تیتر امروز

ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمان‌های انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانه‌های مستقل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمان‌های انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانه‌های مستقل

این صد و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
فاتح برائی: ناترازی ۱۲ میلیون لیتری در تولید بنزین/ زیان دو میلیارد دلاری از صادرات گاز مایع؛ چه کسی پاسخگوست؟
گفت و گوی دیدار در برنامه دیدار اقتصادی با کارشناس حوزه انرژی

فاتح برائی: ناترازی ۱۲ میلیون لیتری در تولید بنزین/ زیان دو میلیارد دلاری از صادرات گاز مایع؛ چه کسی پاسخگوست؟

دیدار اقتصادی در یکی دیگر از برنامه‌ها به سراغ فاتح برائی، کارشناس حوزه انرژی رفت. او در این گفت‌و‌گو تاکید کرد: تفاوت نرخ صادراتی گاز مایع با نرخ واردات بنزین، کشور را متحمل زیان ۲ میلیارد دلار...
افشار سلیمانی: اگر مستقیما با آمریکا مذاکره می‌کردیم، شاید جنگ ۱۲ روزه هم اتفاق نمی‌افتاد/ باید مشکلات‌مان با آمریکا را قبل از هفتم اکتبر حل می‌کردیم/ پکن و مسکو، هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد
در گفتگوی دیدارنیوز با سفیر پیشین ایران در باکو مطرح شد

افشار سلیمانی: اگر مستقیما با آمریکا مذاکره می‌کردیم، شاید جنگ ۱۲ روزه هم اتفاق نمی‌افتاد/ باید مشکلات‌مان با آمریکا را قبل از هفتم اکتبر حل می‌کردیم/ پکن و مسکو، هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد

ما باید با آمریکا به صورت مستقیم مذاکره کنیم. باید همه مسائل را روی میز گذاشته و به سمت حل همه مسائل با آن حرکت کنیم. پکن و مسکو هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد. آنها به دنبال منافع...
ترامپ در روز‌های اخیر دو بار با نتانیاهو دیدار و با او درباره غزه گفت‌و‌گو کرد

شروط حماس برای آزادی ۱۰ اسیر/ آتش‌بس می‌شود؟

جنبش حماس با آزادی ده اسیر اسرائیلی موافقت کرده است، اما همچنان در مذاکرات بر سر آتش‌بس در جنگ غزه، مسائل مورد اختلافی را حل‌نشده می‌داند.

کد خبر: ۱۸۶۹۵۱
۱۴:۳۰ - ۱۹ تير ۱۴۰۴

شروط حماس برای آزادی ۱۰ اسیر/ آتش‌بس می‌شود؟

دیدارنیوز: هنوز در مذاکرات بر سر آتش‌بس در غزه پیشرفتی حاصل نشده است؛ با این حال گفته شده که در صورت خلع سلاح حماس، اسرائیل آماده توافق است. حماس در مقابل، ضمن اعلام آمادگی برای آزادی ده اسیر از "مسائلی حل‌نشده" سخن گفته است.

به نقل از دویچه‌وله فارسی، جنبش حماس با آزادی ده گروگان موافقت کرده است، اما همچنان در مذاکرات بر سر آتش‌بس در جنگ غزه، مسائل مورد اختلافی را حل‌نشده می‌داند. حماس اعلام کرده که در جریان مذاکرات غیرمستقیم جاری، برای آزادی ده گروگان اعلام آمادگی کرده است.

با این حال، هنوز سرنوشت موضوعات دیگری، همچون تأمین کمک‌های بشردوستانه، عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از نوار غزه و "تضمین‌های واقعی برای یک آتش‌بس پایدار" روشن نیست که بایستی در جریان مذاکرات حل شوند.

در همین حال، طبق ادعای یکی از مقام‌های بلندپایه اسرائیلی، این رژیم احتمال دستیابی به توافق بر سر آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها را طی یک تا دو هفته آینده ممکن می‌داند.

این منبع در حاشیه سفر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به واشنگتن گفت که اسرائیل در شرایط کنونی، در صورت برقراری یک آتش‌بس ۶۰ روزه آمادگی ارائه پیشنهاد آتش‌بسی دائمی را دارد. شرط آن، اما خلع سلاح حماس خواهد بود و در صورت مخالفت حماس، عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه ادامه خواهد یافت.

دولت آمریکا در روز‌های اخیر ابراز امیدواری کرده بود که تا پایان این هفته آتش‌بس برقرار شود، اکنون، اما دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، از هفته آینده سخن گفته است.

ترامپ در پاسخ به پرسش یک خبرنگار مبنی بر اینکه تحقق آتش‌بس در نوار غزه تا چه اندازه واقع‌بینانه است، گفت: «فکر می‌کنم این هفته شانس آن را داریم، یا هفته آینده.» ترامپ در روز‌های اخیر دو بار با نتانیاهو در واشنگتن دیدار و با او درباره غزه گفت‌و‌گو کرد.

ترامپ: فکر کنم به آتش‌بس نزدیکیم

ترامپ در واکنش به گزارشی از پایگاه خبری آمریکایی "اکسیوس"، مبنی بر اینکه پیشرفت‌هایی در گفت‌و‌گو‌های سه‌جانبه میان مقام‌های عالی‌رتبه آمریکا، اسرائیل و قطر در کاخ سفید در روز سه‌شنبه گذشته در راستای توافق بر سر آتش‌بسی ۶۰ روزه در غزه حاصل شده، گفت: «ما می‌خواهیم یک آتش‌بس داشته باشیم، ما صلح می‌خواهیم، ما می‌خواهیم گروگان‌ها را بازگردانیم؛ و فکر می‌کنم که به آن نزدیک شده‌ایم.»

به نوشته "اکسیوس"، در دیدار مزبور در کاخ سفید، موضوع بر سر خروج نسبی نیرو‌های اسرائیلی در دوران آتش‌بس بوده، که همین مسئله اختلاف‌برانگیز شده است.

طبق این گزارش، اسرائیل سپس به دنبال این دیدار، نقشه‌ای عملیاتی ارائه داده که در آن نسبت به نقشه ارائه‌شده قبلی عقب‌نشینی گسترده‌تری در نظر گرفته شده است.

به گزارش "اکسیوس" به نقل از منبعی مطلع، این مسئله پیشرفتی مهم در مذاکرات به وجود آورده و شانس دستیابی به توافق را افزایش داده است. در این میان، طبق گزارش "تایمز اسرائیل"، نتانیاهو در واشنگتن گفته است که نه او و نه ترامپ حاضر نیستند "به هر قیمتی" با یک توافق موافقت کنند.

طبق این گزارش، نتانیاهو گفته است که او و ترامپ هدفی مشترک دارند. نخست‌وزیر اسرائیل در طی حضورش در کنگره آمریکا گفت: «من می‌خواهم به آزادی گروگان‌هایمان برسم. ما می‌خواهیم به حاکمیت حماس در غزه پایان دهیم. ما می‌خواهیم اطمینان یابیم که غزه دیگر تهدیدی برای اسرائیل نیست.»

به گفته اسرائیل، دست‌کم ۲۰ گروگان هنوز در غزه زنده هستند. علاوه بر این، اجساد ۲۸ نفر از اسرا نیز در دست حماس است.

آلمان: اسرائیل فلسطینیان را "از مرگ ناشی از گرسنگی نجات دهد"

هم‌زمان با این تحولات، وضعیت انسانی در نوار غزه همچنان فاجعه‌بار است. یوهان وادفول، وزیر خارجه آلمان، از اسرائیل خواست که فلسطینیان ساکن نوار غزه را "از مرگ ناشی از گرسنگی نجات دهد و نیاز‌های آنان را تأمین کند".

این سیاستمدار حزب دموکرات مسیحی (CDU) پیش از دیدار با همتای اسرائیلی خود، گیدون سعار، و نیز بئاته ماینل-رایزینگر، وزیر خارجه اتریش، در وین اظهار داشت: «این وظیفه اسرائیل است. سازمان‌های بین‌المللی امدادرسان باید فوراً به‌طور کامل به مردم دسترسی داشته باشند تا بتوانند کمک‌های انسانی را به آنان برسانند.»

وادفول تأکید کرد که فلسطینیان برای رسیدن به صلحی پایدار "به آینده‌ای در نوار غزه، کرانه باختری و شرق اورشلیم (بیت‌المقدس) نیاز دارند، اما بدون حماس".

وزیر خارجه آلمان همچنین گفت که دیگر هرگز نباید فاجعه‌ای مانند کشتار ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تکرار شود. حماس باید سرانجام سلاح‌های خود را زمین بگذارد و همه گروگان‌ها را آزاد کند. وادفول با اشاره به اینکه "هنوز شهروندان آلمانی در غزه در اسارت‌اند"، وعده داد: «از این رو، ما به تلاش‌های خود برای میانجی‌گری در راستای آتش‌بس ادامه خواهیم داد».

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۹ تير
امروز پنجشنبه ۱۹ تير
امروز پنجشنبه ۱۹ تير
امروز پنجشنبه ۱۹ تير