تیتر امروز

فیروزه صابر: همه باید «نه به جنگ» را فریاد بزنند/نگاه کلان نهادهای مدنی به موضوعات در هم تنیده سیاسی اجتماعی/ جنگ در ضدیت کامل با زندگی است
گفت و گوی دیدار با یک فعال مدنی و اجتماعی

فیروزه صابر: همه باید «نه به جنگ» را فریاد بزنند/نگاه کلان نهادهای مدنی به موضوعات در هم تنیده سیاسی اجتماعی/ جنگ در ضدیت کامل با زندگی است

صدور بیانه مشترک بین تشکل‌ها و نهاد‌های مدنی اجتماعی با پرداختن به موضوع جنگ و نگاه ویژه به موضوع ضدیت جنگ با زندگی در این بیانه، بهانه گفت‌و‌گو با فیروزه صابر فعال مدنی شد.
ضوابط جدید برای فروش آنلاین طلا/ خروج گسترده کارگران افغان؛ بازار داخلی توان جایگزینی دارد؟/ گرانی‌ها در تره‌بار دیده شد!
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

ضوابط جدید برای فروش آنلاین طلا/ خروج گسترده کارگران افغان؛ بازار داخلی توان جایگزینی دارد؟/ گرانی‌ها در تره‌بار دیده شد!

این نوزدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
پلن B ایران و آمریکا چیست؟/ ماشه یا مذاکره؛ دیپلماسی بر سر دو راهی/ ترامپ: برای مذاکره با ایران عجله‌ای نداریم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

پلن B ایران و آمریکا چیست؟/ ماشه یا مذاکره؛ دیپلماسی بر سر دو راهی/ ترامپ: برای مذاکره با ایران عجله‌ای نداریم

این صد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
نشنال اینترست گزارش داد

ایران و آمریکا باید مانع آتش‌افروزی اسرائیل شوند

نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در مطلبی نوشت که تهران و واشنگتن منافع مشترکی در دستیابی به توافق داشته و باید مانع از تلاش اسرائیل برای آتش‌افروزی مجدد شوند.

کد خبر: ۱۸۷۳۹۶
۱۷:۲۶ - ۲۸ تير ۱۴۰۴

ایران و آمریکا باید مانع آتش‌افروزی اسرائیل شوند

دیدارنیوز: تارنمای «نشنال اینترست» در مطلبی با اشاره به امکان ازسرگیری دور جدیدی از مذاکرات ایران و آمریکا نوشت که تهران و واشنگتن منافع مشترکی در دستیابی به توافق داشته و باید مانع از تلاش رژیم صهیونیستی برای آتش‌افروزی مجدد شوند.

در یادداشت جدید این نشریه آمریکایی آمده است: در منطقه خاورمیانه که شهره به فراز و نشیب‌های غیرقابل پیش‌بینی است، تجدید احتمالی مذاکرات هسته‌ای آمریکا و ایران، برگ دیگری از داستان روابط این ۲ رقیب را رقم می‌زند. کمی بیش از ۲ هفته پیش، واشنگتن و تهران در بحبوحه جنگ اسرائیل و ایران که هزاران کشته و زخمی برجای گذاشت، ضربات بی‌سابقه‌ای را رد و بدل کردند. چنین چرخشی یک سؤال مهم و اساسی را مطرح می‌کند: آیا مقام‌های تهران و واشنگتن خواهان توافق هستند و آیا می‌توانند به آن دست یابند؟

به نظر می‌رسد هدف تهران از قطع همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) سیگنالی برای خروج از پیمان عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT) باشد. از دیدگاه تهران، پیروی جمهوری اسلامی از هنجار‌های جهانی عدم اشاعه، برنامه هسته‌ای آن را از ضمانت‌هایی که در اختیار کشور‌های دیگر قرار داده می‌شود، برخوردار نکرده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، بی درنگ این اقدام ایران را شاهدی دیگر بر سرکشی این کشور دانسته و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا را برای دور دیگری از حملات تحت فشار قرار خواهد داد.

نشنال اینترست معتقد است، با این حال، ترامپ توافق را ترجیح می‌دهد. ترامپ مایل است برای نشان دادن قدرت خود از زور استفاده کند، چیزی که می‌توان آن را نوعی توافق قهری توصیف کرد. احتمالاً او و برخی از مقام‌های ارشد محافظه‌کار آمریکایی دور جدید جنگ با جمهوری اسلامی را خطرناک و بی‌فایده می‌دانند.

بنابراین، اوضاع کنونی نشان‌دهنده تداوم وضع موجود است، هر چند که با توجه به عدم اطمینان موجود در مورد نحوه واکنش نقش‌آفرینان به اقدام‌های طرف مقابل، تمایل به استفاده از خشونت بیشتر است.

در ادامه این گزارش نشنال اینترست آمده است: اگر مذاکرات آمریکا و ایران به دلیل امتناع تهران از صرف نظر کردن از غنی‌سازی در برنامه هسته‌ای خود به شکست انجامد، نتانیاهو، واشنگتن را برای حملات بیشتر تحت فشار قرار خواهد داد. با توجه به عدم تمایل آشکار ترامپ برای متوقف کردن حمله غافلگیرانه تل آویو و ترجیح او در استفاده از زور به‌عنوان روشی برای دستیابی به توافق، به‌احتمال زیاد درگیری جدیدی رخ خواهد داد.

ایران نیز تحت فشار بیشتری برای ساخت سلاح هسته‌ای قرار خواهد گرفت. ایران دستکم می‌تواند به تهدید‌های خود در مورد خروج از ان پی تی عمل کرده و در نتیجه شفافیت پیرامون برنامه هسته‌ای خود را کاهش داده و حملات شدیدتری به مواضع اسرائیل و آمریکا در منطقه انجام دهد.

در پایان این گزارش عنوان شد: غیرمسئولانه است که فرض کنیم این حملات نیز مانند موشکباران فرماندهی مرکزی آمریکا (CENTCOM) در دوحه قطر، هماهنگ شده باشند. به همان اندازه غیرمسئولانه است که فرض کنیم حملات آمریکا و اسرائیل می‌تواند رفتار ایران را تغییر دهد. پذیرش یک حمله نظامی گسترده به ایران در صورت حرکت آن به سوی ساخت سلاح هسته‌ای و کارزار تغییر رژیم متعاقب آن نتیجه غیرقابل قبول چنین سیاستی است.

این امر به قیمت جان تعداد بی‌شماری از ایرانیان، اسرائیلی‌ها و آمریکایی‌ها تمام خواهد شد. خطرات مرتبط با این سناریو باید هرگونه تلاش برای ازسرگیری جنگ را بی‌اعتبار کند. تهران و واشنگتن در دستیابی به توافق منافع مشترکی دارند و باید منافع متناقض اسرائیل در اعمال خشونت بیشتر را رد کنند.

در نهایت، بهترین راه برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته‌ای ایران، دستیابی به یک توافق از طریق مذاکره است. ترامپ کنترل امور را در دست داشته و این فرصت را دارد که ادعای صلح‌طلبی خود را اثبات کند.

منبع: ایرنا
ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير