تیتر امروز

عراقچی: برای حمله دوباره اسرائیل آماده‌ایم/ هشدار جبهه اصلاحات به پزشکیان/ قالیباف: کابینه ترمیم نشود استیضاح می‌کنیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

عراقچی: برای حمله دوباره اسرائیل آماده‌ایم/ هشدار جبهه اصلاحات به پزشکیان/ قالیباف: کابینه ترمیم نشود استیضاح می‌کنیم

این صد و چهل و یکمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری
روایت دیدار از قدیمی‌ترین جشن ایران زمین در این روزها

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری

هر سال وقتی آذر خانم (آذرماه) می‌خواهد رخت خود را جمع کند و برود یک اتفاقی می افتد که برای ایرانیان مقد است آن هم اجرای آیین شب چله یا همان یلداست اما این روزها همه می‌گویند چه یلدایی وقتی جیب...
اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند
بازخوانی یک گفت و گو

اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند

هشتم خرداد ۱۴۰۲ دیدارنیوز میزبان اشرف بروجردی اولین معاون زن دولت خاتمی بود. درگذشت او بهانه‌ای شد تا گفت‌وگوی پیشین را با ملاحظه اینکه حرف‌های او همچنان محل تامل است باز نشر کنیم.
محمدصادق جوادی‌حصار مطرح کرد

مشکلات امروز؛ محصول عملکرد دولت‌های همسوی تندرو‌ها

محمدصادق جوادی‌حصار، فعال سیاسی می‌گوید که مشکلات امروز محصول عملکرد دولت‌های همسوی تندرو‌های جریان راست است.

کد خبر: ۱۹۳۳۴۰
۱۱:۱۶ - ۰۲ دی ۱۴۰۴

مشکلات امروز؛ محصول عملکرد دولت‌های همسوی تندرو‌ها

دیدارنیوز: یک فعال سیاسی معتقد است که دولت همسوی جریان پایداری، کشور را به لبه پرتگاه نزول و سقوط نزدیک کرده بود.

محمدصادق جوادی‌حصار در گفت‌و‌گو با «اعتماد» در واکنش به شکل‌گیری جریانی از تحریف و قلب واقعیت از سوی راست رادیکال در کشور و حواله دادن مجموعه مشکلات به دولت‌های اصلاح‌طلب و میانه‌رو می‌گوید: «اگر بپذیریم که در فضای سیاسی ایران سخنان دور از واقعیت، بدون مبنای علمی و حقوقی و بدون سند قابل اثبات رایج بوده و همچنان نیز هست، بنابراین احتمال بیان هر سخنی بی‌مبنا و به دور از واقعیت و سند نیز وجود دارد. کسانی که می‌خواهند از موضع تهمت و افترا و تحریف دوری کنند و بهانه به دست دروغ‌زنان و قلب‌کنندگان واقعیت ندهند، خوب است بر اساس اسناد تاریخی، فکت‌های مستند یا سخنان مورد وثوق حرف بزنند. در جمهوری اسلامی، اظهارنظر‌ها زمانی می‌توانند مورد وثوق باشند که یا به سندی ثبت شده غیر قابل تحریف تبدیل شده باشند یا به عنوان یک واقعیت مورد پذیرش کل جامعه، محل خدشه نباشند یا اینکه از جانب فرد یا افرادی مطرح شده باشد که سخنشان محل استناد و وثوق است.» 

او ادامه می‌دهد: «رخدادهایی، چون قرارداد ترکمنچای، گلستان که میان ایران و دول خارجی منعقد شده، حوادث تاریخی مثل انقلاب سال ۵۷، آمدن امام به ایران در ۱۲ بهمن ۵۷، ترور اسماعیل هنیه در ایران و... کاملا مستند هستند و نمی‌توان آنها را انکار کرد. از سوی دیگر آمار‌ها و ارقام مستند و مصوب بانک مرکزی، مرکز آمار، مرکز پژوهش‌های مجلس و مصوبات دولت‌های مختلف یکی از راه‌های طرح ادعاست. همچنین صحبت‌های افراد مورد وثوق داخلی و خارجی نیز غیر قابل انکار هستند. صحبت‌های امام (ره)، آیت‌الله خامنه‌ای و... هم واقعیت عریان و غیرقابل انکار هستند. بررسی عملکرد دولت‌های مختلف باید بر اساس آمارها، اسناد اظهارات مسوولان مورد وثوق تایید شده یا محل نقد قرار گیرند.»

جوادی‌حصار درباره برخی ادعا‌های غیر واقعی اعضای جبهه پایداری درباره ریشه بروز مشکلات کشور یادآور می‌شود: «تندرو‌ها امروز ادعا می‌کنند دولت اصلاحات بد عمل کرده و ریشه بروز مشکلات بوده؟ خوب است با سند و مدرک مورد وثوق ثابت کنند. دولت رسمی اصلاح‌طلبان که با آرم و نشان اصلاح‌طلبی ۸ سال روی کار بوده و رییس آن دولت سید محمد خاتمی رییس جریان اصلاحات است. با هر متر و معیار و سنجه‌ای، خوب است عملکرد دولت اصلاحات سنجیده شود. اگر اصلاح‌طلبان در زمینه‌های اقتصادی بهترین عملکرد را نداشته‌اند، اگر در زمینه تنش‌زدایی منطقه‌ای و بین‌المللی کارنامه‌ای قابل قبول ارایه نکرده‌اند، اگر عملکرد این دولت اصلاح‌طلب مورد وثوق و تایید دول خارجی و رهبری ایران قرار نداشته و اگر زمینه افزایش مشارکت‌های مردمی و مدنی را فراهم نکرده، ادعا‌های تندرو‌ها قابل قبول است. شاخص‌های اقتصادی، اما گویای دوران خاتمی را از درخشان‌ترین دوره‌های تاریخ معاصر کشور معرفی می‌کند.»

این فعال سیاسی با اشاره به اینکه در خصوص دولت روحانی هم آمار‌ها گویا هستند، می‌گوید: «قبل از دولت روحانی در دوره احمدی‌نژاد وضعیت کشور مشخص است، بعد از دولت ایشان هم آمار‌ها مشخص هستند. کافی است آمار‌های بانک مرکزی در حوزه تورم، رشد نقدینگی، سرمایه‌گذاری خارجی، تنش‌زدایی، توسعه مناسبات ارتباطی و... با دولت محمود احمدی‌نژاد و دولت رییسی مقایسه تا مشخص شود دولت همسوی جریان پایداری چگونه کشور را به لبه پرتگاه نزول و سقوط نزدیک کرده بود. باید به تندرو‌ها قول خداوند کریم را یادآور شد که فرمود: «قل هاتو برهانکم...» حرف ما این است که عملکرد دولت سه ساله حضرت آقای رییسی که خداوند ایشان را با اولیا محشور کند در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاست خارجی و... روشن است. اینکه دولت پزشکیان حجب و حیا دارند و از واقعیت عملکرد دولت قبل از خود افشاگری نمی‌کند که واقعیت را تغییر نمی‌دهد.»

جوادی‌حصار در پایان یادآور می‌شود: «دوستانی که ریشه مشکلات امروز کشور را به دولت پزشکیان حواله می‌دهند باید به این پرسش پاسخ دهند، آیا مشکلات امروز کشور از زمان حضور پزشکیان ظهور و بروز یافته یا بذری است که در دولت‌های قبلی به خصوص دولت‌های احمدی‌نژاد و رییسی کاشته شده و امروز در حال دادن محصول عملکرد‌های دولت‌های همسوی همین جریانات رادیکال است؟ پاسخ این پرسش را کارشناسان بدون حب و بغض و بدون عناد و جانبداری می‌توانند بدهند. چرا اجازه داده نمی‌شود این مباحث در رسانه ملی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد؟ اگر حرف تندرو‌ها مستند باشد ما با جان و دل می‌پذیریم و اگر مشخص شد که ریشه مشکلات به تفکرات رادیکال و تند و تنش‌زا باز می‌گردد، دوستان باید بپذیرند و عذرخواهی کنند.» 

سخنگوی اعتمادملی تاکید می‌کند: «وقتی می‌توان با منطق و استدلال و گفت‌و‌گو‌های صمیمانه مشکلات را حل و فصل کرد نیاز به تهمت‌پراکنی و زخم زدن به دولتی که روی کار است و باید ناترازی را کاهش دهد و سفره مردم را بهبود بخشد، نیست. حافظ رحمت‌الله علیه گفت: «حافظ ار خصم خطا گفت نگیریم بر او/ ور به حق گفت جدل با سخن حق نکنیم...»

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۰۲ دی
امروز سه‌شنبه ۰۲ دی
امروز سه‌شنبه ۰۲ دی
امروز سه‌شنبه ۰۲ دی