تیتر امروز

صیانت از حقوق بشر، لازمه‌ی ضروری توسعه پایدار
"معیار" در گفت و گو با یک وکیل پایه یک دادگستری بررسی کرد

صیانت از حقوق بشر، لازمه‌ی ضروری توسعه پایدار

دیدارنیوز در یکی دیگر از برنامه های "معیار" با عباس کوچ نژاد، وکیل پایه یک دادگستری موضوع توسعه را به بحث و بررسی گذاشت، حاصل این گفت و گو را ببینید و بخوانید.
قید مطلقه در ولایت فقیه، فقه را از جمود و خشکی و محدودیت خارج می‌کند/ مردم می‌توانند، ولی فقیه را مورد سوال قرار دهند، اما ولی فقیه هم الزامی به پاسخ ندارد!
در بیست و یکمین برنامه دیدار اندیشه با مهدی رنجبریان مطرح شد:

قید مطلقه در ولایت فقیه، فقه را از جمود و خشکی و محدودیت خارج می‌کند/ مردم می‌توانند، ولی فقیه را مورد سوال قرار دهند، اما ولی فقیه هم الزامی به پاسخ ندارد!

در بیست و یکمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام و المسلمین مهدی رنجبریان مدرس حوزه درباره "جایگاه نظریه ولایت فقیه در فقه و قانون اساسی" گفتگو کردیم.
رضایی: این موجی که راه افتاد افغانستان ستیزی نیست، انسانیت‌زدایی است/ حسینی: وام ۱۰۰ میلیونی به افغانستانی‌ها کذب محض است
دیدار ویژه برنامه‌ای را با حضور نسل دوم مهاجران افغانستانی برگزار کرد

رضایی: این موجی که راه افتاد افغانستان ستیزی نیست، انسانیت‌زدایی است/ حسینی: وام ۱۰۰ میلیونی به افغانستانی‌ها کذب محض است

دیدارنیوز در ادامه مناظره‌ای که درباره مهاجران افغانستانی داشت، این بار در ویژه برنامه جامعه پلاس میزبان دو نفر از مهاجران نسل دوم بود.
شکل‌گیری مشابه‌های اینستاگرام و تلگرام در کشور تا ۲ سال آینده؛

اینستاگرام با هنجار‌های ما مطابق نیست

سیدابوالحسن فیروزآبادی تأکید کرد که اینستاگرام پلتفرمی ویترینی است که با هنجار‌های ما مطابق نیست و هر حرکتی که با هنجار‌ها و ارزش‌های ما مطابقت نداشته باشد، خطرناک است.

کد خبر: ۱۸۹۷۰
۱۳:۰۸ - ۳۰ دی ۱۳۹۷

دیدارنیوزـسیدابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی با حضور در برنامه تیتر امشب با بیان اینکه فضای مجازی از نظر پیام رسان‌ها یکی از حساس‌ترین بخش‌ها است، گفت: در همه‌ی کشور‌ها پیام رسان‌های اجتماعی ۵۰ درصد فضای رسانه‌ای را به خود اختصاص داده اند که مردم در این پیام رسان ها، پیام رسان اصلی هستند.

وی با اشاره به وجود کاربران فعال پردازش اطلاعات در کشور و پیام رسان هایی با دنبال کننده های میلیونی، افزود: تنها نکته نگران کننده پایه و اساس اصلی است. هنوز بخش قابل توجهی از پیام های مردم در پیام رسان هایی با اساس و بنیان خارجی قرار می گیرد.

فیروزآبادی گفت: دولت برخی پیام رسان های داخلی را حمایت می کند اما برخی دیگر مانند روبیکا با حدود 25 میلیون نفر دنبال کننده، توانمند بوده و حمایت نشده است. پیام رسان بله نیز در اطلاع رسانی در حوزه کارهای بانکی و زوار فعال است. بنابراین یک حرکت پایدار و رو به جلو در حوزه پیام رسان ها را شاهد هستیم. 

 
تاکید دبیر شورای عالی فضای مجازی بر ایجاد پلت فرم داخلی 
 
او درباره بومی شدن پایه پیام رسان ها گفت: اساس بسیاری از پیام رسان ها در اکثر نقاط دنیا معطوف به حوزه رسانه و اقتصاد شده است. ما هم پیام رسان های مختلفی در حوزه اطلاعات بانکی و حمل و نقل، آموزشی و بهداشتی داریم. در کشور خوشبختانه پایه پیام رسان ها به خوبی شکل گرفته و پیام رسان هایی که در این حوزه فعال هستند به خوبی با هم رقابت می کنند و ایجاد اشتغال کرده اند اما در حوزه رسانه عقب ماندگی داریم. 
 
او گفت: ما در این باره پیامی داده ایم و گفته ایم اجازه نمی دهیم نظام رسانه ای ما در سکوهای خارجی شکل گیرد و از سکوهای داخلی و بومی حمایت کرده ایم. به سکوهایی که فرصت استقلال از تلگرام خواستند نیز اجازه داده شد و حمایت کرده ایم.
 

دبیر شورای عالی فضای مجازی در ادامه افزود: مشابه ایرانی تمام پیام رسان هایی که در حال حاضر فعال هستند مثل اینستاگرام، تلگرام و... تا یکی دو سال آینده فعال خواهد شد. نمونه هایی در نظام آموزشی مثل آموزش و پرورش ایجاد شده و تلاش شده که پیام ها در پیام رسان هایی با بنیان ایرانی منتشر شود. 
فیروزآبادی در ادامه درباره فعالیت تلگرام بر اساس فرهنگ ایرانی گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی، سندی در حمایت از پیام رسان داخلی تهیه و اهدافی که برای آن در شورای عالی مجازی تعیین شد، پیام رسان های خارجی که کاربران زیادی دارند بایستی اطلاعات مردم ایران در دیتا سنتر یا انبار ذخیره داخل کشور ذخیره شود.

فیروزآبادی در ادامه گفت: معتقدیم پیام رسان ها باید اصول پایه و حدود مطالب را رعایت کنند. وزارت ارشاد باید در تهیه فیلم ها حدود را مشخص کند.
او گفت: فضای مجازی پیچیده و رو به توسعه است که تدابیر لازم باید در این باره اتخاذ شود.فیروزآبادی افزود: در 4 - 5 سال اخیر سرمایه گذاری سنگینی در توسعه فیبر نوری و شبکه موبایل کشور شده است که در شبکه موبایل تکنولوژی نسل 3 و 4 وارد مدار شده است. اولین بار در دیدگاه شبکه ملی ترافیک و تعرفه داخل از خارج جدا شده است. مدیریت اپراتورها در حال حاضر از کشورهای خارجی گرفته شده که این تحولات پا به پای تحولات دیگر کشورها صورت گرفته است. 

برای صیانت در شبکه، با انجام طرح هایی از سوی وزارت ارتباطات در شبکه قرار گرفته است اما طرف مقابل آرام نبوده و از همه ابزارها برای نفوذ در شبکه داخلی استفاده کرده است به نحوی که در یک جنگ نابرابر قرار گرفته ایم.
او گفت: در بحث امنیت، شبکه ارتباطات ۱۰۰ درصد موفق نبوده و در کل دنیا نیز همچنان از ناامنی برخوردار است.
 دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره استفاده افراد و کنترل در حوزه مجازی گفت: به دلیل اینکه رقیب اصلی بازی‌های ایرانی بازی‌های خارجی است مخاطبان بیشتر به سمت بازی‌های خارجی جذب شده اند.  
فیروزآبادی در ادامه درباره استفاده از پایه های اصلی گفت: سکوی توئیتر بیشتر سیاسی است. سکوی های مشابه تلگرام کار اداری و کسب و کار و زندگی اجتماعی را مدیریت می کند. در اینستاگرام برخی افراد خارج کشور علیه سلبریتی ها و فضاهایی که مورد توجه مردم هستند فضا سازی می کنند.او گفت: در اینستاگرام شاهد شکل گیری صفحات با دنبال کننده های میلیونی هستیم. پدیده اینستاگرام پیام رسان ویترینی است که با هنجارهای ما مطابق نیست بنابراین حرکتی که با هنجارها و ارزش های ما مطابقت نداشته باشد خطرناک است ولی با توجه به اینکه زندگی اجتماعی فعلا روی این پیام رسان شکل گرفته است نمی توان درباره آن تصمیم گیری کرد. 

 دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره حمایت از پیام رسان ها گفت: ما 7 پیام رسان را حمایت کرده ایم و سرور، جا، پهنای باند رایگان و وام به آنها داده شده است. 
 
فیروزآبادی افزود: همانطور که احداث پتروشیمی، جاده ها و غیره هیچ کدام بدون حمایت دولت شکل نگرفته است، فضای مجازی هم که با سرعت بیشتری در حال شکل گیری است نیاز به حمایت بیشتر دولت دارد.
 
 

وی درباره بهبود فضای کسب و کار در فضای مجازی گفت: در کشور شکل گیری کسب و کارهای مجازی درحال وقوع و ظهور است البته باید دولت نیز حمایت های لازم را انجام دهد و با تقویت حوزه های پایه مثل نظام سلامت، بانک و ... کمک کند تا بخش خصوصی بهتر بتواند پایه گذاری کند و آسیب ها جلوگیری شود. 

ما در حوزه های جدید دانش مثل یادگیری عمیق مقام اول در تولید مقاله را داشته ایم و در حوزه دانش های فضای مجازی نیز با ترکیه، پاکستان و عربستان درحال رقابت هستیم. 

فیروزآبادی در پایان درباره انتظارات گفت: آموزش و پرورش باید به سمت آموزش پایه ای حرکت کند زیرا در غیر اینصورت پیام رسان های امریکایی فضا را اشغال خواهند کرد. در حوزه کشاورزی اگر پیام رسانی با پایه داخلی شکل نگیرد باید منتظر دشمن باشیم تا این حوزه ها را در دست بگیرد. 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی