تیتر امروز

ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمان‌های انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانه‌های مستقل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمان‌های انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانه‌های مستقل

این صد و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
افشار سلیمانی: اگر مستقیما با آمریکا مذاکره می‌کردیم، شاید جنگ ۱۲ روزه هم اتفاق نمی‌افتاد/ باید مشکلات‌مان با آمریکا را قبل از هفتم اکتبر حل می‌کردیم/ پکن و مسکو، هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد
در گفتگوی دیدارنیوز با سفیر پیشین ایران در باکو مطرح شد

افشار سلیمانی: اگر مستقیما با آمریکا مذاکره می‌کردیم، شاید جنگ ۱۲ روزه هم اتفاق نمی‌افتاد/ باید مشکلات‌مان با آمریکا را قبل از هفتم اکتبر حل می‌کردیم/ پکن و مسکو، هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد

ما باید با آمریکا به صورت مستقیم مذاکره کنیم. باید همه مسائل را روی میز گذاشته و به سمت حل همه مسائل با آن حرکت کنیم. پکن و مسکو هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد. آنها به دنبال منافع...
فاتح برائی: ناترازی ۱۲ میلیون لیتری در تولید بنزین/ زیان دو میلیارد دلاری از صادرات گاز مایع؛ چه کسی پاسخگوست؟
گفت و گوی دیدار در برنامه دیدار اقتصادی با کارشناس حوزه انرژی

فاتح برائی: ناترازی ۱۲ میلیون لیتری در تولید بنزین/ زیان دو میلیارد دلاری از صادرات گاز مایع؛ چه کسی پاسخگوست؟

دیدار اقتصادی در یکی دیگر از برنامه‌ها به سراغ فاتح برائی، کارشناس حوزه انرژی رفت. او در این گفت‌و‌گو تاکید کرد: تفاوت نرخ صادراتی گاز مایع با نرخ واردات بنزین، کشور را متحمل زیان ۲ میلیارد دلار...
جنگ اوکراین ادامه دارد

ناامیدی ترامپ از روسیه؛ به ناتو سلاح می‌فرستیم

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با ابراز ناامیدی از روسیه اعلام کرد که ما به ناتو سلاح می‌فرستیم و ناتو صد در صد هزینه این سلاح‌ها را پرداخت می‌کند.

کد خبر: ۱۸۶۹۷۰
۰۹:۳۴ - ۲۰ تير ۱۴۰۴

ناامیدی ترامپ از روسیه؛ به ناتو سلاح می‌فرستیم

دیدارنیوز: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در گفت‌و‌گو با شبکه ان بی سی نیوز درباره وضعیت جنگ روسیه و اوکراین گفت: «من از روسیه ناامید هستم، اما خواهیم دید که در چند هفته آینده چه اتفاقی می‌افتد.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه با شبکه ان بی سی نیوز که پنجشنبه شب به وقت محلی پخش شد، بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت: «فکر می‌کنم دوشنبه بیانیه مهمی در مورد روسیه خواهم داشت.»

رئیس جمهوری آمریکا همچنین جزئیات توافق جدیدی را که به گفته او بین ایالات متحده، ناتو و اوکراین بر سر ارسال سلاح از ایالات متحده حاصل شده بود، فاش کرد و گفت: «ما به ناتو سلاح می‌فرستیم و ناتو صد در صد هزینه این سلاح‌ها را پرداخت می‌کند؛ بنابراین کاری که ما انجام می‌دهیم، این است که سلاح‌هایی که ارسال می‌شوند به ناتو می‌روند و سپس ناتو این سلاح‌ها را [به اوکراین]می‌دهد و ناتو هزینه این سلاح‌ها را پرداخت می‌کند.»

او افزود که این توافق ماه گذشته در اجلاس ناتو حاصل شد. ترامپ گفت: «ما به ناتو سلاح می‌فرستیم و ناتو قرار است هزینه کامل این سلاح‌ها را پرداخت کند.»

مشخص نیست که آیا ترامپ به ایده‌ای اشاره دارد که اخیراً مبنی بر اینکه برخی از اعضای ناتو احتمالاً سلاح‌های ساخت آمریکا را به نمایندگی از اوکراین خریداری می‌کنند تا ایالات متحده مجبور به پرداخت هزینه نباشد، مطرح شده است.

ترامپ این هفته ارسال سلاح‌های آمریکایی به اوکراین را پس از آنکه وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در این ماه ارسال برنامه‌ریزی شده سلاح به این کشور در حال جنگ با روسیه را متوقف کرد، از سر گرفت.

این توقف که به دستور پیت هگزث، وزیر دفاع آمریکا و بدون هماهنگی با کاخ سفید انجام شد که بسیاری از مقامات دولت ترامپ، از جمله مقامات وزارت امور خارجه، را غافلگیر کرد.

ترامپ روز پنجشنبه در پاسخ به سوالی در مورد این توقف ارسال سلاح به اوکراین گفت: «من چیزی در مورد آن نمی‌دانم.» او افزود که وزیر دفاع «کار بزرگی انجام می‌دهد.»

رئیس جمهوری آمریکا بطور علنی نارضایتی خود را از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، ابراز کرده است. روسیه روز چهارشنبه، حمله‌ای موشکی به کی یف انجام داد و به نظر می‌رسد که در برابر هشدار‌های ترامپ مقاومت کرده است.

سناتور جمهوری خواه لیندسی گراهام از کارولینای جنوبی، ماه‌هاست که رهبران جمهوری‌خواه از جمله ترامپ، را تحت فشار قرار می‌دهد تا لایحه‌ای را که او ارائه کرده و تحریم‌های جدیدی را علیه روسیه اعمال می‌کند، تصویب کنند.

در روز‌های اخیر، گراهام اعلام کرد که این لایحه اکنون از حمایت ترامپ و جان تون، رهبر اکثریت سنا، جمهوری‌خواه از کارولینای جنوبی، برخوردار است.

ترامپ روز پنجشنبه گفت که انتظار دارد سنا این اقدام تحریمی را تصویب کند. او گفت: «همانطور که می‌دانید، این لایحه‌ای است که سنا با احترام به رئیس جمهور اجازه می‌دهد هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.» «به عبارت دیگر، اگر بخواهم از آن استفاده کنم، به اختیار خودم است. آنها قرار است یک لایحه تحریمی بسیار بزرگ و بسیار شدید تصویب کنند، اما این به رئیس جمهور بستگی دارد که آیا می‌خواهد آن را اعمال کند یا خیر.»

تعرفه‌های ۱۵ یا ۲۰ درصدی بر اکثر شرکای تجاری

رئیس جمهوری آمریکا در مورد تعرفه‌های جدید آمریکا بر کالا‌های وارداتی به این کشور نیز گفت که قصد دارد تعرفه‌های کلی ۱۵ یا ۲۰ درصد تعرفه را بر اکثر شرکای تجاری اعمال کند و نگرانی‌ها مبنی بر اینکه تعرفه‌های بیشتر می‌تواند بر بازار سهام تأثیر منفی بگذارد یا تورم را افزایش دهد، رد کرد.

ترامپ افزود: «فکر می‌کنم از تعرفه‌ها استقبال خوبی شده است. بازار سهام امروز به رکورد جدیدی رسید.»

شاخص S&P ۵۰۰ روز پنج‌شنبه در بالاترین سطح تاریخی خود بسته شد، اما این رکورد پس از چند ماه پرتلاطم در بازار سهام آمریکا به‌دست آمده است. پس از آن‌که دونالد ترامپ در دوم آوریل نخستین موج تعرفه‌های جهانی خود را اعلام کرد، این شاخص طی روز‌های بعد یکی از سریع‌ترین سقوط‌های ۲۰ درصدی خود در تاریخ را تجربه کرد.

ترامپ همچنین روز پنج‌شنبه هشدار‌های مدیرعامل هاسبرو را مبنی‌بر افزایش احتمالی قیمت اسباب‌بازی‌ها در ادامه سال به دلیل تعرفه‌ها رد کرد و گفت: «اگر به آمار نگاه کنید، تورم کاهش یافته است.»

او همچنین افزود که شرکت هاسبرو از پیش به او اطلاع نداده بود که مدیرعامل این شرکت قصد دارد در یک پادکست به موضوع افزایش قیمت‌ها اشاره کند.

طبق داده‌های دفتر آمار کار ایالات متحده، تورم در سال‌های اخیر از زمان همه‌گیری کووید کاهش یافته است، اما همچنان بالای ۲.۳٪ است.

ترامپ گفت: «نمی‌دانم. هیچ چیزی درباره هاسبرو نشنیده‌ام. برایم اهمیتی ندارد قیمت‌های آنها چه باشد. اما اگر اسباب‌بازی‌هایشان را در داخل کشور تولید می‌کردند، افزایشی در قیمت‌ها وجود نداشت.»

برنامه تجاری ترامپ در هفته‌های اخیر با توقف مواجه شده، در حالی‌که مقامات دولت او همچنان اصرار دارند که رئیس‌جمهور مشغول مذاکره بر سر ده‌ها توافق با کشور‌های خارجی است.

این هفته، ترامپ نامه‌هایی به ۲۲ کشور منتشر کرد که در آنها نرخ‌های جدید تعرفه تعیین شده بود؛ از جمله تعرفه ۵۰ درصدی برای واردات کالا از برزیل. همچنین، او تعرفه‌ای ۵۰ درصدی بر واردات مس اعلام کرد که قرار است از ماه آینده اجرایی شود.

ده‌ها نامه‌ای که این هفته منتشر شد، در پی وعده‌های مکرر «۹۰ توافق در ۹۰ روز» از سوی دونالد ترامپ و مقامات ارشد دولت او از ماه آوریل تاکنون صادر شده‌اند. با این حال، دولت آمریکا در طول این دوره ۹۰ روزه هیچ توافق تجاری‌ای را امضا نکرده است. در عوض، کاخ سفید به همراه وزرای خزانه‌داری و بازرگانی به سه چارچوب اولیه دست یافته‌اند که ممکن است در آینده به توافق‌نامه‌های تجاری کامل تبدیل شوند.

ترامپ روز پنج‌شنبه در گفت‌و‌گو با ان بی سی نیوز گفت: «لازم نیست همه کشور‌ها نامه دریافت کنند. این را می‌دانید. ما فقط داریم تعرفه‌های خود را تعیین می‌کنیم.» او با این حال افزود که کشور‌های عضو اتحادیه اروپا و کانادا «امروز یا فردا» نامه‌هایی حاوی نرخ‌های جدید تعرفه‌ای دریافت خواهند کرد.

رئیس جمهوری آمریکا گفت: «ترجیح می‌دهم امروز این کار را انجام دهیم. منظورم اتحادیه اروپاست، که همان‌طور که می‌دانید شامل کشور‌های زیادی می‌شود، و کانادا. این نامه‌ها را طی چند ساعت آینده منتشر خواهیم کرد.»

۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا بزرگ‌ترین شریک تجاری ایالات متحده محسوب می‌شوند. شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان آمریکایی در سال گذشته بیش از ۶۰۰ میلیارد دلار کالا از اتحادیه اروپا وارد کرده‌اند. کانادا نیز یکی از مهم‌ترین روابط تجاری برای ایالات متحده به‌شمار می‌رود و سال گذشته بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار کالا از این کشور به آمریکا صادر شده است.

منبع: ایرنا
ارسال نظرات
امروز جمعه ۲۰ تير
امروز جمعه ۲۰ تير
امروز جمعه ۲۰ تير
امروز جمعه ۲۰ تير