
ابراهیم فیاض، استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی درباره ادعاهای اخیر برخی نمایندگان تندروی مجلس و حمله آنها به پزشکیان به دلیل آنچه که آنها شکست در جنگ با اسرائیل میگویند، اعلام کرد: «واقعا اگر آقایان معتقد به شکست خوردن در جنگ هستند، گفتمانشان با ترامپ و نتانیاهو یکی و برخلاف نظر رهبری است. در حالیکه رهبری برعکس این آقایان اعلام کرد و ۳ پیروزی را در جنگ ۱۲ روزه به مردم تبریک گفت.»
دیدارنیوز: تحلیلگر مسائل اجتماعی و سیاسی گفت: تندروها بعد از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و پایان ۸ سال جنگ تحمیلی همین مواضع را حتی در خطبههای نماز جمعه گرفتند و گفتند «در جنگ شکست خوردیم»؛ امام (ره) در پاسخ به آنها از خانواده شهدا و رزمندگان عذرخواهی کرد، به دستاوردهای ما در ۸ سال دفاع مقدس اشاره کرد و رسما گفتند «ما پیروز شدیم و حقانیت ما برای جهان آشکار شد».
بعد از اعلام آتشبس ۲ روایت از وقایع و سطح تصمیمگیریها در جریان جنگ ۱۲ روزه مطرح میشود. گروهی همچون حمید رسایی، امیرحسین ثابتی، ظهره وند هستند که مدعیاند هرچه در این دوره اتفاق افتاده شکست بوده و مقصر این شکست و ضربات دریافتی ایران، مسعود پزشکیان است که به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی نتوانست از پس اتخاذ تصمیمات مهم و قاطع برآید که ضعف او باعث شد، این نتیجه رقم بخورد.
در مقابل چهرههای نظامی و شخصیتهای برجسته سیاسی همچون محمدباقر قالیباف و محسن رضایی روایتی را مطرح میکنند که با ادعای تندروها ۱۸۰ درجه تفاوت دارد. به گفته این گروه رهبر معظم انقلاب در اتاق فرماندهی جنگ حضور داشتند، صحنه را مدیریت کردند و در نهایت تصمیم به آتش بس گرفتند و حالا نیز مجوز دادند تا مذاکره انجام شود. حال سئوال پیش میآید که مردم کدام روایت را قبول دارند.
ابراهیم فیاض در گفتوگو با «نامه نیوز» درباره روایتهای دوگانه از نقش رهبری در اعلام آتش بس و مذاکره گفت: رهبری بعد از آتش بس پیام ویدئویی دادند و «پیروزی بر آمریکا»، «پیروزی بر اسرائیل» و «پیروزی با وحدت ملت» را به مردم ایران تبریک گفتند. اگر این آتش بس مورد نظر ایشان نبود، قطعا چنین پیامی نمیدادند و اصلا اشارهای به «پیروزی» نمیکردند.
وی با بیان اینکه رهبر انقلاب در پیام ویدئویی خود به هدف قراردادن بزرگترین مرکز فرماندهی نظامی آمریکا در منطقه اشاره کردند، افزود: «ترامپ از سخنان رهبر انقلاب خیلی عصبانی و دیوانه شد، چون میخواست تبلیغ کند که او پیروز شده است، اما برنامه اش به هم ریخت. در سفر نتانیاهو به واشنگتن، او و ترامپ میخواستند جشن پیروزی بگیرند، اما وقتی رهبری از جشن پیروزی ملت ایران سخن گفتند، رئیس جمهور آمریکا برافروخت و عصبانی شد.»
این استاد دانشگاه درباره سیاهنماییهای تندروهایی همچون رسایی و ثابتی از موضوع آتشبس و مذاکره یادآور شد: «اینهایی که در داخل معتقدند «ما در جنگ ۱۲ روزه شکست خوردیم»، دقیقا مکمل ادعای ترامپ را روایت میکنند. براساس قانون اساسی تصمیم گیری درباره موضوعات امنیت ملی، سیاست خارجی و نظامی زیر نظر رهبری انجام میشود. البته شورای عالی امنیت ملی دیدگاهها و نظرات را جمع بندی و به رهبری ارائه میکند، ایشان نظر میدهند و بعد تصمیم اجرا میشود.»
وی با بیان اینکه نمایندگان رهبری در شورای عالی امنیت ملی همچون لاریجانی اعلام نظر میکنند، افزود: «واقعا اگر آقایان معتقد به شکست خوردن در جنگ هستند، گفتمانشان با ترامپ و نتانیاهو یکی و برخلاف نظر رهبری است. در حالیکه رهبری برعکس این آقایان اعلام کرد و ۳ پیروزی را در جنگ ۱۲ روزه به مردم تبریک گفت.»
این تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی با بیان اینکه مردم امروز احساس پیروزی و غرور میکنند، با اشاره به نقش رهبر انقلاب در هدایت امور جنگ با اسرائیل و آمریکا اظهار کرد: «ایشان در وسط جنگ ۳ پیام دادند و مواضع شان مشخص کرد که کاملا در معرض امور هستند.»
وی افزود: «تندروها بعد از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و پایان جنگ تحمیلی همین مواضع را حتی در خطبههای نماز جمعه گرفتند و گفتند «بعد از ۸ سال جنگ شکست خوردیم»؛ امام (ره) در پاسخ به آنها از خانواده شهدا و رزمندگان عذرخواهی کرد، به دستاوردهای ما در ۸ سال دفاع مقدس اشاره کرد و رسما گفتند «ما پیروز شدیم و حقانیت ما برای جهان آشکار شد». اتفاقا همان زمان حضرت آیت الله خامنهای -که آن زمان رئیس جمهور بودند- برای سخنرانی به قم رفتند، اما برخی تندروها در محضر ایشان گفتند «ما شکست خوردیم» و حضرت آقا جواب دادند «این چه حرفی است که میزنید؟»
فیاض گفت: «قطعا ما تجاوز اسرائیل و آمریکا به خاک کشورمان را پیگیری حقوقی میکنیم و مجامع جهانی نیز مجبورند که به حقانیت ما رأی دهند. مردم ایران به هیچ عنوان احساس شکست ندارند؛ معتقدم از این پس عقلانیت عمومی در جامعه ما رشد میکند و ما به سرعت سمت بازسازی، رشد و جهش میرویم.»