری این تصور را داشته باشند که شورایاری دارد برای ایشان کار تراشی می‌کند و دارد به مطالبات مردم دامن می‌زند، حتما به این سمت خواهند رفت که شورایاران را مهار کنند و در برابرشان مانع ایجاد نمایند. همین حالت در مورد اعضای شورای شهر هم صادق است. اگر اعضای شورا فکر کنند که شورایاری‌ها رقبای آینده ایشان برای حضور مجدد در شورا هستند، طبیعی است که در قبال شورایاری موضع منفی اتخاذ خواهند کرد و به نوعی با شهرداری همسو می‌شوند و در نتیجه شورایاری‌ها نخواهد توانست به وظایف پیش بینی شده خود عمل نمایند.

کد خبر: ۳۵۱۶۴
۰۸:۳۲ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۸

دیدارنیوز ـ وحیدسلوکی*: شورایاری‌ها یک پتانسیل بزرگی است که نهفته مانده و هنوز هم شناخته نشده است. در صورتی که شورایاری و جایگاه حقوقی و شهروندی آن شناخته شود می‌تواند یک عامل و اهرم کمک دهنده و ارزشمند باشد که به شورای شهر و شهرداری به صورت عالمانه و درست کمک کند.


شورایاری یک ظرفیت کارشناسی رایگان و فراگیر است که در هر زمان و در سطح تمام محلات تهران وجود دارد. یک ویژگی خاص آن هم ارتباط مستقیم و پیوسته با مردم در سطوح محله و منطقه است. این ویژگی را نمایندگان مجلس و شورای شهر ندارند. ارتباط ایشان خصوصا در شهر‌های بزرگ یک ارتباط عمودی با مردم است ولی شورایاران ارتباط چهره به چهره و صمیمی با مردم دارند و همین ویژگی می‌باشد که شورایاری در تهران را متمایز می‌کند.


به طور مثال باید گفت یک نماینده مجلس در تهران شاید بیش از یک میلیون رای کسب کند، اما نه رای دهندگان به خود را می‌شناسد و نه شاید تا آخر عمرش بتواند به محل زندگی این رای دهندگان برود و از نزدیک با موکلین خود گفتگو کند. این خصوصیت شورایاری‌ها به آن‌ها این امکان را می‌دهد از نیاز‌های واقعی مردم اطلاع داشته باشند و با بیان آن به صورت دسته‌بندی و کارشناسی شده از هدر رفت منابع جلوگیری کنند و همچنین رضایت شهروندان افزایش پیدا کند.


همچنین اگر خود شورایاران این وظیفه را خوب انجام ندهند و یا اینکه نگاه مدیریت شهری به شورایاری‌ها مثبت نباشد و به چشم یک مزاحم به آنان نگاه کند، آن وقت همه چیز فرو خواهد ریخت.


اگر مدیران شهری این تصور را داشته باشند که شورایاری دارد برای ایشان کار تراشی می‌کند و دارد به مطالبات مردم دامن می‌زند، حتما به این سمت خواهند رفت که شورایاران را مهار کنند و در برابرشان مانع ایجاد نمایند.


همین حالت در مورد اعضای شورای شهر هم صادق است. اگر اعضای شورا فکر کنند که شورایاری‌ها رقبای آینده ایشان برای حضور مجدد در شورا هستند، طبیعی است که در قبال شورایاری موضع منفی اتخاذ خواهند کرد و به نوعی با شهرداری همسو می‌شوند و در نتیجه شورایاری‌ها نخواهد توانست به وظایف پیش بینی شده خود عمل نمایند.


در مورد نگاه شورای شهر به شورایاری‌ها، واقعیت این است که ما از ظرفیت شورایاران زیاد استفاده نمی‌کنیم. اعضا و کمیسیون‌های شش گانه شورا ارتباط منظمی با شورایاری ندارند. اگر هم ارتباطی هست، نامنظم و موردی می‌باشد.


شورایاری‌ها علاوه بر نقش آفرینی در سطح محلی در بحث مدیریت شهری یک ظرفیت عظیم برای فعالیت‌های اجتماعی محسوب می‌شوند و می‌توانند شروعی باشند برای ارتباط سالم و مؤثر دولت با مردم.


در حال حاضر هزینه‌های شهرداری بسیار روند افزایشی داشته و از طرف دیگر هم می‌توان گفت این هزینه‌ها قابل قبول برای مردم نمی‌باشد چرا که در جا‌هایی که نیاز بیشتری بوده و در اولویت هستند هزینه نشده و شورایاری‌ها در هدفمندشدن بهتر، می توانند نقش موثری را ایفا نمایند.


برای آموزش دادن به مردم و فرهنگ سازی و گفتگو و تعامل با مردم، افزایش کارآمدی مدیریت کشور و کاهش خطا‌ها در نظام تصمیم گیری‌ها و از همه مهم‌تر ترویج حقوق و مسئولیت‌های شهروندی و مسئولیت پذیری اجتماعی و مشارکت جویی همگانی در عرصه‌های مختلف زندگی اجتماعی، شورایاری بسیار نقش موثری را ایفا می‌کند.


از طرفی می‌توان گفت که اعضای شورایاری‌ها نماینده مردم محسوب‌ می‌شوند که با رای مستقیم هم انتخاب شده اند و این بسیار ارزشمند است لذا خود شورایاری‌ها باید به فکر تثبیت جایگاه و وجهه قانونی خود باشند تا بتوانند راحت‌تر پاسخگوی مطالبات مردم بوده و سهم خود را ادا نمایند و در این مسیر از پناسیل‌های خود در راه خدمت، حداکثر بهره را ببرند.

*منتخب شورایاری شورای اسلامی شهرتهران

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی