تیتر امروز

داریوش مؤدبیان: جذابیت نمایشنامه «جنگ تریاک به کارگردانی ماهاتما گاندی»، در وجوه مختلف شخصیت گاندی است
گزارش دیدار از نشست نقد و بررسی کتاب «جنگ تریاک به کارگردانی ماهاتما گاندی

داریوش مؤدبیان: جذابیت نمایشنامه «جنگ تریاک به کارگردانی ماهاتما گاندی»، در وجوه مختلف شخصیت گاندی است

نشست نقد و بررسی کتاب «جنگ تریاک به کارگردانی ماهاتما گاندی»، نوشته‌ سیدعلی معتضدی، به همت کانون نمایشنامه نویسان و مترجمان تأتر ایران، عصر چهارشنبه ۱۵ مهرماه در خانه فرهنگ و هنر گویا در کریمخان...
پایان جنگ با توافق حماس و اسرائیل/ ظریف: طراحی معامله عزتمندانه با آمریکا/ نیروهای نامحسوس برای رصد شهروندان
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

پایان جنگ با توافق حماس و اسرائیل/ ظریف: طراحی معامله عزتمندانه با آمریکا/ نیروهای نامحسوس برای رصد شهروندان

این صد و بیست و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
«اقتصاد ایران در چنگال تفکرات و سیاست‌های ضد توسعه!»
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «اقتصاد پلاس» با مرتضی افقه؛ اقتصاددان

«اقتصاد ایران در چنگال تفکرات و سیاست‌های ضد توسعه!»

در برنامه «اقتصاد پلاس»، سید مرتضی افقه، استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز و تحلیلگر مسائل اقتصادی، با تاکید بر نقش کلیدی نیروی انسانی در توسعه کشور، هشدار داد که ایران حتی با منابع طبیعی...
تروئیکای اروپا اعلام کرد

مذاکرات اتمی با ایران و آمریکا از سرگرفته شود

رهبران بریتانیا، فرانسه و آلمان با دفاع از اعمال تحریم‌ها علیه ایران اعلام کردند، برای ازسرگیری مذاکرات اتمی با جمهوری اسلامی و آمریکا تلاش خواهند کرد.

کد خبر: ۱۹۱۲۴۷
۰۹:۴۴ - ۱۹ مهر ۱۴۰۴

مذاکرات اتمی با ایران و آمریکا از سرگرفته شود

دیدارنیوز: رهبران بریتانیا، فرانسه و آلمان با دفاع از اعمال تحریم‌ها علیه ایران اعلام کردند، برای ازسرگیری مذاکرات اتمی با جمهوری اسلامی و آمریکا تلاش خواهند کرد. ایران گفته است، در حال حاضر برنامه‌ای برای مذاکره هسته‌ای ندارد.

به نقل از دویچه‌وله فارسی، سران سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان، موسوم به تروئیکای اروپا روز جمعه ۱۸ مهر (۱۰ اکتبر) در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که تلاش‌های خود برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایران و آمریکا را آغاز خواهند کرد.

اعلام این تصمیم، نزدیک به دو هفته پس از آن صورت می‌گیرد که فعال‌سازی مکانیسم ماشه و بازگشت تحریم‌های بین‌المللی با ابتکار این سه کشور اروپایی اجرایی شده است.

در بیانیه مشترک کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه و فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان آمده است: «ما مصمم هستیم که مذاکرات با ایران و ایالات متحده با هدف دستیابی به یک توافق جامع، پایدار و قابل راستی‌آزمایی که تضمین کند ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت را ازسر بگیریم.»

جمهوری اسلامی تا کنون به بیانیه مشترک این سه کشور واکنش نشان نداده است. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، اما روز دوشنبه ۱۴ مهر گفته بود، ایران فعلا برنامه‌ای برای مذاکرات هسته‌ای ندارد و در حال بررسی "پیامد‌ها و نتایج" ازسرگیری تحریم‌ها است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین تاکید کرده بود که دیپلماسی به معنای حفظ ارتباطات و رایزنی‌ها همچنان ادامه خواهد داشت و هر زمان که ایران احساس کند دیپلماسی می‌تواند مؤثر باشد، بر اساس منافع و اولویت‌های خود تصمیم‌گیری خواهد کرد.

کشور‌های غربی به رهبری ایالات متحده و با همراهی اسرائیل، ایران را متهم به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای می‌کنند؛ اتهامی که تهران همواره آن را رد کرده است.

ایالات متحده اول تیرماه مراکز هسته‌ای ایران را بمباران کرد و در این اقدام، به کارزار هوایی اسرائیل علیه اهداف مختلف در ایران پیوست.

پس از جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل که با بمباران سه مرکز کلیدی هسته‌ای ایران توسط آمریکا همراه بود مذاکرات اتمی میان ایران و ایالات متحده متوقف شد.

اسرائیل و آمریکا تهدید کرده‌اند که در صورت ازسرگیری برنامه هسته‌ای ایران دوباره به این مراکز حمله خواهند کرد.

فرانسه، آلمان و بریتانیا در بیانیه روز جمعه خود همچنین تاکید کردند که فعال‌سازی مکانیسم ماشه و بازگشت خودکار تحریم‌های بین‌المللی اقدامی درست بوده و "برنامه هسته‌ای ایران تهدیدی جدی برای صلح و امنیت جهانی به شمار می‌رود. "

تروئیکای اروپا از همه کشور‌های عضو سازمان ملل خواسته تا به تحریم‌های وضع شده علیه ایران پایبند باشند.

به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA)، ایران تنها کشوری است که اورانیوم را بدون برنامه تسلیحات هسته‌ای تا ۶۰ درصد غنی‌سازی می‌کند، سطحی که بسیار نزدیک به آستانه ۹۰ درصد مورد نیاز برای تولید سلاح هسته‌ای است.

آتش‌بس در غزه و مذاکرات هسته‌ای ایران

سه کشور اروپایی همچنین در بیانیه مشترک خود از توافق میان اسرائیل و گروه حماس برای پایان دادن به جنگ غزه استقبال کردند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل پس از امضای توافق آتش‌بس در یک پیام تلویزیونی در روز جمعه ۱۸ مهر اعلام کرد که امنیت اسرائیل برای او یک اصلی اساسی است.

نتانیاهو اهداف جنگ را از جمله "آزادسازی گروگان‌ها و نابودی تهدیدات موشکی و هسته‌ای ایران" دانست که اسرائیل را سال‌هاست تهدید می‌کند. او در ادعاهای خود به ضرورت "انهدام محور شرارت" ایران هم اشاره کرد.

استقبال ترامپ از موضع ایران درباره آتش‌بس 

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه ۱۷ مهر در کاخ سفید اعلام کرد که مقام‌های جمهوری اسلامی در تماس با دولت او اعلام کرده‌اند که از هر توافقی برای پایان جنگ غزه حمایت می‌کنند.

او همچنین گفت، حمله به ایران مهم بود و اگر انجام نمی‌شد، این کشور احتمالاً حالا چند سلاح هسته‌ای داشت.

رئیس جمهوری آمریکا از موضع ایران در مورد صلح غزه استقبال و همچنین تشکر کرد، اما درباره ادامه و یا ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با این کشور اظهارنظر نکرد.

ارسال نظرات
امروز شنبه ۱۹ مهر
امروز شنبه ۱۹ مهر
امروز شنبه ۱۹ مهر
امروز شنبه ۱۹ مهر