تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
ماه در طول سه‌شنبه و چهارشنبه شب، کامل به نظر خواهد رسید

«ماه توت‌فرنگی» در ایران قابل مشاهده است

آخرین ماه کامل بهاری، که به «ماه توت فرنگی» معروف است، در ایران مشاهده‌شدنی است و بهترین زمان برای دیدن ماه تقریباً کامل، شب ۲۰ خرداد است.

کد خبر: ۱۸۵۵۶۴
۱۸:۵۴ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۴

«ماه توت‌فرنگی» در ایران قابل مشاهده است

دیدارنیوز: «ماه توت فرنگی» در ایران قابل مشاهده است.

وبگاه کمبریج‌نیوز به همین مناسبت در گزارشی آورده است: ماه کامل (بدر) زمانی اتفاق می‌افتد که بخشی از سطح ماه که رو به زمین است، با نور خورشید کاملاً روشن شود؛ این رویداد تقریباً هر ۲۹ روز و نیم رخ می‌دهد؛ این مدت، زمانی است که طول می‌کشد تا ماه یک چرخه کامل قمری را تکمیل کند. ماه توت فرنگی ممکن است اندکی قرمز به نظر برسد؛ اما به اندازه «ماه خونین» روشن نیست.

بهترین زمان برای دیدن ماه توت فرنگی

ماه توت فرنگی در ۱۱ ژوئن ساعت ۳:۴۴ دقیقه بامداد به وقت جهانی (۷:۱۴ دقیقه بامداد به وقت تهران) طلوع خواهد کرد و ۱۱:۴۴ دقیقه به فاز کامل خود خواهد رسید. فاز کامل ماه به حالتی از چرخه ماه گفته می‌شود که تمام سطح آن از نظر ما روشن است. بهترین زمان برای دیدن ماه توت فرنگی، غروب سه‌شنبه (۱۰ ژوئن) خواهد بود. ماه در طول سه‌شنبه و چهارشنبه شب، کامل به نظر خواهد رسید.

آیا ماه توت فرنگی قرمز به نظر خواهد رسید؟

ماه به رنگ قرمز توت فرنگی به نظر نخواهد رسید؛ اما براساس سالنامه آلماناک، دلیل نامگذاری ماه کامل ژوئن این است که در این ماه و در اوایل تابستان، توت فرنگی‌های وحشی شروع به رسیدن می‌کنند.

ماه کامل هر ماه یک لقب منحصر‌به‌فرد دارد؛ مثلاً، ماه کامل ژانویه به عنوان «ماه گرگ»، ماه کامل فوریه به عنوان «ماه برفی» و ماه کامل ژوئن «ماه توت فرنگی» نامیده می‌شود؛ اما ماه توت فرنگی امسال ویژه است و ممکن است کمی درخشش نارنجی یا قرمز زنگ‌زده از خود ساطع کند.

ماه بسیار نزدیک به افق قرار خواهد گرفت؛ به همین دلیل ممکن است به دلیل تأثیر جَو زمین و نحوه پراکندگی نوری که به ماه می‌رسد، به رنگ قرمز زنگ‌زده یا نارنجی به نظر برسد.

نور خورشید که از جَو زمین عبور می‌کند، بیشترِ نور آبی را پراکنده و رنگ‌های قرمز را از سطح ماه منعکس می‌کند؛ این مشابه چیزی است که طی پدیده «ماه خونین»، که در طول یک ماه‌گرفتگی جزئی مشاهده می‌شود، رخ می‌دهد.

چه چیزی ماه توت‌فرنگی ژوئن را ویژه می‌کند؟

علاقه‌مندان به آسمان، این ماه منتظر یک شگفتانه هستند: ماه کامل ژوئن عنصری غیرمعمول را به همراه خواهد داشت که تا سال ۲۰۴۳ میلادی، دیگر دیده نخواهد شد.

ماه توت‌فرنگی ژوئن، کم‌ارتفاع‌ترین ماه کامل سال است؛ ضمن اینکه از سال ۲۰۰۶ میلادی تاکنون در این ارتفاع در آسمان نبوده و تا سال ۲۰۴۳ میلادی نیز در چنین وضعیتی نخواهد بود؛ این به دلیل رویدادی است که «ایستایی بزرگ ماه» نامیده می‌شود. «ایستایی بزرگ ماه» پدیده‌ای نجومی است که هر ۱۸.۶ سال یک‌بار رخ می‌دهد و طی آن، مدار ماه به بیشترین میزان انحراف خود نسبت به مسیر حرکت زمین می‌رسد؛ در نتیجه ماه در کمترین زاویه ارتفاعی نسبت به افق شمالی دیده می‌شود.

هنگام طلوع ماه توت‌فرنگی، زمین در مدار خود در بیشترین فاصله خود از خورشید نزدیک می‌شود. ماه نیز در مدار خود به دور زمین، در دورترین نقطه از خورشید قرار خواهد گرفت؛ در نتیجه فاصله این ماه کامل تا خورشید، در مقایسه با ماه کامل دیگر ماه‌های سال، یکی از بیشترین فاصله‌ها خواهد بود.

همچنین ماه به دلیل نزدیکی به افق، به طور چشمگیری بزرگ‌تر از حد معمول خود به نظر خواهد رسید؛ این پدیده به‌عنوان «توهم ماه» شناخته می‌شود.

منبع: ایرنا
برچسب ها: ماه توت فرنگی
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
پرطرفدارترین ها