تیتر امروز

صادق زیباکلام: ازغندی، روایت خاص خودش را از تاریخ معاصر ایران داشت
دیدار از آیین نکوداشت زنده یاد علیرضا ازغندی گزارش می‌دهد

صادق زیباکلام: ازغندی، روایت خاص خودش را از تاریخ معاصر ایران داشت

آیین نکوداشت زنده یاد علیرضا ازغندی، استاد جامعه شناسی سیاسی، عضو قدیمی هیأت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی و مدیر گروه علوم سیاسی دانشگاه علوم تحقیقات در خانه اندیشمندان علوم انسانی...
بیژن عبدالکریمی، دبیر علمی همایش: استقبال صورت گرفته از این همایش، بسیار بیش از انتظار ما بود/ دعوت جامعه و بسیاری از روشنفکران به بازاندیشی در امر و هویت ملی، گام مثبتی در این نشست بود/ عدم توجه به امر ملی، امنیت ملی و امنیت ژئوپولیتیک ایران را به خطر می‌اندازد
همایش «شریعتی و امر ملی» با همراهی هزاران نفر از مردم به صورت مجازی برگزار شد

بیژن عبدالکریمی، دبیر علمی همایش: استقبال صورت گرفته از این همایش، بسیار بیش از انتظار ما بود/ دعوت جامعه و بسیاری از روشنفکران به بازاندیشی در امر و هویت ملی، گام مثبتی در این نشست بود/ عدم توجه به امر ملی، امنیت ملی و امنیت ژئوپولیتیک ایران را به خطر می‌اندازد

همایش «شریعتی و امر ملی» با حضور و همراهی هزاران نفر از کاربران ایرانی و با سخنرانی اساتید برجسته دانشگاه و صاحبنظران به مدت سه شب و در قالب سه پنل در کلاب هاوس برگزار شد.
فیروزه صابر: همه باید «نه به جنگ» را فریاد بزنند/نگاه کلان نهادهای مدنی به موضوعات در هم تنیده سیاسی اجتماعی/ جنگ در ضدیت کامل با زندگی است
گفت و گوی دیدار با یک فعال مدنی و اجتماعی

فیروزه صابر: همه باید «نه به جنگ» را فریاد بزنند/نگاه کلان نهادهای مدنی به موضوعات در هم تنیده سیاسی اجتماعی/ جنگ در ضدیت کامل با زندگی است

صدور بیانه مشترک بین تشکل‌ها و نهاد‌های مدنی اجتماعی با پرداختن به موضوع جنگ و نگاه ویژه به موضوع ضدیت جنگ با زندگی در این بیانه، بهانه گفت‌و‌گو با فیروزه صابر فعال مدنی شد.
دستور کشتار بی‌هدف در غزه و ادامه جنایات رژیم نتانیاهو

اعترافات تکان‌دهنده سربازان اسرائیلی

روزنامه «برلینگسکه» دانمارک شهادت‌های تکان‌دهنده‌ای از سربازان سابق اسرائیلی در مورد جنگ علیه غزه و هدف قرار دادن فلسطینی‌ها منتشر کرده است.

کد خبر: ۱۸۷۴۷۴
۱۱:۲۶ - ۳۰ تير ۱۴۰۴

اعترافات تکان‌دهنده سربازان اسرائیلی

دیدارنیوز: یک روزنامه دانمارکی شهادت‌هایی را از سربازان اسرائیلی درباره دستورات کشتار بی‌هدف در غزه منتشر کرد.

روزنامه دانمارکی «برلینگسکه» در شماره آخر هفته خود در روز یکشنبه، شهادت‌های تکان‌دهنده‌ای از سربازان سابق اسرائیلی در مورد جنگ علیه غزه و هدف قرار دادن فلسطینی‌ها به طور کلی منتشر کرد. این شهادت‌ها از دستور قتل‌های بی‌هدف، تخریب سیستماتیک و روحیه انتقام‌جویی که در رفتار ارتش اشغالگر اسرائیل نسبت به فلسطینی‌ها موج می‌زند، سخن می‌گویند.

به نوشته این روزنامه، این شهادت‌ها نشان می‌دهند که اشغالگران در غیاب ملاحظات بشردوستانه، راهبردی را دنبال می‌کنند که منجر به مرگ تعداد زیادی از غیرنظامیان فلسطینی می‌شود.

«ایتان روما» معاون مدیر سازمان حقوق بشری اسرائیلی «شکستن سکوت»، تأکید کرد که «بیشتر مردم می‌میرند، زیرا ما اهمیتی نمی‌دهیم.» از زمان تأسیس سازمان «شکستن سکوت» در سال ۲۰۰۴، بیش از ۱۵۰۰ سرباز اسرائیلی در مورد اقدامات خود در کرانه باختری و غزه شهادت داده‌اند.

ایتان روما، سرباز سابقی که در کرانه باختری خدمت کرده و معنای اشغال را فهمیده است، می‌گوید سربازان داوطلبانه نمی‌کشند، بلکه از دستورات واضح برای شلیک به کسانی که پرچم سفید را تکان می‌دهند، پیروی می‌کنند.

وی افزود: «این‌ها تصمیمات فردی نیستند، بلکه دستورالعمل‌هایی از فرماندهی بالاتر هستند.» روما توضیح داد که بسیاری از سربازان ۱۸ یا ۱۹ ساله هستند و از آنچه واقعا اتفاق می‌افتد بی‌خبرند و تنها نگرانی آنها زنده ماندن خود و رفقایشان است.

یکی از مهم‌ترین شهادت‌ها، استفاده اشغالگران اسرائیلی از مناطقی است که در جنگ علیه نوار غزه به عنوان «مناطق کشتار» شناخته می‌شوند. این مناطق، مناطقی هستند که قبل از ورود نیرو‌های زمینی، به شدت از هوا و زمین بمباران می‌شوند. اگرچه از ساکنان خواسته می‌شود که این مناطق را ترک کنند، اما این مناطق عملا به میدان‌های اعدام تبدیل می‌شوند و به سربازان دستور داده می‌شود که هر کسی را که می‌بینند، با فرض اینکه هر کسی که باقی مانده عضو حماس است، به ضرب گلوله بکشند. با این حال، واقعیت، همانطور که روما می‌گوید، کاملا متفاوت است. بسیاری از مردم یا به دلیل بیماری، پیری یا ترس از بمباران شدن هنگام فرار، آنجا را ترک نمی‌کنند. حتی مناطقی که به عنوان «امن» توصیف می‌شوند، مرتبا بمباران می‌شوند.

از جمله تکان‌دهنده‌ترین شهادت‌ها، چیزی است که به «پروتکل پشه‌ها» معروف است، تاکتیکی که در آن سربازان، غیرنظامیان فلسطینی را مجبور می‌کنند جلوی آنها حرکت کنند و عملا آنها را به سپر انسانی تبدیل می‌کنند. روما گفت: «در ابتدا، ما فکر می‌کردیم که فقط یک فرمانده از اختیارات خود تجاوز می‌کند، اما شهادت‌های مکرر از واحد‌های مختلف نشان می‌دهد که این یک رویه رایج و شناخته شده است.»

از زمان آغاز جنگ در اکتبر ۲۰۲۳، به گفته منابع پزشکی محلی، بیش از ۵۸ هزار فلسطینی کشته شده‌اند، در حالی که بیش از ۵۰۰ سرباز اسرائیلی جان خود را از دست داده‌اند که نشان دهنده شدت نبرد و کمین‌ها است.

روما می‌گوید ارتش اسرائیل نیازی به تحمیل چنین تعداد زیادی تلفات نداشت، زیرا می‌توانست عملیات بسیار دقیقی انجام دهد. با این حال، وی گفت: «ارتش تصمیم می‌گیرد این کار را در غزه انجام ندهد و می‌داند چگونه عملیات دقیقی انجام دهد. اما نمی‌خواهد این کار را انجام دهد. این کار به پول و برنامه‌ریزی نیاز دارد.»

روما نقل می‌کند که کشتن صد‌ها غیرنظامی در تلاش‌ها برای هدف قرار دادن یک عضو حماس، مانند یک راننده کامیون که مظنون به عضویت در این جنبش است، به امری عادی تبدیل شده است. در موارد دیگر، رهبری نظامی تلفات غیرنظامیان را که ممکن است از ۱۰۰ نفر فراتر رود، می‌پذیرد تا یک رهبر برجسته حماس را ترور کند.

این روزنامه نوشت اسرائیل «مدارس و بیمارستان‌ها را به بهانه اینکه حماس در آنجا پنهان شده است، هدف قرار می‌دهد، در حالی که همانطور که روما می‌گوید اگر اراده سیاسی و اخلاقی برای انجام این کار وجود داشت، می‌توانست به روش‌های دیگری با آن برخورد شود.»

روما معتقد است که آنچه بسیاری از تصمیمات نظامی و سیاسی تل‌آویو را هدایت می‌کند، «میل به انتقام گرفتن اتفاقات هفت اکتبر ۲۰۲۳ است. روما می‌افزاید: «این فقط مربوط به حماس نیست، بلکه مربوط به مجازات کل جمعیت فلسطین است.»

وی خاطرنشان کرد که برخی از وزرای راست‌گرا در حال تلاش برای اشغال مجدد غزه و ساخت شهرک در آنجا هستند، در حالی که تل‌آویو به دنبال متمرکز کردن جمعیت در جنوب در منطقه‌ای است که آن را «شهر بشردوستانه» می‌نامد و این امر ترس از پاکسازی قومی را افزایش می‌دهد.

این روزنامه نوشت گزارش‌ها حاکی از آن است که تل‌آویو در بحبوحه اتهامات استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح، استقرار کمک‌های امدادی را در بخش جنوبی غزه آغاز کرده است. یک سازمان خصوصی آمریکایی که گمان می‌رود با تل‌آویو ارتباط دارد، توزیع کمک‌ها را به جای سازمان ملل بر عهده گرفته است و این امر انتقادات گسترده‌ای را برانگیخته است.

این روزنامه افزود: «سازمان ملل می‌گوید که ۸۷۵ فلسطینی در شش هفته گذشته هنگام تلاش برای رسیدن به محل‌های توزیع کمک کشته شده‌اند.»

ایتان روما گفت: «تخریب و کشتار به خودی خود به یک هدف تبدیل شده‌اند. آنها دیگر فقط وسیله‌ای برای دستیابی به یک هدف نظامی نیستند.»

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۳۰ تير
امروز دوشنبه ۳۰ تير
امروز دوشنبه ۳۰ تير
امروز دوشنبه ۳۰ تير