تیتر امروز

ضوابط جدید برای فروش آنلاین طلا/ خروج گسترده کارگران افغان؛ بازار داخلی توان جایگزینی دارد؟/ گرانی‌ها در تره‌بار دیده شد!
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

ضوابط جدید برای فروش آنلاین طلا/ خروج گسترده کارگران افغان؛ بازار داخلی توان جایگزینی دارد؟/ گرانی‌ها در تره‌بار دیده شد!

این نوزدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
پلن B ایران و آمریکا چیست؟/ ماشه یا مذاکره؛ دیپلماسی بر سر دو راهی/ ترامپ: برای مذاکره با ایران عجله‌ای نداریم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

پلن B ایران و آمریکا چیست؟/ ماشه یا مذاکره؛ دیپلماسی بر سر دو راهی/ ترامپ: برای مذاکره با ایران عجله‌ای نداریم

این صد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
عباس امیری‌فر: کسی که گفت از اسرائیل اسناد جاسوسی دارد، چرا رو نکرد؟ /پرونده بقایی از تاجزاده سنگین‌تر بود اما ملغایش کردند/ احمدی نژاد دیگر وجود ندارد و به مزبله سپرده شد
گفت و گوی دیدار در ویژه برنامه «میدان پاستور» با یک فعال سیاسی اصولگرا:

عباس امیری‌فر: کسی که گفت از اسرائیل اسناد جاسوسی دارد، چرا رو نکرد؟ /پرونده بقایی از تاجزاده سنگین‌تر بود اما ملغایش کردند/ احمدی نژاد دیگر وجود ندارد و به مزبله سپرده شد

دیدارنیوز به مناسبت نخستین سالگرد ریاست جمهوری مسعود پزشکیان ویژه برنامه ای را با عنوان «میدان پاستور» طراحی و اجرا کرد. نخستین مهمان این ویژه برنامه عباس امیری فر، فعال سیاسی اصولگرا بود.
اگر می‌خواهیم به اندیشه امام بازگردیم باید به جوانان بها و ارزش دهیم

عارف: باید از گذشته درس بگیریم

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در اجلاسیه کنشگران حوزه امام گفت: اگر ابعاد شخصیتی امام دقیق‌تر و وسیع‌تر تبیین شده بود ابعاد انقلاب اسلامی روشن‌تر خودنمایی می‌کرد. باید از گذشته درس بگیریم و راه بهتری را برای انجام وظایف، دست اندرکاران حوزه ترویج اندیشه امام در پیش بگیرند.

کد خبر: ۱۸۵۱۷۲
۱۲:۱۱ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۴

عارف: باید از گذشته درس بگیریم

دیدارنیوز: معاون اول رئیس جمهور گفت: امام سیاست صبرِ فعال را جایگزین صبرِ منفعلانه کرد و امروز نیز به این سیاست نیازمندیم. اگر از اخلاق سیاسی امام سخن گفته نشود میراث فکری ایشان ناقص به جامعه منتقل شده است.

محمدرضا عارف در اجلاسیه کنشگران حوزه امام خمینی (ره)، گفت: خرداد، ماه امام و حماسه‌های به یاد ماندنی و تاثیرگذار و نقاط عطف آن است.

وی ادامه داد: در ۳۶ سال گذشته اندیشه‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران توسط فعالان و مسئولان حوزه امام به یادگار ماند. ابعاد ناشناخته فراوانی از شخصیت امام وجود دارد که هنوز روی آن تلاش جدی نشده است. اگر ابعاد شخصیتی امام دقیق‌تر و وسیع‌تر تبیین شده بود ابعاد انقلاب اسلامی روشن‌تر خودنمایی می‌کرد. باید از گذشته درس بگیریم و راه بهتری را برای انجام وظایف، دست اندرکاران حوزه ترویج اندیشه امام در پیش بگیرند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به ابعاد شخصیتی مغفول امام (ره) گفت: امام خمینی نه تنها بنیانگذار تاریخی نوین در عرصه جهان بود بلکه بنیانگذار اندیشه نوین از متن سنت بود تا پیامش را به جهانیان برساند. درباره امام زیاد سخن گفته شده، اما اکنون زمان صحبت درباره ابعاد شخصیت امام است که هنوز در حاشیه و سایه مانده است.

عارف گفت: نیازمند بازخوانی این بخش از ابعاد شخصیتی امام از سوی موسسه تنظیم و نشر آثار امام هستیم. بازتولید معرفت دینی و اجتماعیِ برگرفته از اندیشه امام نیاز امروز کشور است. انقلاب اسلامی ایران قبل از اینکه یک دگرگونی سیاسی باشد یک دگرگونی فرهنگی برای بازسازی نظام ارزشی جامعه در راستای احیای رابطه انسان با خویشتن و خدا بود. در نگاه امام حکومت وسیله است نه هدف؛ امام پروژه‌ای بزرگتر از انقلاب سیاسی را دنبال می‌کرد و آن پروژه نهادسازی اخلاق اسلامی بود.

وی بیان کرد: امام فقیهی بود که فقه را در بستر سیاسی باز تولید کرد. امام به زن نگاه ویژه‌ای داشتن. ایشان زن را نیروی فعال و تاثیرگذار دروازه خانواده و جامعه می‌دانست. امام به جوانان اعتماد می‌کرد و میدان می‌داد. در منظومه فکری امام اصلی‌ترین سرمایه اجتماعی و فرهنگی کشور جوانان بودند. امام به جوانان ایمان داشت و کار‌های بزرگی بر دوش آنان گذاشتند. ایشان بار‌ها در بیاناتشان جوانان را امیدشان می‌دانستند. نگاه امام به جوانان صرفاً احساسی یا شعاری نبود، بلکه تمدن ساز و آینده نگر بود.

معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم به اندیشه امام بازگردیم باید به جوانان بها و ارزش دهیم و واقعاً به آنان اعتماد کنیم و کار‌ها را به آنان بسپاریم. امام به وحدت نهاد‌های علمی از جمله دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه باور داشت. علم دینی در اندیشه امام علمی بود که در بستر سیاسی و اجتماعی نقش آفرینی می‌کرد نه فقط اینکه در چارچوب حوزه‌های علمیه محصور بماند.

عارف خاطرنشان کرد: فقر و تبعیض و فاصله طبقاتی در اندیشه امام و منظومه فکری ایشان از مظاهر ظلم برشمرده می‌شد و به همین دلیل تمام تلاششان را کردند تا مردم از ظلم و جور حکومت جائر خارج شوند. امام سیاست صبرِ فعال را جایگزین صبرِ منفعلانه کرد و امروز نیز به این سیاست نیازمندیم. اگر از اخلاق سیاسی امام سخن گفته نشود میراث فکری ایشان ناقص به جامعه منتقل شده است.

وی گفت: اگر می‌خواهیم میراث امام پاس داشته شود باید از روایت‌های تکراری عبور کنیم و امام را دوباره با زبان امروز و برای انسان امروز بازخوانی کنیم. اندیشه امام باید در حوزه تمدن اسلامی بازخوانی شود. گفت‌و‌گو‌های عمیق و نوآورانه درباره شخصیت امام باید به مثابه نقشه راه آینده اسلام انجام شود.

معاون اول رئیس جمهور بر حفظ و تقویت نظام جمهوری اسلامی تاکید کرد و گفت: اگر احساس می‌شود در این حوزه تحریفی شده است باید با تذکر، رفع شود و از میراث ارزشمند امام مراقبت شود. بازخوانی اندیشه امام باید فراسرزمینی باشد و مبتنی بر نقشه راهی روشن انجام شود. دانشگاهیان و روحانیون با حفظ هویت خود باید در کنار هم به این مهم بپردازند.

ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير